שתי שאלות

noamsh11

New member
שתי שאלות

שאלה ראשונה: אני מתחילה לשאוב ופוחדת ממצב שבו לאחר שאיבה התינוקת תרצה לינוק ולא יהיה לה מספיק חלב. ניסיתי לשאוב לאחר ארוחה שלה, אבל אז כמעט ולא יוצא כלום. היא אכלת בערך כל שעתיים-שעתיים וחצי ודורשת המון תשומת לב, כך שרק שהיא ישנה אני יכולה לשאוב וזה כבר די קרוב לחנקה הבאה. שאלה שניה: כששאבתי ראיתי שהיא אכולת 60CC בארוחה. היא אוכלת ברציפות 5-10 דקות ואח"כ מפסיקה ולא רוצה עוד. אותו דבר קורה ביניקה (אוכלת ברציפות 5-10 דקות ואח"כ מפסיקה ולא רוצה עוד) רק שאז אני לא ממש יודעת כמה היא אכלה. היא בת חודשיים ואני לא יודעת אם זה מספיק או לא ואם היא מגיעה ככה גם לחלב אחורי וכו'. לפי טיפת חלב היא עולה במשקל בצורה טובה. תודה, תמר

1טלטלים

New member
שתי תשובות

תמר היי, ממ....ככה.ננסה לעשות סדר בדברים ולהרגיע אותך (מעט) בדרך: 1.אל תפחדי...רוב החלב (בשלב שלכם) כבר מיוצר במהלך הנקה/שאיבה עצמה ושדיים כבר לא אוגרות חלב כמו בעבר.אל תדאגי שאת "גומרת" לה את החלב בשאיבה.שד ימשיך לייצר חלב גם כאשר תמשיכי להניק אחרי שאיבה : - יעילות השאיבה איננה משתווה להנקה ישירה (תינוק הרבה יותר יעיל יותר מכל שאיבה) - מה כן-היא אולי תצטרך לעבוד קשה על השד על מנת להשיג זרם טוב,אולי תהיי פחות רגוע ,תשאר יותר על השד ,זה תקין ,אגב זה מצויין על מנת לאותת לגוף לייצר עוד כמויות החלב.וזה מוביל ל -נסיתי לשאוב לאחר ארוחה שלה ולא יצא הרבה-עד כה גוף שלך התרגל לייצור כמויות מסוימות(רק עבור ילדה),תראי במשאבה עוד תינוק וצריך לתת זמן לגוף שלך לקלוט שצריך עוד חלב(עבור שאיבות),כמויות יגדלו בהדרגה (אם תהפכי שאיבה לדבר בשגרה). כמויות הנשאבות לא (לעתים) אינדיקציה מספיק טובה לכמויות החלב,שוב רק בגלל עיניין היעילות של הנקה ישירה או משאבה. תינוקות בגילאים אלו (אמת בכל גיל) דורשים הרבה תשומת הלב,אולי את יכולה להעזר במישהו נוסף על מנת להעסיק אותה ואת תשאבי בינתים או שפתרון של לשאוב כאשר היא נחה זה גם טוב...(אני הייתי משתמשת בסל קל,טרמפולינה ,כך תינוקת נמצאת לידך ,רואה אותך,את יכולה לשיר לה,לנדנד..אגב נוכחות שלהם משפרת פלאים את תנובת החלב,תנסי) את יכולה לנסות לשאוב בבוקר(לפני התעוררות שלה). 5-10 דק'-זה תקין...היא כבר תינוקת קשישה ויעילה.אינדיקציה הכי טובה לכך שהיא מקבלת את מה שהיא זקוקה לו זה משקל שלה (עליה במשקל),המשך התפתחות תקין,היא מבסוטה באופן כללי,פיפי/קקי...ומאמא מרוצה! חלב קדמי/אחורי-השאירי את הנושא לתינוקת ,,,זה תחום ששייך לה,היא יודעת לאיזה חלב היא זקוקה. שוב היא עולה טוב(לפי תיאור שלך)במשקל סימן שזה מספיק לה והיא יודעת מה טוב לה ...(ככה הם חכמים מהבטן!) לא שאלתי אותך:האם שאיבה קשורה לחזרתך לעבודה?באיזו משאבה השתמשת?

noamsh11

New member
תודה

אני שואבת באמת לקראת חזרה לעבודה שזה בעוד חודש וחצי, אבל גם בשביל מדי פעם לצאת בלעדיה קצת מהבית. אני משתמשת בנתיים במשאבה של יד שרה והולכת לקנות את המדלה.

1טלטלים

New member
משאבה של יד שרה

את מתכוונת ללקטינה?או שזוהי משאבה אחרת ,יש משאבה אשר עברה הסבה ממכשיר אינהלציה למשאבת חלב והיא לא מומלצת כלל לשאיבה ...לגבי קניית משאבה -מצרפת לך סקירה קטנה על משאבות חלב ,לפני שאת קונה אנא תקראי ותחליטי מה יתאים לצרכים שלך יותר (לא כל משאבה מתאימה לשאיבה יומיומית...) תעדכני,

למעלה