שתי שאלות

שתי שאלות

שלום לכולן

שמחה למצוא את הפורום הזה ותודה למי שכותבת כאן
תודה גם לגלי מלובץ מעמותת אנד"י (אני לא יודעת אם היא משתתפת כאן בפורום אבל אולי) שפירסמה את הכתבה באון לייף לפני כמה שבועות, בזכות הכתבה גיליתי ממה אני סובלת כבר שנה ואכן לפני כשבוע הייתי אצל רופא מומחה לאנדו' שאיבחן אותי, הרופא חשב שאני סובלת מאנדו בשלב בינוני ובנתיים הוא המליץ לי לקחת ויזבאל לכמה חודשים ולראות אם יחול איזשהו שיפור

יש לי שתי שאלות:

לאורך השנה האחרונה יחד עם כאבי הבטן, הגב, והרגליים אני סובלת גם מכאבים בעצם החזה, האם זה מוכר למישהי מכן? שכחתי לשאול את הרופא אם זה קשור

האם יש לכן המלצות על רופאים מתחום הרפואה האלטרנטבית שסייעו לכן? אם כן אשמח לשמוע על המלצות, יש לי נסיון חיובי עם דיקור סיני בנושאים אחרים אבל הייתי שמחה ללכת למטפל/ת שכבר התנסו בטיפול באנדו'

תודה

liats80

New member
ברוכה הבאה

שמחה לשמוע שקריאת הכתבה תרמה לך.
אני אפנה את תשומת ליבה של גלי להודעה שלך. היא תשמח לדעת שלכתבה היתה השפעה חיובית שכזו.
לא שמעתי על קשר לכאבים בעצם החזה, אבל עם אנדו - הכל יכול להיות. אולי בנות אחרות נתקלו בזה ויכתבו לך.
גם לגבי השאלה השניה אני לא כ"כ האדם המתאים לענות כי לא טופלתי בארץ אצל מטפלים אלטרנטיבים.
אני יודעת שיש בנות שכן ושוב - מקווה שהן ידעו לכוון אותך יותר.

ליאת.

זואילי

New member
הי רבע ל..

קשה להבין למה הכוונה ב "כאבים בעצם החזה" כשאינך מתארת אותם.
בכל מקרה, מציעה לך לבדוק 2 כיוונים, האחד עם פנימאי והשני - לבדוק אם מדובר בהתקפי חרדה (פשוט גם לזה סימפטומים דומים).
לא חייב שהכל יהיה קשור לאנדו, אבל דעתי היא - מה שמציק ומטריד וכואב ופוגע באיכות החיים - יש לבדוק.

אני עשיתי דיקור, אמנם לא לאנדו אבל בהחלט ראיתי שזה על הדרך שיפר תסמינים, אז תבררי אם המדקר שלך מכיר ומבין באנדו.
טופלתי דרך הכללית אצל טל אליאס.
יש את אביב מסינגר מ"בריאת" שגם עובד עם מרפאת האנדו בתה"ש - אפשר גם אותו לנסות.

והצעתי לך - כדאי להתייחס לתחום כרפואה משלימה ולא אלטרנטיבית, כי זה משנה גם את כל דרך החשיבה בקשר לזה.
בהצלחה!

תודה על התשובות

אבדוק את עניין הכאבים בעצם החזה (קצת קשה לי לתאר את סוג הכאבים), אכן צריך לבדוק את מה שמטריד וכואב אבל אני מאוד עייפה מרופאים ומבדיקות, אני מניחה שאתן יכולות להבין...
אני מסכימה שצריך להתייחס לזה בתור רפואה משלימה ואפילו מעבר לזה, בעייני הרפואה המערבית מאוד לוקה בחסר ומסתכלת בצורה מאוד צרה על גוף האדם , אחד מהדברים שמאוד מפריעים לי כמובן היא הגישה של הרופאים המערביים שמה שהם לא יודעים עליו לא קיים...
המדקר שהלכתי אליו בעבר לא מכיר ומבין באנדו ולכן אני מבררת על אופציות אחרות והייתי שמחה לשמוע עם למישהי יש נסיון מוצלח עם מישהו/י, בעבר הייתי גם אצל מדקרים ממש לא מוצלחים אז חשוב לי ללכת למישהו שאפשר לסמוך עליו.

kikona126

New member
בקשר לשאלה השנייה

יש לי 2 מדקרות סיניות מדהימות שמטפלות בי.
האחת על כיוון התזונה השנייה דיקור וביחד על אבקת צמחים שהן רוקחות לי
התקמבנתי...

פז08

New member
הי לך.... ברוכה הבאה

אני טרם שמעתי על כאבים בעצם החזה, עם זאת, יש כלמיני דברים באנדו', כל מיני תופעות שמשתנות מאישה לאישה...
כבר שמעתי על כאבים בסרעפת, אזור הכבד, שכמות, כתף וכו'.......
מציעה לך להתייעץ עם רופא אנדו' ולראות מה הוא אומר.....
לגבי רפואה משלימה, אני יודעת שיש בנות שמשתמשות בזה.... אני התחלתי רפלקסולוגיה אבל האמת שלא התמדתי והפסקתי..... וגם לא הגעתי לפגישות ברצף כזה שיאפשר איזו שהיא השפעה, ככה שנבצר ממני לומר אם הייתה השפעה......
אני מאמינה שאם זה לא מועיל, זה לא מזיק (חוץ מלחשבון הבנק
).
בתל השומר עובדים בצמוד עם מרפאה לרפואה משלימה ולדעתי גם במאיר יש התפתחות בכיוון הזה......
אם יש לך אפשרות כלכלית, מאמינה שבהחלט שווה לנסות...

skylee

New member
היי

לגבי רפואה משלימה , אני יודעת שיש מדקרים שמכירים אנדו ואף מתמחים בזה.
כלומר פועלים על הקטנה של ציסטות קיימות והקלה בכאב.
מנסיוני אני יכולה לומר לך שדווקא דרך קופת חולים מכבי הכרתי מדקרת מדהימה , במקרה שלי אני לא יודעת כמה היא יכלה לעזור כי אני הייתי כבר "על הקצה". אבל 40 דקות הרפייה ומנוחה פעמיים בשבוע בתוך כל הבלאגן גם היו משהו טוב עבורי.
היא מאיזור הצפון אני לא יודעת כמה זה עוזר לך. ויש בחור מדהים בזכרון יעקב.
אם יש לך אפשרות תבדקי דרך קופת חולים זה גם מסובסד וגם יכול להיות טוב. ( אני הבן אדם הכי סקפטי כשזה מגיע לקבלת שירותים מסובסדים והופתעתי לטובה).
ויש מישהי באיזור המרכז , אני לא יודעת אם מותר לרשום את שמה בפורום , שמעתי שהיא מעולה אבל לא ניסיתי. והיא מתמצאת גם בנושא תזונה.

למעלה