שתי שאלות

russell

New member
שתי שאלות

1.אני עושה עשרים עליות במתח כאשר אני מכניס אויר בעליה.אם אני אכניס אויר בירידה ולא בעליה זה ישנה משהו?כמות פעמים שאני אהיה מסוגל לעשות תהיה גבוה יותר?(כמו שהבנתי כאשר מוציא אויר כל מערכת השרירים של הגוף משתתפת במאמץ אבל ככה פחות פועלים השרירים הספצייפים שבשבילם אני מבצע את התרגיל,במקרה זה שרירי הגב) 2.כאשר אני עושה פעילות אירובית הגוף יפרק קודם את כל השומנים שישנם בגוף ורק לאחר מכן יתחיל בפירוק השרירים או שהגוף יפרק שרירים גם בזמן שישנו עוד שומן בגוף?

shuki2

New member
2 תשובות

בעיקרון חשוב להוציא אויר בתרגילים חזה כדי למנוע על החזה על איזה וריד או עורק לא זוכר את שמו כי אם יהיה לחץ על החזה ועל הוריד הזה אז לא יזרום דם למוח.יש לזה שם אני לא זוכר תסומונת משהוא.בשאר התרגילים חשוב להוציא והלכניס אויר כדי להמשיך את הנשימה כדי לחמצן את השרירים והמוח אבל שאיפה או נשיפה לא משנה בתרגילים חוץ מחזה.תעשה לעיות מתח איך שאתה רוצה אבל תקפיד לנשום.בחזה תוציא אויר כאשר הלחץ הוא על החזה. כשאתה עושה פעילות אירובית אתה מתחיל לשרוף פחמימות וקצת חלבון וקצת שומן.שרירים יפורקו רק במצב של רעב מוחלט לגוף - צום רצוף של כמה ימים למשל אם לא יהיו מספיק פחמימות אז אחוזי השומן והחלבון שנשרפים יעלוץשרירים לא יתפרקו במצב נורמלי אבל לא תרצה שכל החלבון שאתה אוכל לבניית הגוף ישמש לגוף כאנרגיה בזמן או אחרי אירובי אלא תרצה שהוא יילך לבניית שריר לכן חשוב לאכול מספיק פחמימות לפני ואחרי אירובי.לפני כדי שהגוף לא יתחיל לשרוף חלבון ואחרי כדי שהגוף לא ינסה למלא את מאגרי האנרגיה המרוקנים שלו בחלבון שאתה אוכל אלא בפחמימות שתאכל. אפטק הפינגפונג: במצב של רעב מוחלט לגוף יתחילו להיתפרק שרירים כדי לשמש לאנרגיה לגוף.ישנם אנשים שלא מבינים ועושים דיאטת הרעבה לכמה ימים.אחרי כמה ימים לא רק שהם מחליטים לשוב ולאכול רגיל אלא גם הגוף מתחיל לפרק שרירים לאנרגיה ואז משמינים הרבה יותר כי כאילו אוכלים כפול

russell

New member
תודה.ועוד משהו...

איך אני יכול למדוד את הדופק שלי בזמן ריצה?

מדידת דופק

הדופק מבטא את פעילות הלב. עם כל התכווצות של הלב מוזרם דם לעורקים, כך שמתקבל בהם מעין גל של דם. ניתן להרגיש בגלים אלו על ידי הצמדת האצבעות במקום שבו עובר עורק קרוב לפני העור. הדרך הפשוטה ביותר היא כמובן מד דופק אני מניח שאין לך אז הפתרון הפשוט הוא הצמדת קצות האצבעות על שורש כף היד (בהמשך לאגודל שלך) עד שתחוש את הדופק מדוד 15 שניות הכפל ב-4 וקבלת את הדופק שלך. ניתן למדוד גם בזמנים קצרים או ארוכים יותר, ככל שהמדידה תהיה ארוכה יותר הדופק יהיה מדוייק יותר. החיסרון הוא שקשה לרוץ ולמדוד דופק ביחד. בהצלחה

למעלה