שתי שגיאות כתיב..

shayli05

New member
שתי שגיאות כתיב..

שלום לפסיכולוגים שבינכם.. יש לי שתי שגיאות כתיב שאני לא מצליח להיפטר מהן.. ובכלל לא יודע מהיכן הן באות. . עשק במקום עסק שרטוט במקום סרטוט.. למישהו יש רעיות למה? ואיך להיפטר מהן..? יש לציין שבאותו רגע אני כבר מתקן.. אבל כאילו זה טבוע בי..

sharpantie

New member
,תשובה

שרטוט זה לא שגיאת כתיב. ככה כותבים. ראיתי גם שכותבים סרטוט ואני לא בטוח שזו שגיאה. בקשר לעשק, כל פעם שאתה צריך לכתוב את המילה הזו תחליט מראש שאתה כותב ההפך. אם אלה כל שגיאות הכתיב שלך אתה במצב טוב מאוד.

shayli05

New member
שרטוט = סרטוט

אז נשארתי עם טעות אחת..

sharpantie

New member
לגבי הסרטוט

אני לא בטוח. ראיתי הרבה אנשים כותבים כך. לא ברור לי אם זה נכון. בינתיים כנראה אתה עם שגיאה אחת.

sharpantie

New member
באתר של האקדמיה ללשון

מופיעה המילה סרטט. אם יש סרטט יש גם סירטוט . ואז יש לך אישור מהאקדמיה שאתה לא טועה.

גרא.

New member
shayli05,לא הגבת לשאלתי,וזה חשוב.יתכן ואתה

משתייך לשבט אפרים,שלא יכלו לבטא "ש"ימנית,ובמקום לומר שיבולות,אמרו סיבולת וכדומה.ראה קישור בויקיפדיה במקור.בכל מקרה,כפי שכבר נאמר יש למילים האלה,שתי גירסאות,ושתיהן נכונות.יש מילים נוספות שיש ביניהן הבדל,כמו מוסיקה =מוזיקה,ועוד.אלא שאלה אינן עברית אלא נלקחו מלועזית.

אז אולי

ה"בעיה" שלך היא: פרפקציוניזם? אני מסכימה עם מי שאמר קודם: לרוב האנשים יש הרבה יותר משתי שגיאות כתיב.(וכרגע הסתבר לנו שיש לך בכלל רק שגיה אחת). פשוט, את רוב האנשים, השגיאות שלהם לא מטרידות כל כך. נקודה למחשבה: האם גם בשאר תחומי חייך אתה מצפה מעצמך ל- 100% ביצוע מושלם?

למעלה