שתי שאלות

noosh 19

New member
שתי שאלות

1. מותר מלפפון חמוץ? 2. מוצרי מאמא עוף יש משהו שמותר?

מלפפון חמוץ אין סיבה שלא

מאמא עוף למיטב ידיעתי כל המוצרים מכילים עמילן מעובד שלא ברור המקור שלו (והם לא מופיעים במדריך עד כמה שזכור לי).

daniela21

New member
דווקא הם כן מופיעים במדריך

חלק כמובן אסורים ויש כמה שאינם מכילים גלוטן, אך מיוצרים בסביבה שכן.

noosh 19

New member
כתוב תנובה.

תנובה זה מאמא עוף? מישהו ממכם צרך כבר משהו מהמוצרים שלהם?

noosh 19

New member
ועוד שאלה לאנשי הפורום ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

העם אתם אוכלים מוצרים, שהם ללא גלוטן, אבל שעושים אותם בקו עם גלוטן ? לדוגמא יש כל מיני שוקלדים של עלית וגם לא של עלית, שכתוב שזה ללא גלוטן אבל יכול להכיל בגלל שזה בקו לא נקי מגלוטן, זה כמו לדוגמא שאני אוכלת בארומה סלט טונה, ויש בארומה גם דברים ללא גלוטן(לחם למשל) אז זה גם נקרא. לא? למשל החזה עוף של מאמא עוף יש פה מישהו שאוכל?

daniela21

New member
משתדלת שלא.

בואי ננסח את זה ככה: אם אני אקנה מוצר ויהיה רשום עליו שהוא עשוי להכיל גלוטן, אני אעדיף לחפש מוצר חלופי. אבל אם אני יוצאת למסעדה, ברור לי שיש סיכוי שישתרבב לו גלוטן למנה, ובכל זאת, אני לא מסתגרת בבית. אין מה לעשות. אני מאמינה שלא כל פירור משפיע, בטח אם זה לא בכוונה תחילה ואני מאמינה שגם צריך לחיות והפעיל שיקול דעת (אני לא אקנה למשל "נשיקות" שהן ללא גלוטן בקונידיטוריה שקרובה לביתי, כי הן סמוכות משני צידיהן למאפים, אבל אני כן אוכל סלט בבית קפה, למרות שידוע לי שיתכן מצב שיהיה זיהום משני).

noosh 19

New member
סתם פשוט בלי חזה עוף עכשיו כי

אין לי כלום בבית, וכתוב בספר שזה ללא גלוטן אבל נעשה בקו יצור של דברים עם גלוטן וזה של מאמא עוף ואני ממש לא יודעת

נועית7

New member
דברים שעשויים להכיל גלוטן

אני לא אוכלת, כי נראה לי שזה די אותו דבר כמו מכיל גלוטן ולא שווה לי הסיכון הבטוח.

למעלה