שתן על מפתן הדלת

Another Girl

New member
שתן על מפתן הדלת

היי לכולם,

מוזר לי שאני מגיעה לכאן, בעיקר כאשר אין לי חתול. אבל לצערי אין לי ברירה.

אנחנו חיים בבניין דירות. בבניין יש נוכחות של בעלי חיים מסוגים שונים - יש כמה וכמה כלבים בדירות, וחתולים שמסתובבים באיזור הבניין ובמדרגות.
אבל נראה לי שהבעיה נוגעת לחתול אחד ספציפי, שהפך לסוג של אורח קבוע בבית שלנו. הוא מאוד אוהב להכנס אלינו ולשבת להתלטף וכמובן - לאכול.
הבעיה היא, מעבר ליללות התכופות מחוץ לדלת שנכניס אותו - היא שכבר כמה חודשים אנחנו מוצאים מדי פעם שלולית של שתן ליד פתח הדלת שלנו (ורק שלנו). :-S
בהתחלה חשבתי שזה קורה כשאנחנו מסרבים להכניס אותו, אבל הבוקר קמנו וזה פשוט היה שם - בלי היללות בחוץ. ולצערי התדירות של העניין הולכת ונהיית תכופה יותר.

בהנחה שזה אכן הוא (שוב, אין לי ביטחון בזה ב-100%) - מה ניתן לעשות כדי להפסיק את התופעה? יהיה חבל לי להפסיק להכניס אותו, אבל מבחינתנו המצב הזה לא יכול להימשך...

תודה מראש על המענה!

elinoket

New member
אני לא בטוחה שזה חתול....

חתולים מכסים את הצרכים שלהם בחול, הם לא עושים אותם כמו כלבים...
נשמע כמו כלב שהתאהב בכניסה שלכם (לדעתי)
כמובן שיכול להיות שאני טועה כי חתולים לפעמים משדרים בעיה מסויימת (גם נפשית) ע"י צרכים איפה שלא צריך...
באיזו קומה אתם גרים?

Another Girl

New member
גם אנחנו חשבנו ככה

מצד שני, אין כלב שידוע לנו עליו ש"התאהב" בכניסה שלנו (האופציה האפשרית היחידה היא הכלבה של השכן מלמעלה, שאולי התאהבה בכניסה ללא ידיעתנו, או שסתם משתינה כי נתנו לה לחכות יותר מדי עם הצרכים).

אנחנו גרים בקומה שלישית.

tzviya

New member
האם קיים אולי סכסוך ביניכם לבין אחד השכנים?

ייתכן גם שאדם השתין על דלתכם, ואני מדברת מניסיון אישי!

תוכלו להבדיל לפי הריח של השתן כי ריח של שתן אנושי ושתן של חתול שונה וניתן להבחין ביניהם בקלות. ריח של שתן אנושי מזכיר ריח של משתנה ציבורית, במיוחד אם השתן כבר עומד כמה שעות. לשתן של חתול יש ריח הרבה יותר חריף. אם אינכם יודעים איזה ריח יש לשתן של חתול נסו להיעזר במישהו שיש לו חתול ומכיר את הריח.

Another Girl

New member
לא קיים סכסוך שידוע לנו עליו...

אנחנו בכלל די חדשים בדירה.

אבל אני יותר ויותר מתחילה לחשוב שזו הכלבה של השכן למעלה ולא החתול המסכן.

נראה שהוא ״מסמן״ אותכם

החתול מסורס? אם עדיין לא סורס כדאי מאד לעשות זאת בהקדם, זה יכול לגרום לו להפסיק את המנהג הזה.

בינתיים מומלץ לנקות את המקום עם מים בתוספת אבקת סודה לשתיה או אבקת כביסה ביו, על מנת להעלים את ריח השתן.

Another Girl

New member
החתול לא שלנו...

לגבי הניקיון - תודה, אבל זה לא מה שמפריע לנו. אין ריח של שתן, ושוטפים את המדרגות שלנו כל יומיים בערך (בגלל זה גם הפתרון שהצעת לגבי המדרגות לא יועיל לטווח הרחוק).
יותר חשוב לי לדעת אם יש משהו שיכול להפסיק את התופעה הזו. אולי ריח דוחה שאפשר לפזר בכניסה, או שינוי כלשהו בהתנהלות איתו (חוץ מלהפסיק להתייחס אליו לחלוטין, כמובן, שזו אופציה אחרונה...)

MissPell

New member
זה נשמע דווקא כמו כלב ולא חתול

יתכן וכלב של השכן מלמעלה לא מצליח להתאפק כי הוציאו אותו מאוחר מדי, ולשכן שלכם לא איכפת יותר מדי. זה אומנם נשמע מוזר ולא הגיוני, אבל מכירה כבר שני מקרים כאלו. במקרים האלו גם צעקות על השכן לא עזרו...

Another Girl

New member
יש כלבה בדירה שמעלינו

היא נובחת כל היום (מניחה שהיא שם המון לבד) ובאופן כללי נשמעת די אומללה. זו הייתה אחת האופציות שהעלינו.

מצד שני, באמת יכול להיות שהיא בוחרת להשתין דווקא מול הדלת שלנו מדי כמה ימים (ועוד בידיעת הבעלים שלה)?...
הרי לא היה לנו איתה שום קשר ישיר (אני אישית בכלל לא ראיתי אותה, והביתה היא בטח שלא נכנסה). יותר הגיוני היה אם היא הייתה משתינה ליד הדלת שלה, לא?...

יצורה

New member
הבעיה מתחילה בזה...

שאין לך חתול

ההשערה של חתולה בשמלה, שהחתול הזה (או חתול אחר) "מסמן" אתכם נשמעת הגיונית מאוד וסירוס אכן יכול לעזור (אם כי מניסיון - לא בהכרח).
אם אני לא טועה, השירותים הוטרינריים באיזור שלך מסרסים ומעקרים חתולי רחוב על חשבונם. את יכולה להתשר למחלקה הוטרינרית ולשאול מה הפרוצדורה. החיסרון הוא שזה בד"כ לוקח זמן (יכולה להעיד לגבי ת"א שזה עשוי לקחת כמה חודשים) ולכן זה לא יהווה פתרון מיידי.

הצעה קצת אחרת - יש מקומות בהם חתולים לא ששים לעשות צרכים. האחד זה היכן שממוקמים כלי האוכל והמים שלהם (שוב, גם פה יש לי חתולים ששברו את הסטטיסטיקה :-\), כך שאפשר להשאיר לו כלי מים ליד הדלת, אם זה לא יעורר התנגדות מצד השכנים.
השני זה מקום בו יש משהו שמאיים עליהם, שהם לא מרגישים בו בטוחים. הרבה בעלי חתולים מספרים שהחתול מסרב לעשות צרכים בארגז כי הוא ממוקם בחדר שירות ליד מכונת כביסה מרעישה או כי איחסנו ליידו שואב אבק שהסתכל על החתולים במבט מאיים. אם יש לכם עציץ אימתני או רהיט מכוער במיוחד שאתם גם ככה רוצים להיפטר ממנו - נסו לשים אותם ליד הדלת.
לא בטוח שזה יעזור, אבל להזיק זה לא יזיק (בתנאי שבעציץ יש חצץ או טוף שיקשה על החפירה בו, אחרת החתול עלול לחשוב שהבאתם לו אסלה מלבלבת).

בהצלחה!

Another Girl

New member
את יודעת שאני טיפוס של כלבים

הבעיה היא שהחתול הארור הזה חמוד מדי.

שמנו לו כמה פעמים קערות ליד הדלת - לא שינה. אין לנו עציץ מכוער לדחוף ליד הדלת (ולמען האמת - גם לא מקום), מעבר לזה שאני חוששת שזה אכן ייהפך לשירותים הציבוריים של כלל חיות השכונה.

לא יודעת. מה, סירוס? זה כבר צעד בכיוון של לאמץ אותו, ועם כל החיבה אליו - אנחנו ממש לא בכיוון כרגע... ובסוף זה בכלל לא הוא.

elinoket

New member
לא בהכרח

יש לא מעט אנשים שמסרסים/מעקרים מבלי לאמץ.
זו מצווה גדולה. אתם תאריכו לו את התוחלת חיים, תמנעו ממנו מחלות וקרבות עם חתולים אחרים וגם תמנעו מלא גורים ללא בית.
ולחתולי רחוב עושים את זה בחינם/בהנחה משמעותית.
קיצור כדאי לחשוב על זה

kasharel85

New member
מצלמה נסתרת

שימי מצלמה נסתרת מעל הדלת וגמרנו עם האי ודאות

bennycom

New member
הכי פשוט

תסגרו את הדלת של הבניין ותשימו שלט שמבקש מהשכנים לסגור את הדלת

Another Girl

New member
אי אפשר..

יש דלת סורגים בצד הפנימי שמאפשרת גישה ישירה של כל חיות האזור לתוך הבניין.

למעלה