שתי שאלות

שתי שאלות

1. אינני רשום כנשוי (כיוון שהתחתנו אזרחית בחו"ל) ואין כל רישום עלינו כנשואים בארץ. על שמה של בת הזוג שלי רשומה דירה שאינה לשימושנו. אנו מתכננים לקנות דירה למגורים בשבילנו, ולצורך כך לרושמה לעניין הרכישה על שמי בלבד (לחסוך הוצאות כבעל דירה ראשונה). לשם תשלומי המשכנתא נזדקק שגם היא תהיה מחוייבת לתשלום המשכנתא. השאלה - האם יש דרך ששנינו נשלם המשכנתא אבל רק אני אהיה רשום כבעל הדירה? (ברור לי שראוי שנעלה על הכתב באופן מסודר, במסמך פנימי ביני לבינה שהדירה שייכת לשנינו, אבל כיצד ניתן לחסוך הוצאות הקשורות לקניית הדירה?). 2.היום על פי חוק, מחוייב הקבלן לכלול במחיר הדירה את הוצאות הרישום לעו"ד. האם יש לחשב הוצאה זו כחלק בלתי נפרד ממחיר הדירה בעת חישובי מיסים הנגזרים ממחיר הדירה?

ושתי תשובות ...

1) צריך לבדוק בבנקים. איני רואה סיבה שלא ניתן לקחת משכנתא על שניכם ולתת כבטחונות דירה הרשומה על שם אחד מכם. אם הבנק מסרב אז מה הבעיה שהמשכנתא תהיה על שמך בלבד ואת מחוייבות זוגתך לתשלומים תסדיר גם במסמך פנימי? (אגב, לא בטוח שמסמך פנימי כזה הינו חוקי כי הוא מהווה עסקה במקרקעין המחייבת דיווח לשילטונות - כדאי להתייעץ בעו"ד בעניין). 2) לא ברור לי על איזה חוק אתה מדבר - אבל אם הוצאות העו"ד אינן רשומות בחוזה בנפרד ומשולמות לקבלן הרי שהן אינן הוצאות עו"ד אלא תשלום עבור הדירה. לדעתי, מס רכישה יחול על כל המחיר שאתם משלמים לקבלן.

ציפי ג

New member
עוד בענין העו"ד

הסכם פנימי בין בני זוג נשואים, צריך להחתם בפני בית משפט כדי שיהיה לו תוקף כלשהו.

העיסקה בעייתית לאשה, האם היא תסכים

ממה שאתה אומר, אתם נשואים בחו"ל, וככל הנראה אתם זכאים לבוא עם מסמכי הנישואים בחו"ל ולהמירם גם לרישום נישואים בארץ, אם אכן התחתנתם במדינה בהסדר, דוגמת קפריסין, איטליה, אנגליה, רוסיה וכו'. הבנתי שאתם מבחירתכם לא עושים זאת. מה המעמד שלכם בארץ לאחר נישואים אזרחיים בחו"ל? האמת שאני לא יודע בבטחון, אך קיימת אפשרות שלצורך הגדרת תא משפחתי זה תופס (הטבות מס, משכנתא לזכאים וכו'). אם תרשמו כזוג נשוי לאחר רכישת הדירה על שמך ותיהנו מהטבות משכנתא ומס, אתם אולי חשופים, אם וכאשר יצליחו לאתר ולהצליב את הפרשי התאריכים בנישואים ובלקיחת המשכנתא ותשלום המס. אם תקנה דירה על השם שלך בלבד והמשכנתא על שמך ועל שם אשתך, היא חושפת את עצמה לתלות ברצונך הטוב. מדוע שתעשה זאת? בגלל איזה חוזה פרטי ביניכם? בארץ קונים דירה ורושמים בטאבו, לא מתחת למזרון. ואם אשתך תחליט לתבוע אותך לאחר שתקנה על שמך בלבד ולאחר שתרשמו כנשואים גם בארץ, כלום לא ניתן יהיה להצליב ברגע בין הפרשי התאריכים? כאשר בני זוג מסתכסכים, ההגיון לא משחק תפקיד, כידוע לך...כל הסיפור נשמע לי מעט מסובך מדי.

למעלה