שתי שאלות:

• פותח הנושא kitt
  • פורסם בתאריך

kitt

New member
שתי שאלות:

1. לעבודות של טיפולים עצמיים ואולי אפילו לכיוון של עבודות שחזור איזה כלי עבודה כדאי לקנות? הכוונה גם איזה סוגים וגם מאיזה יצרן. הכוונה היא לכלים ברמה טובה, אבל שלא יעשקו אותי לחלוטין. 2. מה הרכב שהכי כדאי "ללמוד" עליו עבודת שיחזור, איזה רכב הכי כדאי להבאה ממצב של גרוטאה מתיינעת (יותר או פחות) למצב של זז ואפילו לא רע
הכוונה היא מה שפחות עבודות חיצוניות.

Ferret

New member
כלים

הייתי ממליץ על סט של בוקסות 1/2, סט של מפתחות פתוחים-סגורים ומברג רצ´ט אוסט מברגים. מעבר לזה לקנות כלים בודדים לפי הצורך. חפש כלים מחברה שנותנת אחריות לכל החיים, PROXEN לדוגמה לא מאוד יקרים, יש אחריות ואני מרוצה מהכלים שלהם שיש לי. אל תתפתה לקנות כלים ממש זולים, התסכולים והנזקים שהם עלולים לגרום לא שוים את החיסכון ההתחלתי, כלי טוב ישרת אותך לכל החיים ושווה את ההשקעה.

Ferret

New member
כלים 2

אני קניתי בעיקר מחנויות ברחוב יצחק שדה (ליד רח´ המסגר). יש שם לפחות 4 חנויות: שוורץ - כלים איכותיים וכלים ספציפיים לרכב אבל די יקר. BATA - חברה איכותית ולא מהיקרות ביותר (כמו Koken, Snap-On, Hazet). חנות קטנה של הזקן - צריך להתמקח. יש עוד חנות אחת או שתיים "רגילות" שם. בקיצור תעשה שם סיבוב יום אחד, תשווה מחירים, אולי תצליח להוציא מחיר טוב על קניה גדולה. ACE הם כלים "בסדר" אבל אני מעדיף משהוא קצת יותר טוב (Proxen/Bata). יותר זול לקנות סט שלם מאשר את אותם הכלים שבסט אחד אחד, אז כדאי לחשוב קדימה ולקנות סטים (כשצריך כמובן).

© DrorZi

New member
כמה שפחות עבודה חיצונית ../images/Emo35.gif

בד"כ אלה שמגיעים להזנחה במכלולים מניעים מגיעים גם להזנחה פיזית כללית... אם אתה רוצה סתם רכב לפרק ולהרכיב אז פיאט 127 יכול להיות רעיון טוב... אם אתה רוצה משהו ישן יותר ופשוט יותר אפשר ..... חיפושית ...
דרור זי.

kitt

New member
דרור תודה ../images/Emo13.gif פשוט התכוונתי בפחות

עבודה חיצונית בזה שלא נראה לי שאני פחח מי יודע מוצלח אז אני מעדיף יותר להתמקד במכונאות. חשבתי על חיפושית, על פיאט 127 באמת לא חשבתי למרות שעברה לי מחשבה על A112 אוטוביאנקי, למרות חשש מחוסר בחלקים. בקשר לכלים, יש לך המלצות כלשהן? יצרן של כלי עבודה ואיזה כלים כדאי שיהיו לפני התחלה. ואם יש לך גם המלצה לגבי אצל מי כדאי לקנות כלים.

© DrorZi

New member
כלים טובים עולים כסף, אין חוכמות

אני קונה ב ACE, כלים בודדים בד"כ. חובה סט בוקסות טוב, מפתחות פתוחים/סגורים מ 6 ועד 18 פליירים (קטן/גדול) מברגי פיליפס בלפחות 3 גדלים ועוד ועוד בתלות באוטו (צרפתי למשל מחייב להחזיק סט של מברגי כוכב ואלנים לרוב) ושוב, הצתברו אצלי המווווווון כלים הכל בתלות ברכבים שעברו אצלי ובתקיעות שלי, כל פעם שנתקעתי בלי כלי למוחורת (הכי מאוחר) היה לי אותו כבר בארגז כלים, אני ש-ו-נ-א לעבוד ולהתקע בלי כלי מסויים.
דרור זי.

© DrorZi

New member
הערכה שלי (מאוד כללית)

שאם היום אני צריך להכנס ל ACE להרכיב ארגז מאפס אני אצא בנזק של 1000 עד 1500 ש"ח, אבל בזה יגמרו ההוצאות שלי על כלים כל עוד לא יגנבו לי אותם.
דרור זי, כלים טובים מחזיקים לנצח.

kitt

New member
הסטים שראיתי בACE (כולל זה שכבר

יש לי) לא עושים רושם של טובים במיוחד, יש להם גם בוקסות ורצ´טים נפרדים?

© DrorZi

New member
בוקסות ועוד

בוקסות יש את הסטים שבאים בקופסא אדומה, לא זוכר של מי, הם מצויינים ועולים ככה (פי 2 מכל סט אחר שראיתי) סט של הקטנים (עד 13) עולה כ 300 ש"ח (ומכיל מפתח פלאגים למיטב זכרוני) סט שמגיע עם ראצט חזק/גדול יותר ומספרים גדולים יותר עולה בסביבות ה 500 ושוב אל תתפוס אותי במחיר כי זה היה לפני מעל שנה פעם אחרונה שראיתי את זה (ובעצם שאני חושב על זה זה היה ברוזנפלד ... ) מפתח שוודי למשל רק של VISA GRIP
דרור זי.

kitt

New member
משום מה הצטייר לי שACE לא מחזיקים

כלים ברמה, יש איזו תוצרת מסויימת שאתה לוקח?

ortazzz1

New member
היי KITT

חשבת אולי על Fila Y10? (אוטוביאנקי כמובן) אתה יכל להשיג רכב נוסע בסביבות ה-1K +/-

misterb

New member
למסירה פיאט (לא ברור איזה דגם)

אם אתה או מישהו אחר רוצה הפיאט שלהלן למסירה, רק צריך להגיע לצפון לקחת אותה ... עומדת כחמש שנים (שעשוע לילדים), כשהעמדנו אותה היא הייתה במצב נסיעה, רק משאבת מים הלכה לה (קיבלנו אותה בחינם מהשכנים). מי שמעוניין יכול ליצור קשר באי-מייל.

kitt

New member
ואחרי בדיקה נוספת של הצילום מאחור

פיאט 133 לא 126, פאשלה שלי

למעלה