שתי שאלות

1נרקיס

New member
שתי שאלות

כמה בצק סוכר צריך לציפוי של עוגה בקוטר 28? אפשר להוסיף טיפה צבע ג'ל לבצק סוכר ולרדד יחד כדי שזה יהיה צבוע מההתחלה?

1נרקיס

New member
רק בשביל הציפוי? ../images/Emo12.gif

סה"כ זה די גודל סטנדרטי, לא מאד גדול

net the jet

New member
יחד עם הסיום ( סגירה ) למטה

ואולי איזה כמה תוספות של קישוטים, אולי תגיעי לק"ג. מ4 ק"ג יש לי בד"כ 5 עוגות. ( ואפילו שומרת קצת בצק צבוע )

1נרקיס

New member
מעולה. אז יספיק לקנות 1 ק"ג

זו רק עוגה ראשונה, ומחר אני נוסעת ל-4שף בשביל כמה דברים. תודה על התשובות

1נרקיס

New member
אה, ומה עם השאלה השניה? ../images/Emo9.gif

אפשר להוסיף מצבע ג'ל לבצק ולרדד יחד בשביל שיצא נגיד כדור צבוע? או שאני חייבת קודם לעשות כדור ואז לצבוע עם מכחול?

net the jet

New member
אם את רוצה צבע אחד סופי אחיד

אז את צריכה ללוש בצק לבן, להוסיף לאט לאט ג'ל עד שאת מגיעה לגוון הרצוי ולאחידות. אם את רוצה אפקט של שיש, אז תוסיפי לבצק שלשת צבע, תלושי טיפה, ותרדדי. אפקט אחר לגמרי מתקבל מצביעת הבצק הלבן ( אחרי שכבר ציפית את העוגה ). אבל זה משהו אחר. ( תחפשי עוגה של טל של הרי פוטר ותביני איזה אפקטים אפשר לקבל...היא צבעה בצק, ואח"כ עוד שיחקה עם צבע בעזרת מכחול. ) מקוה שהבנת.

shokko

New member
אני גם נדהמת - אומנם אני עובדת בד"כ

על 26 - אבל מחצי ק"ג נשאר לי המון עודף!

שושkה

New member
שיטת חישוב כמויות בצק סוכר לציפוי

שיטת חישוב כמויות בצק סוכר לציפוי עוגות זו שיטה שפיתחתי אחרי שכמה פעמים רידדתי ולא היה כל קשר בין גודל העוגה לשטח הבצק...
אחרי שהעוגה אפויה יש למדוד את גובה העוגה, לכפול ב-2, להוסיף לזה את הקוטר ועוד כ-5 ס"מ ואז מתקבל הקוטר של עיגול בצק הסוכר שצריך כדי לכסות את העוגה. למשל לעוגה של 30, שגובהה 5 ס"מ: X2+30+5= 455 עכשיו צריך להעריך את עובי הבצק הרצוי. אני אישית אוהבת להשתמש ב-2-3 מ"מ. לקחת חתיכה לא משנה באיזה גודל ולרדד לעובי הרצוי בצורת ריבוע. כשהגעתן לעובי הרצוי שקלו את חתיכה זו ורשמו בצד את משקלה. למשל 21 ג"ר. עכשיו מדדו את אורך הצלעות של הריבוע. נניח שקיבלתן ריבוע של 9X9 כיוון ש-45 (קוטר בצק הסוכר הדרוש) מתחלק 5 פעמים ב-9 עשו חישוב של 2^5 (5 בחזקת 2) = 25 ועכשיו הכפילו את משקלו של הריבוע ב-25: 21X25= 525 וזה משקלה של החתיכה הדרושה לכן. הערה: 5 הס"מ הנוספים בחישוב הקוטר נועדו לתת עודף בצק סוכר לצורך חיתוך. אם אתן חשות לא בטוחות לגבי הנחה מדוייקת על העוגה עדיף להגדיל מספר זה כדי שיהיה לכן קל יותר להסתדר בשלב הנחת הבצק. בהצלחה ואם משהו לא ברור אני אנסה להסביר שוב

שושkה

New member
המספרים התבלגנו...הנה ההודעה מתוקנת

הנה ההודעה שוב עם המספרים בצורה הנכונה... שיטת חישוב כמויות בצק סוכר לציפוי עוגות זו שיטה שפיתחתי אחרי שכמה פעמים רידדתי ולא היה כל קשר בין גודל העוגה לשטח הבצק... אחרי שהעוגה אפויה יש למדוד את גובה העוגה, לכפול ב-2, להוסיף לזה את הקוטר ועוד כ-5 ס"מ ואז מתקבל הקוטר של עיגול בצק הסוכר שצריך כדי לכסות את העוגה. למשל לעוגה של 30, שגובהה 5 ס"מ: 5X2+30+5= 45 עכשיו צריך להעריך את עובי הבצק הרצוי. אני אישית אוהבת להשתמש ב-2-3 מ"מ. לקחת חתיכה לא משנה באיזה גודל ולרדד לעובי הרצוי בצורת ריבוע. כשהגעתן לעובי הרצוי שקלו את חתיכה זו ורשמו בצד את משקלה. למשל 21 ג"ר. עכשיו מדדו את אורך הצלעות של הריבוע. נניח שקיבלתן ריבוע של 9X9 כיוון ש-45 (קוטר בצק הסוכר הדרוש) מתחלק 5 פעמים ב-9 עשו חישוב של 2^5 (5 בחזקת 2) = 25 ועכשיו הכפילו את משקלו של הריבוע ב-25: 21X25= 525 וזה משקלה של החתיכה הדרושה לכן. הערה: 5 הס"מ הנוספים בחישוב הקוטר נועדו לתת עודף בצק סוכר לצורך חיתוך. אם אתן חשות לא בטוחות לגבי הנחה מדוייקת על העוגה עדיף להגדיל מספר זה כדי שיהיה לכן קל יותר להסתדר בשלב הנחת הבצק. בהצלחה ואם משהו לא ברור אני אנסה להסביר שוב

net the jet

New member
../images/Emo5.gif כל הכבוד...אבל אני צריכה קורס

מתמטיקה בשביל זה... רק לראות את כל המספרים אני מתבלבלת....חיחיחיחי ! אבל כל הכבוד על השיטה !

שושkה

New member
האמת שאחרי שעושים את זה פעמיים

שלוש עם ההוראות זה כבר פשוט וקל וחוסך הרבה עבודה בסופו של דבר...

למעלה