שתי שאלות...

Just Avi

New member
שתי שאלות...

1.לפני חודש קניתי לתוכונים ולציפורי האהבה שלי בתים כי שמעתי שזו הדרך היחידה שיכולה לגרום להם להטיל ביצים (כל זן חי בנפרד). ציפורי האהבה הסתגלו לבתיהם תוך כמה ימים אבל התוכונים אפילו לא מתקרבים אליהם. איך אני יכול להרגיל אותם לבתים? 2.שמעתי שאפשר ללמד תוכונים לדבר, אפילו שאיכות הדיבור שלהם לא גבוהה. האם אוכל להכתים גוזל של תוכונים (כשיהיה כמובן
) בעצמי? האם עדיף כבר לקנות תוכון מוכתם? איפה אפשר למצוא מידע על הכתמת תוכים או תוכונים ספיציפית? תודה רבה לכל מי שיענה

רואי

New member
אה

זה שהתוכונים לא נכנסנים לקן זה לא אומר כלום. אם וכאשר הם ירצו להביא לעולם גוזלים- הם כבר ימצאו את הדרך לקן ההטלה. תוכונם אפשר ללמד לדבר למרות שזה לא דבר שכיח. יחד עם זאת התוכי שמחזיק שיא גינס במספר המילים שידע לדבר הוא לא אחר מאשר..תוכון! אם אתה יכול להחתים תוכון בעצמץ- ברור שעדיף, כי אתה גם נהנה מהגידול בעצמך, מנגד- יכול להיות שיקח זמן עד שיהיה לך גוזל מזוג התוכונים שלך ולכן אם אין לך סבלנות אתה בהחלט יכול לקנות אחד, בסך הכל המחיר שלהם לא כל כך יקר. כדי ללמד אותם לדבר צריך פשוט לבחור מילה מסויימת ולומר אותה לתוכי כל יום כמה שיותר...

אם כבר מדברים על רבייה בתוכונים....

לתוכונים יש עונת רבייה ספציפית? כי אני מתה לגוזלים והתוכוים שלי כבר בזוגות איזה חודשיים. מחזרים אחד אחרי השני בלי הפסקה.. אל לא יוצא מזה כלום....

רן בראל

New member
אבי

לגבי הקינים, ציפורי האהבה התרגלו יותר מהר לקנים כי זה האופי שלהם. גם בטבע, ציפורי אהבה ובכלל רוב התוכים האפריקאים ישנים בתוך קנים, בלי שום קשר לעונת הרביה. ציפורים אחרות כמו תוכונים נכנסים לקן רק לצורכי רביה.

למעלה