שתי שאלות:

שתי שאלות:

מה עושים עם סבוריאה בתינוק? יש לו סבוריאה גם בקרקפת וגם בגבות. ההפרשה הצהצהבה נדבקת ומתקרשת. אני רוחצת אותו בבלנאום הרמל כל יום ופעם בשבוע בביבי דאב. פעם אחת חפפתי את ראשו וקירצפתי היטב ורוב ההפרשות ירדו אבל הקשקשת נותרה ותוך יומיים הכל חזר. שאלה שניה: הוא כבר בן חודשיים וצריך להתחיל חיסונים. אני מאד רוצה לדחות את המחומשת כמה זמן שרק אפשר. אתם יכולים להגיד לי מתי בד"כ חולים במחלות להם החיסון פועל? התינוק יונק יניקה מלאה, ונמצא בבית.

סבוריאה וחיסוניםה

תנסי לאחר חפיפה למרוח משחה"sulfo-salicyl regular" על עור הקרקפת. יש להשאיר את המשחה עד הבוקר,בבוקר לסרק יחד עם הורדת הקליפות. אם את האם ממוצא קורדי, עירקי, פרסי, טורקי, יש לוודא שלתינוק אין חוסר G6PD . כל רופא ילדים יודע על מה מדובר. לגבי החיסונים: הסכנה במחלות הילדים נגדם ניתן החיסון המחומש היא דווקא אם תינוק קטן מאוד חולה בהן. אם תינוק מעל גיל שנה חולה בשעלת הוא יתגבר על זה. דלקת כרום המוח היא מחלה שתוקפת ילדים מגיל 3ח' ועד גיל שנתיים . זאת הסיבה שנקבע גיל חודשיים גיל בו צריך להתחיל בתהליך החיסונים. לא לשכוח שמדובר בסידרת חיסונים בהפרשים של חודשיים בינהם. לכן אינני מבינה את "סנגורי" דחית החיסונים. לדעתי אין מקום לדחיה. דר' מילה ברק

למעלה