שתי שאלות

מצב
הנושא נעול.

mandana1

New member
שתי שאלות

שתי שאלות
הודיעו לי על פיטורי וכעת אני עובדת את הימים האחרונים בעבודתי, שמעתי כי ישנו חוק בו אני יכולה לצאת שעה מוקדם כל יום מיום העבודה על מנת לחפש עבודה אחרת כלומר להשתתף בראיונות עבודה וכו'. האם זה נכון? בנוסף הייתי בחופשה ללא תשלום שאושרה על ידי העבודה, האם המעסיק צריך לשלם את דמי ביטוח הלאומי שלי. תודה מראש

תשובות

שתי שאלות
הודיעו לי על פיטורי וכעת אני עובדת את הימים האחרונים בעבודתי, שמעתי כי ישנו חוק בו אני יכולה לצאת שעה מוקדם כל יום מיום העבודה על מנת לחפש עבודה אחרת כלומר להשתתף בראיונות עבודה וכו'. האם זה נכון? בנוסף הייתי בחופשה ללא תשלום שאושרה על ידי העבודה, האם המעסיק צריך לשלם את דמי ביטוח הלאומי שלי. תודה מראש
תשובות
1. לא קיים כזה חוק. 2. העובד משלם לביטוח לאומי בתקופת חל"ת.

שיר ורד

New member
כמה זמן היית בחל"ת?

שתי שאלות
כמה זמן היית בחל"ת?

שיר ורד

New member
תשלומי ביטוח לאומי בחל"ת

שבעה שבועות
הייתי בחל"ט שבעה שבועות מתוכם כל חודש פברואר- מקום העבודה לא הוציא לי תלוש על חודש זה.
תשלומי ביטוח לאומי בחל"ת
המעביד אמור היה להפריש עבורך לביטוח הלאומי, אך היה רשאי לנכות מכל סכום המגיע לך את ההפרשות הנ"ל, כפי המופיע בתקנות הביטול הלאומי (מס 6) שיעור דמי הביטוח שישלם מעביד לגבי עובד בחופשה ללא-תשלום (א) עובד הנמצא בהסכמת המעביד בחופשה ללא תשלום לפחות חודש קלנדרי ובאותו זמן אינו עובד אצל מעביד אחר ואינו עובד עצמאי - חייב המעביד בתשלום דמי ביטוח במועדי התשלום כאמור בסעיף 353 לחוק, בעד תקופה שלא תעלה על שני חדשים קלנדריים רצופים שבהם היה מבוטח בחופשה כאמור. (ב) שיעור דמי הביטוח הוא כנקוב בפרטים 1, 3, 5, 6, 8, 9, ו-10 של לוח י' לחוק, לפי ההכנסה המזערית שלפי פרט 1 של לוח י"א לחוק. (ג) המעביד רשאי לנכות מכל סכום המגיע ממנו לעובד את דמי הביטוח ששילם כאמור. (ד) הוראות סעיף 342(ג) לחוק לא יחולו לגבי מעביד החייב בתשלום דמי הביטוח כאמור בתקנת משנה (א).

מצב
הנושא נעול.
למעלה