שתי שאלות:

שתי שאלות:

שתיהן קשורות לשמנים נשאים. 1. בזמן הריון כשעושים עיסוי פירנאום, ראיתי שמזכירים קבוע שמן נבט חיטה ושמן שקדים. האם ניתן להשתמש לעיסוי פרנאום גם בשמן אחר כגון שמן זרעי ענבים או שמנים אחרים? 2. לגבי שמן זרעי ענבים כשמן נשא- האם יש רגישויות מסויימות בהן הוא לא מומלץ? מה למשל עם מצב של פטריה על העור? האם מומלץ להשתמש בו לעיסוי (בשילוב שמנים אחרים, כגון נניח שמן עץ התה ואחרים המתאימים נגד פטריות) או שהוא גורם לרגישות? תודה רבה מראש.

תותG

New member
תראי עיסוי פרינאום נועד על מנת

לסוך את האזור ולהגמיש אותו על מנת שבלידה לא יהיה צורך לחתוך. שמן נבט החיטה עושה את הפעולה הזו בדיוק מגמיש את האזור ומרכך אותו .שמן שקדים לא יעשה את אותה העבודה כדאי לך להשקיע בשמן נבט חיטה שמכיל ויטמין E. הייתי ממליצה לך לטפל בבעיית הפטרייה קודם ולגרום מה המקור ולטפל בו קודם לעיסוי -צרי ללכת לרופא עור שיאבחן מהי הבעיה בדיוק ואז לנסות למצוא לזה פיתרון.

bflygirl

New member
שלום לך

שמן נבט חיטה כבר לא מומלץ לעיסוי הפרינאום הוא סוגר נקבוביות ומעלה לחץ דם שמן זרעי ענבים יש לו תכונה לכווץ קל הכי רצוי להשתמש בשמן שקדים בהריון לא משתמשים בשום שמן אתרי גם לא עץ התה רצוי להשתמש בשמן שקדים בכל מקרה או בזרעי ענבים אבל יש לקחת בחשבון שזרעי ענבים מכווץ קלות

bflygirl

New member
כמו כן

לכל 100מיל של שמן שקדים מתוקים מומלץ להוסיף אחוז אחד של שמן נבט החיטה ולא להשתמש בשמן נבט חיטה כמו שהוא בעיקר בגלל ההריון כי הוא מעלה לחץ דם והוא לא מומלץ לנשים שיש להם לחץ דם גבוה בגלל ויטמין E שנמצא בשמן נבט חיטה יש לו תכונה לעלות לחץ דם

תותG

New member
היי bflygirl האם יש

מחקרים על העלאת לחץ דם בגלל ויטמין E....ע"פ הנתונים שיש לי מחקרים קליניים מצביעים על יכולת מרשימה של ויטמין E במינון גבוה מחלות והתקפי לב.(שקשורים כמובן לחץ דם גבוה) נמצא, כי אנשים שרמת סלניום וויטמין E בדמם הייתה נמוכה,היו בסיכון גבוה יותר לפתח פתולוגיות הקשורות למערכת הלב וכלי הדם. הסיבה שאי אפשר להשתמש רק בו לחלוטין היא מפני שהוא צמיגי מאוד. חוץ מהיותו גם שמן משמר כמובן. אם יש לך מחקרים שונים אשמח לקבלם.

bflygirl

New member
מחקרים שונים תוכלי למצוא ברשת

יש מפה עד לאינסופ ובחזרה לא חסר אתרים של מדענים ומומחים שחקרו את הנושא כמו למשל עיתון Archives of Neurology, JAMA וכד'. ויטמין E בתור כמוסה- מונע את חמצון הכולסטרול בדפנות העורקים ומוריד סיכון למחלות לב. כאשר הוא בא בתור כמוסה! וזה שונה מכאשר הוא נספג בגוף ולהלן קישור לחיפוש באתר דוקטורס

תודה למשיבות אבל עניתן לי חצי תשובה

היו לי שתי שאלות. לגבי הראשונה הבנתי, היא אכן נגעה להריון ועיסוי פירנאום. לגבי השניה לא הבנתי. השאלה השניה לא נגעה להריון , אלא לשימוש בכלל בשמן זרעי ענבים לא בהריון. שאלתי לגבי השימוש בו כשמן נשא במקרה של פטריה בעור בתוספת של שמן עץ התה ודומיו. שוב, מדברת על מצב שאינו הריון. הסיבה ששאלתי היא כי אמרו לי שלמשל שמן נבט חיטה יכול לעודד פטריה קיימת ולכן לא מומלץ כשמן נשא במקרה של טיפול בפטריה.

bflygirl

New member
שכחתי להוסיף (אני בלחץ בעבודה)

בעבר נטען כי יש קשר בין נבט חיטה לפיטרייה אך נכון לעכשיו לא נמצא קשר ישיר בין השניים אם עדיין יש לך חששות את יכולה לנסות שמן בסיס אחר

למעלה