שתי שאלות...

יואי

New member
שתי שאלות...

נכנסתי להוספה והסרה של תכניות וראיתי תוכנות לא מוכרות (חלקן מוכרות בהפן השלילי. למשל SaveNow ו- DownloadWare הסרתי אותן) אך מזה שלושה ימים כל פעם שאני מריץ את תוכנת ה-SpyBotDS היא מוצאת קובץ של DoanloadWare מדוע ולמה וכיצד ניתן לתקן זאת שהקובץ לא יחזור? השאלה השניה היא האם מישהו מכיר את התוכנה או הדבר שנקרא Mjuice Components כי אני רוצה לדעת אם ניתן להסיר אותה ללא חשש.

uzi2

Active member
תשובה

כל התוכנות הלא רצויות שמותקנות אצלך הן למעשה התקנות שה- downloadware מתקין. ה- downloadware הוא אחד הדברים הכי חוצפנים שיצא לי להכיר. ראה לפרטים נוספים כאן: http://www.doxdesk.com/parasite/DownloadWare.html ה- downloadware מותקן או דרך תוכנות שהתקנת, או דרך אתרים. יתכן שבהגדרות האבטחה של הדפדפן שלך יש הרשאה שמאפשרת ל- downloadware להתקין את עצמו. אפשרות אחרת היא שאתה לוחץ על OK מיותרים בדפדפן שלך כאשר הוא מבקש רשות להתקין ActiveX. לגבי ה- MJUICE components בד"כ מדובר בפלאג-אינים של דפדפנים שמאפשרים פורמטים מסויימים של מוסיקה. אפשר להוריד, אבל רוב הסיכויים שעדיף שזה ישאר.

יואי

New member
יש לי עוד בעיה קטנה

יש קובץ נוסף (newdotnet4_50.dll) שהתוכנה מזהה אך לא ניתן להסירו גם לאחר האפשרות שתתבצע סריקה לאחר איתחול המחשב... כיצד ניתן להסירו?

יואי

New member
עוד דבר אחד קטן...

ה-SpyBotDS מזהה כי ה-DownloadWare נמצאת תחת הקובץ nvcpl.dll בספריה Windows\system32 תהיה בעיה אם אמחק את הקובץ בצורה ידנית משום שה-SpyBotDS לא מסירה את הקובץ?

uzi2

Active member
אתה לא יכול להוריד אותו

דרך ה- add/remove programs?

יואי

New member
הרודתי בעבר כשהיה

אבל נשארו לי כנראה חלקי קבצים של התוכנה וה-SpybotDS ו-Ad-Aware לא מסירות את הקובץ הזה האם ניתן למחקו בצורה ידנית?

uzi2

Active member
הנקודה הבעייתית

היא שיש קובץ כזה לגיטימי של NVIDIA ואם ה- downloadware לא עשה החלפה של הקובץ הזה, הרי מדובר בקובץ לגיטימי שדרוש לכרטיס המסך. הייתי מעדכן ראשית לעדכון האחרון של SpybotSD לראות האם זה עדיין מזהה את הקובץ הזה כ- spyware, ואם עדיין מזהה, אז שולח להם לבדיקה את הקובץ, מבלי למחוק אותו. אם אתה רוצה, שלח לי אותו ל"הסתכלות". כתובת הדוא"ל שלי רשומה בכרטיס האישי.

לינק

New member
תנסה להוריד את הקבצים מהאינטרנט

או לפחות לוודא שיש לך את המקור שלהם ולמחוק את הspyware באופן ידני, במצב ms-dos לדוגמא. בכל מקרה, חשוב שיהיה לך גיבוי לכל מקרה של מה שאתה מוחק.

יואי

New member
סליחה על האיחור

אני לא כל-כך מבין ב-Registry אבל מצאתי אותו שם בהפעלה... ( HKEY_CURRENT_USER Software->microsoft->windows->currentversion->Run ) זה יהיה אסון אם אני אמחק את הנתיב שלו שם?

uzi2

Active member
כדאי לעשות את זה דרך MSConfig

מתוך התחל/הפעל הקש MSConfig (אם יש לך Win2000 אזבאופן נורמלי אין לך את msconfig, ואז חזור הנה). יפתח לך חלון msconfig, ותוכל לראות בלשונית ה- Startup בין השאר גם את מה שראית ב- registry באותו מפתח שעליו דיברת. סלק את ה- V מהשורה הרלוונטית שם. זה יעביר את הכניסה הזאת ממפתח ה- Run לפתח גיבוי עם שם דומה, וע"י כך אותה תוכנה לא תועלה דרך ה- Run בעת הפעלת המחשב.

למעלה