שתי שאלות

DancingWithThe

New member
שתי שאלות

1.איזה להקות פרוג ידועות יש בספרד? 2. האם יצאו להקות פרוג איריות או סקוטיות (אם כן איזה?)? תודה מראש!!!

עמית ע

New member
תרומתי הדלה

1. היו המון להקות פרוג ספרדיות, מסתבר, אלא שהן לא הצליחו לזכות לפופולריות גדולה כמו להקות איטלקיות, צרפתיות, גרמניות ושבדיות. כמה שמות בשליפה מהמותן: Iceberg, Mezquita, Fusioon, Musica Urbana, Canarios, Triana. לטעמי האישי אף אחת מהן לא מעניינת כמו הלהקות הטובות ביותר מן המדינות האחרות שהזכרתי. הספרדים הם נגנים וירטואוזים, אבל מלחינים בינוניים (כך לדעתי, כאמור). 2. אירלנד: Fruupp, Mellow Candle, Horslips סקוטלנד: מריליון

מורנא007

New member
אני לא יודע

אפשר לברר בג'אזיס, מיו, האוזן השלישית, קצת אחרת, טאוור רקורדז וכו'.

giloni

New member
שלום לכולם ועוד שתי תוספות

Beggars Opera מסקוטלנד Mushroom מאירלנד (אחת מהחוויות המוסיקאליות המיוחדות שחוויתי של אחת הלהקות העלומות ביותר שזכיתי להכיר) יקי

meandmeandme

New member
עוד תוספת קטנה

בשנות ה70 הייתה להקה פרוגרסיבית מעולה בספרד בשם Carmen (כמה ספרדי הא?), היחוד שלהם היה שהם שילבו רעיונות פרוגרסיבים עם מוסיקה לטינית ומקצבים ספרדיים עממים. בנוסף הם גם היו משלבים כחלק קבוע מההפועה שלהם שתי רקנדיות צועניות שתמיד היו על הבמה (מי אמר שאי אפשר לרקוד 8\5?) יש להם כמה הוצאות מעולות אבל הם לא זכו להצלחה גדולה מדי באותה תקופה. לפני כמה חודשים מעריץ נלהב אחד הקים אתר מעריצים יפה ומושקע אי שם באינטרנט. אני מניח שאם זה מספיק מעניין אותך אתה תוכל למצוא את זה אם תפשפש קצת בגוגל. ואם לא תמצא אז אני ינסה לעזור.
כל טוב.

עמית ע

New member
בספרד?!

ארבעה מחברי הלהקה היו אמריקאים ואחד בריטי. הלהקה נוצרה באמריקה, אבל התחילה להצליח והוציאה אלבומים רק אחרי שנדדו לאי הבריטי. שום קשר לספרד, חוץ מהמוסיקה.

למעלה