שתי שאלות

doritya2

New member
שתי שאלות

לפני כשבועיים נולד לי בן שני, תינוק ממוצע שנולד בלידה רגילה, אחרי לידת פג בניתוח קיסרי. הנקתי אותו כבר בחדר לידה ויש לי הרבה חלב. הבעיה היא שהוא רוצה לינוק כל שעה וחצי שזה ממש מתיש, איך מרחיבים. והדבר השני שיש לו יציאה אחת ביום, יציאה גדולה אחת ללא יציאות נוספות. אני שותה תה שומר (אני מבשלת את הגרגירים ומרתיחה את המים), על מנת להקל עליו. אבל זה לא מגביר את היציאות. עם הבן הראשון לא הייתה בעיה כזו והוא היה משחרר ברגע שהוא היה אוכל, כאן נראה לי שהוא ממש סובל מכאבי בטן וגזים ואני לא יודעת מה לעשות, אני מעסה לו את הבטן ועושה לו התעמלות, אבל היחיד שמרגיע אותו זו עוד הנקה, כך שמשך ההנקות יכולות להגיע לשעה שלמה. מה לעשות?

קודם כל ../images/Emo49.gif

שנית כל הכבוד על עצם היותך מניקה - לפי התיאור שלך נשמע שההנקה לא מתנהלת כראוי, בגיל בתך היא אמורה לתת 6 טיטולים עם פיפי ובין 4-6 טיטולים עם קקי לפחות - כל יום. האם כואב לך כאשר את מניקה? האם התינוקת כבר חזרה למשקל לידתה? האם את משתמשת במוצץ או בקבוק? באם כן לא רצוי לתת מוצץ/בקבוק לפני שההנקה מתבססת בדר"כ בגיל 6 שב'. ישנם קפיצות גדילה ליונקים בדר"כ ביום 10-14,ובגילאים 3 שב' 6שב' 3 חד' 6חד', בזמן קפיצת גדילה היונק ממש "גר" על ציצי ומגלה סימני רעב יותר מן הרגיל, על מנת להגדיל את תפוקת החלב יש להניק עפ"י דרישה. בכל מקרה צירפתי לך מס' לינקים לעזרתך ומציעה לך להכנס לפורטל ההנקה העיברי הראשון עם המון מידע ועצות טובות כיצד לנהל הנקה נכונה.

doritya2

New member
ההנקה כן מתבצעת כראוי

הבן שלי עבר את משקל הלידה, כבר אחרי חמישה ימים. הסיבה להנקות הבלתי פוסקות, היא כי כאבה לו הבטן.וההנקה מרגיעה את הכאב. הראיה גם שהקיבה שהוא נתן פעם ביום ממש גדולה. מסתבר שחליטת השומר עוזרת מאד, כי עכשיו הוא משחרר בתדירות גבוהה יותר. לא לא כואב לי כשהוא יונק, כאב לי בהתחלה, בגלל רגישות בפטמות שנעלמה לה. פיפי הוא נותן ונתן כל הזמן. כשנכנסתי אתמול הייתי קצת אבודה. עכשיו הוא אוכל בתדירות של כל שעתיים בערך.

panicmom

New member
יש גם כאלו עם קקי אחד ביום...

כבר מגיל שבועיים. ויש גם כאלו עם 6-7 הנקות ביום, כבר מגיל חודש (שעולים איזה 300 גרם ויותר בשבוע)... יש תמיד את החריגים. המדד הכי טוב לתקינות ההנקה היא העליה במשקל... דעתי: תהיי סבלנית. זה בהחלט ייתכן שבגיל שבועיים הוא פשוט עדיין זקוק המון המון לקירבה שלך, ובגלל זה נרגע רק על השד. אם עדיין יש לך ספקות - את צריכה לדבר עם יועצת.

למעלה