שתי שאלות

שתי שאלות

א.הרי מה שבאים לאומן בראש השנה זה להשתטח על ציון רבינו אז גם לכהנים כדאי לבוא????? ב.איך זה יכול להיות שאם רבינו באמת היה יחיד הדורות וכל זה רוב עם ישראל עוד לא שייכים לברסלב לפחות באופן רשמי ואם זה נכון כמו שכתוב בספר ארך אפיים שחסידי ברסלב הם צדיקי דורנו וכו' וכו' אז אולי גם נאמר "ברוך המבדיל בין קודש לחול בין אור לחושך בין ישראל לעמים בין ברסלב לשאר חסידיות"?????? אני לא שואל כדי לקנטר אלא באמת לדעת. אל תדאגו השאלות האלה לא אומרות שהתקררתי מברסלב אני סתם רוצה לדעת נ.ב-יהודי,איפה כל לאה שבהתחלה היו כל הזמן בפורום שלך??? אני מקווה שהם עזבו אותו כי היה חבל להם על הזמן של ביטול תורה ולא בגלל שהם התרחקו ח"ו מרבינו

למי שלא הבין

מה שכתבתי אז בואו אולי נברך ברוך המבדיל וכו' זה לא היה באמת הצעה אלא שאלה הרי אנחנו יודעים שיש הבדל בין יהודים לגויים לא בין חסידות לחסידות שחסידות אחת הרבה יותר גבוהה מהחסידות השנייה???? ושוב הייתי ונשארתי ברסלבר אל דאגה

פראזניק

New member
רבי נתן שאל את רבינו...

זה שכל העולם אינו יודע מכם, מילא. אבל איך דווקא אני זכיתי להתקרב אליכם? ענה רבינו ואמר: זה אינו פלא כלל. ורבי נתן מסיים ואומר שמאותו רגע לא היה קשה לו כלל. אז רבי נתן כותב שהוא אמר לרבינו שזה לא פלא כלל...

זיסער

New member
תשובה אחת...

קברי צדיקים מסוגל להתפלל שם כמבואר בספרים הקדושים ושמעתי בשם הגה"ק בעל דברי חיים זי"ע, שאמר לאיש אחד היה כהן ולא נסע על ציון צדיק אחד ואמר לו שאפילו להיות באותו עיר שהצדיק קבור גם כן מסוגל, וראיה ממשנה רפ"ג דיומא שהי' מזכירין רק עיר חברון להזכיר זכות אבות, ואני מצאתי (זוהר שמות דף ה' ע"א) דתלת פרסה קרוב לקברו נמשך קדושת הצדיק וזה לשונו שם "אי בני עלמא ידעין יקרא סגיאה דיעקב בשעתא דא"ל קודשא בריך הוא אנכי ארד עמך מצרימה הוי מלחכי עפרא תלת פרסי קריב לקבריה עד כאן לשונו עיי"ש.. (הנהגות צדיקים - הנהגות ומדות טובות מרבי יעקב יחזקיהו אות ה')

התשובה בשאלה שלך

כול עם ישראל לא שייך לחסידות ברסלב בגלל שאנחנו יודעים שיש הבדל בין קודש לחול. בין אור לחושך. בין ישראל לעמים. רק באחרון עדין אנחנו עדין לא מאמנים.

סליחה אני יענה אחרת

כול עם ישראל עדין לא מאמין ברבנו הקדוש בגלל שאנחנו יודעים: שיש הבדל בין קודש לחול. בין ישראל לעמים. בין אור לחושך. רק נשאר לנו להאמין שיש הבדל. בין רבנו הקדוש לבין כול הרבנים האדמורים ואבאבות למניהם ובהמוניהם.

תורה קיא בליקטוי מוהר"ן

ראש בני ישראל ראשי תבותרבי. ולהפך רשעים בחושך ידמו ראשי תבות רבי

פראזניק

New member
אייזיק...

רבינו הוא רבינו ואין דומה לו, וכפי שכתב ראבר"נ בכוכבי אור וכידוע. אבל תסביר לי אולי מאיפה לקחת ששאר הרבנים והאדמו"רים הם "רשעים בחושך ידמו"? תורה ס"ז בליקו"מ נאמרה על רבי לוי יצחק מברדיטשוב זי"ע. על הבעל התניא אמר רבינו "שר האלף". רבינו החזיק טובה כל ימיו לרבי נחום מטשרנוביל, על שלקחו בילדותו לרבי יעקב יוסף מפולנאה, בעל "תולדות יעקב יוסף". רבינו ביקר אצל גדולי דורו. רבינו היה ביחסים טובים מאד עם רבי אברהם מקאליסק. רבינו החזיק מדודו, רבי ברוך. רבינו החזיק מבעל ה"אוהב ישראל". רבינו ביקש הסכמות ל"ליקוטי מוהר"ן". למה? רבינו פחד ממישהו ח"ו? רבי נתן היה אצל האדמו"ר מקאצק. ואצל עוד צדיקים רבים מאד. רבי חייקל, תלמיד רבינו, היה אצל רבי מרדכי מנעשכיז, אחרי פטירת רבינו. וכן עוד סיפורים רבים. אתה טועה טעות חמורה בדברי רבינו. אם הבנתי אותך נכון.

אני לא אמרתי שאין עוד צדיקים

ברוך השם לעם ישראל יש הרבה צדיקים. אבל רבי יש אחד. ראש בני ישראל. גם בדור של רבי שמעון היו צדיקים אבל רבי שמעון היה הרבי ואשר תלמידים. משה רבנו הוא הרבי ואפילו אהרון הכהן תלמיד. אין מה לעשות ככה זה אצל היהודים יש רבי ויש תלמידים. רבי הוא אחד ותלמידים יש הרבה. כול הצדיקים שהזכרת למעלה היו תלמידים של הבעל שם טוב. ובקשר לתורה קיא בליקוטי מוהרן כול אחד כפי מה שמשער בליבה.

פראזניק

New member
אני שמח שהבהרת את עצמך...

כי מהודעתך הקודמת הובנת אחרת. וגם לגבי תורה קי"א, לא "כל אחד כפום מה דמשער בליבה", ממש לא. ישנם צדיקים בכל דור ודור, וע"פ אמונתנו כולם יונקים מרבינו, אך לא כולם מודעים לזה ולא כולם אפילו מי הוא רבינו או שהיה רבינו. זה לא מוריד מגדלותם.

זה ועוד איך מוריד

אותם מגדולתם. תקרא את הליקוטי הלכות שהזכרתי למעלה. זה כתוב שם שחור על גבי לבן. כול אדם שיש אנשים שכפופים אליו והוא הרבי שלהם. אותו רבי מסתיר את אורו של רבנו. נראה לי שאצלך כול צדיק חייב להיות רבי או אפילו ראוי שהוא יהיה. אני מחכה ליום שרבנו יהיה הרבי וכולם התלמידים. ואני לא רוצה להזכיר שמות של רבנים שמסתירים את אורו של רבנו. בעצם אני לא יכול יקח לי איזה שנה לעשות את זה. זה היום מגפה כול בן אדם שני הוא רבי וצדיק.

גיוועלדיג אני שמח ../images/Emo6.gif ...

לראותך שוב בפורום הכון לבואו של המוהרא"ש נ"י לקראת פורים דרך אגב עכשיו חזרתי משיעור של המוהרא"ש בשידור ישיר מארה"ב והוא אמר שכל מי שיהייה לו את הקמיע שהקב"ה זיכה אותו להוציא לא צריך לא מסכה ולא חדר אטום

למעלה