שתי שאלות

סנון

New member
שתי שאלות

בהליכים, שלא באשמתי... (1) רציתי לדעת מהי המשמעות של אשה 'אסורה'. למשל, האם בי"ד רבני יאסור עלי להתחתן עמה שנית לכשיתברר שהיא בגדה בי? (לא שיש לי תוכניות, הכל בתאוריה כמובן...) אילו 'עונשים' אחרים מוטלים על אישה שנמצאה בוגדת ע"י ביה"ד הרבני? (2) האם קשר רומנטי שלי לאחר שכבר הגשתי תביעת גירושין ואיננו חיים תחת קורת גג אחת עלול להכתים את הגיליון החלק שלי באזושהי מידה? האם עלי לחכות עד מתן הגט? תודה!

ערסlight

New member
למה אתה מתכוון...לא באשמתי?

ואיפה אתה היית? כאילו... אין לך אחריות על זה שאשתך בגדה בך? מי מכתים לך את עברך החלק? איזה עונשים אתה מחפש? מאיפה נפלת? שש שאלות [ספרתי]

סנון

New member
כוונתי היא כדלקמן

ראשית, זה נכון שיש שני צדדים לקשיים שהיו לנו בנישואין. אבל בעוד שאני בחרתי לנסות להתמודד איתם, היא ברחה לחפש מאהב רק 6 חודשים אחרי ירח הדבש... (ובוא לא נגזים, הבעיות לא היו כל כך חמורות. ברוך השם שנינו בריאים. ישנם זוגות שנתקלים בבעיות הרבה יותר רציניות) אז לחוסר הנכונות שלה ליישב את הקשיים הללו ולבריחה קראתי 'שלא באשמתו'. שנית, אינני מחפש עונשים - נהפוך הוא - יש בידי הוכחות לבגידתה, שאני חושש להציג בביה"ד, משום שאינני מעוניין שהיא תפגע מהכרזתה כ'אסורה'. זהו למעשה המניע לשאלתי. בקיצור, נראה לי שהנך מתנפל על האדם הלא נכון...

חזקוש

New member
במידה

ויוודע לביה"ד ע"י עדות כי אישתך נאפה אזי תהיה אסורה עליך וחייבת גט, כמו כן תהיה אסורה על בועלה (קרי המאהב) - הכוונה שלא תוכל להינשא לו בנישואים ישראלים, כמו לך בנישואים חוזרים. לא תהיה זכאית למזונות אישה ואם תיק פירוק השיתוף יפתח ברבנות ידלדלו זכויותיה הרכושיות ברכוש המשותף שנצבר דרכך כפוף להוכחות. לך אין איסור לקשר.

זה בסדר

זה ממש לא אתה, זה לגמרי הוא. הוא תמיד מתנפל ולא באמת משנה לו על מה...

חבוב

אני רגישה מובנית אומרים שסרטנים הם כאלה, אבל אני זאבה אז לך תבין.

ערסlight

New member
גם אני סרטן

רגיש מובנית??? וואללה? מואה? אבל אני חתול, באמת לך תבין.

חחחח

אתה רואה מה זה מזלות, אין להם מושג על מה הם מדברים. אתה רגיש מובנה
חחח

לא

ולא הסנקציה היחידה היא שהיא תואסר לבעלה ובועלה ז"א שהיא לא תוכל להינשא בשנית למי שאיתו בגדה ולא ייפסקו בשבילה מזונות אישה.אה,ולא ינסו לעשות שלום בית.

שתי תשובות

אישה ש"זנתה" אסורה על בעלה ובועלה.... כלומר גם עליך וגם על המאהב ולא תוכל להינשא לו. על מנת לקבוע כי אישה זנתה יש להביא הוכחות רציניות כי ההשלכות של זה מרחיקות לכת (מבחינה דתית). ה"עונש" של אישה כזו זה איבוד זכותה למזונות ולכתובתה. קשר רומנטי שלך... עלול הצביע על דברים מסויימים ויש לבחון את מכלול הדברים על מנת לתת לך תשובה - בגדול לא נראה לי שישפיע הרבה - תגיד לי... מה זה "גליון חלק" מבחינתך? נראה לי שהכי טוב זה במידה ואתם רוצים לפרק את החבליה - לעשות את זה בצורה מכובדת בלי לכלוכים מיותרים -

למעלה