שתי שאלות

• פותח הנושא Emc2
  • פורסם בתאריך

Emc2

New member
שתי שאלות

ראשית, אם היו שואלים אתכם מהם שלושה עד חמישה האלבומים שלכל חובב גאז´/בלוז´ חייבים להיות בתקליטייה שלו מה הייתם בוחרים? אני אשמח לקבל תשובות רציניות ומנומקות :) שנית, האם מישהו מכיר אתר אשר נותן תווים לאומני גאז´ מפורסמים? חיפשתי במשך שעה אבל לא מצאתי אתר שיענה על הדרישה שלי.... עדיף אם התווים יהיה לפסנתר, או כל כלי מקלדת אחר. תודה :)

mickeym

New member
הבחירה שלי לג´אזיזט המתחיל....

אם היו שואלים אותי איה אלבומים כל אחד שאוה ג´אז חייב שיהיו לו הייתי הולך על הקלאסיקות, ועל הדברים הידועים והאהובים: 1. Miles Davis- Kind of Blue אלבום גדול. אלבום הג´אז הנמכר ביותר אי פעם כמדומני. 2. John Coltrane- Blue Train. 3. Bill Evans and Jim Hall- Undercurrent 4. Ella and Louis. 5. ולאהבי הפסנתר, Kieth Jarret- Koln Concert מחכה לתגובות... ומצטער שלא הכנסתי את בילי הולידיי, מישל פטרוצ´יאני, סטן גטס, גרנט גרין, דיוק אלינגטון ופט מת´אני..

seafox

New member
הממ..

ג´אזיסט מתחיל? בהצלחה וברוך הבא! עכשיו,בהקשר לשאלה שלך.אני לא יודע אם יש שלושה עד חמישה של תקליטים.כי סה"כ לכל אחד יש טעם משלו ואין דברים ברורים לזה. אנשים יכולים להגיד לך מיילס דייויס ואתה לא תאהב אותו.יכולים להגיד לך עוד מליון ואחד אמנים ואתה לא תאהב אותם.אפשר להציע לך כל מיני סוגים ואמנים שונים בג´אז ואתה תאכל לפי זה לבחור מה הכי מתאים לך. בין כה וכה אצלי זה הולך לפי אמנים.לא דווקא לפי דיסקים..אלא אם כן זה תלוי בשנים. דיוק אלינגטון weathe report בשנים שג´אקו פסטוריוס ניגן איתם.ההמלצה הכי גדולה של דיסקים שלהם אלה heavy weather .me.gone הרבי הנקוק-משהו משנות השישים... ג´ון קולטריין...כל דבר חוץ מאוסף. צ´ארלי פארקר-ראה ערך ג´ון קולטריין. אוסקר פטרסון ויש עוד המון. הכל תלוי בסגנון שלך. ייתכן שאתה תאהב דווקא דברים יותר חדשים כמו uzeb או מרקוס מילר,סטנלי קלארק או בלה פלאק והפלאקסונס...תשמע מה אתה אוהב ואז תגיד לנו לפי הסגנון המועדף... תהנה ובהצלחה.

Emc2

New member
ג´אזיסט מתחיל? ../images/Emo13.gif

לא ממש.... אבל עקרונית הרעיון של השרשור היה שכל אחד יביע את הדעה שלו, וככה נלמד יותר אחד על השני ואיזה סגנון גאז´ כל אחד מעדיף. אם אתם שואלים אותי, הייתי אומר מיילס דייויס, רק שאני מתלבט בין BIRTH OF THE COOL (בגלל החצוצרה) ל- BITCHES BREW, אריק דולפי עם OUT TO LUNCH, (בגלל החליל), אנדרו היל עם POINT OF DEPARTURE (בגלל אנדרו היל)והייתי גם מכניס את צ´ארלי פארקר עם JAZZ AT MASSEY HALL (בגלל הקוינטט
) ועדיין לא קיבלתי תשובה בקשר לאתרים אם תווים... אם אתם מכירים כאלה, לא להתבייש

seafox

New member
יש בטאגליינס(הדברים האלה שרצים

למעלה) קישור לריל בוק שמשם אתה יכול להוריד תווים...אתה כמובן צריך את התוכנה שנמצאת בשרשור הזה. מה שכן,יש שם גם את הקישור לריל בוק הזה.

למעלה