שתי שאלות

לומד ל100

New member
שתי שאלות

שלום, יש לי שלוש שאלות, ואשמח אם תתנו להן מענה:

א) האם קטנוע שמנועו 125 סמ"ק צורך דלק כמו מנוע 250 סמ"ק? (יש לי VS סאן יאנג, ואני רוצה לעבור או לג'וי מקס או לX8 של פיאג'ו החשש שלי מהתייקרות מחיר הדלק באופן משמעותי)

ב) באופן כללי (בהנחה שהמצב המכני שווה) מה עדיף ג'וי מקס 2009 או X8 2008 פיאג'ו? אני צריך קטנוע חזק ועמיד.

ג) האם 35 אלף ק"מ לפיאג'ו X8 2008 זה הרבה?

לומד ל100

New member
כלומר שתיים ועוד אחת...

פרארי1

New member
יש 250 שהם יותר חסכוניים מ-125

בזכות הזרקת דלק.
אם אתה מדבר על הג'וימקס המוזרק ובכל מקרה לגבי הפיאג'ו, הם מגיעים די בקלות ל-1:30 ברכיבה רגועה.

בהשוואה לג'וימקס מהדגם שאתה מדבר עליו (בין אם מוזרק או לא), הפיאג'ו עדיף כמעט בכל פרמטר, למעט הרכבה נוחה יותר בג'וימקס ואפשרות נוחה להוספת ארגז, אם זה חשוב לך.

35K קילומטר לפיאג'ו זה ממש לא הרבה, זה אפילו די מעט לשנתון המדובר.

לומד ל100

New member
תודה

עם זאת מכר אמר לי היום שהפיאג'ו לא סחיר. (כלומר אין לו שוק), ואני לא יודע אם יש לדברים אלה ממש. אבל יש לשער שבפרמטר זה הוא נחות לעומת הג'וי מקס. הסאניאנגים (מהדגמים ג'וי מקס, רייד, וי אס) הם סחירים.

לומד ל100

New member
מה ההבדל בין שלושת הסאן יאנגים הבאים?

מה ההבדלים העיקריים בין הדגמים הבאים:
* ג'וי מקס 125 (125 Joy Max)
* גו'י רייד 125 (125 Joy ride)
* וי אס 125 (125 VS)

אני מנסה להבין מה הם ההבדלים המהותיים חוץ מהצורה כמובן. הרי מדובר באותו מנוע (125 סמ"ק), וכנגזרת מכך באותו כח, אותה תפוקה, אותה מהירות, אותן יכולות.

פרארי1

New member
לא לשלושתם אותו מנוע

ה-VS מקורר אוויר ולכן חלש יותר מה-JR וה-JM שחולקים את אותו מנוע.
הוא גם פחות מפנק מהם ובאופן כללי פחות טוב, לדעתי.
הג'וימקס הוא גרסה מוקטנת של ה-250 הפופולרי והוא הכי מפנק מבין השלושה, הג'וירייד הוא הנפוץ ביותר, מה שהופך אותו גם ל"כוכב" רשימת הנגנבים ביותר.
לטעמי, מבין השלושה הג'וימקס הוא הטוב ביותר.

לגבי סחירות הפיאג'ו, הוא אמנם לא הכי סחיר, אבל זה אומר שאתה גם קונה מתחת למחירון.
ואגב, זה לא שג'וימקס עף בשניה במחירון מלא, אבל זה נכון שהוא מבוקש יותר בשוק היד השניה.

אם פי 3

New member
נדמה לי

(ואשמח אם יתקנו אותי, אם טועה), שהם מכוונים לקהל שונה (במקצת):
ה-VS הוא "לעניים", למי שצריך התניידות, בלי פינוקים. הוא גם יותר ספורטיבי. אין לו גם גרסה בנפח מנוע גדול יותר.
ה-JR הוא ל"מעמד הביניים" - משהו באמצע. הגרסה החזקה יותר היא בנפח 172 סמ"ק (נקרא 200).
ה-JM הוא ל"מנהלים" - ויש בו נוחות רבה יותר, ויש שיאמרו מגושמות מה. הגרסה החזקה, היא בנפח 250 סמ"ק (והיום, בדגם XI גם 278 (300) סמ"ק).

לא כל כך מכירה את הגרסאות ה-125, אבל רכבתי על JR200, והיום על JM250I. יש ביניהם גם עליה בנפח, כלומר בעוצמה, אבל גם בנוחות. אני לא "שליחה מתאבדת", ובדרך כלל לא אוהבת לזגזג בין טורי מכוניות, ומעדיפה לחכות רגע אם המעבר בין הטורים חסום לי, כך שאולי אני לא דוגמה טובה, אבל אני לא מרגישה מוגבלת יותר עם ה-JM.
באופן מפתיע, אגב, גם כ"מאותגרת אנכית", ה-JM יותר נוח, ואני מגיעה בו יותר טוב לרצפה (ומצד שני, גם אנשים גבוהים במיוחד טוענים שהוא נוח להם).

למעלה