שתי שאלות

julietb

New member
שתי שאלות

שאלה אחת :

בד"כ האימונים שלי נראים כך : שעה אימון סיבולת שריר (כוללני על כל קבוצות השרירים) ואז מייד שעה אימון אירובי (סטייל קיקבוקס) או ההפך שעה אימון אירובי ואז מייד אח"כ שעה אימון סיבולת שריר שעה

השאלה שלי ...למה הקומבינציה השניה קלה לי יותר לשרוד מאשר הראשונה (למה קל לי יותר לעשות אירובי ואז כוח ולא ההפך?) מה ההבדל מבחינת תהליכי השריפה בגוף איזה תהליכים מופעלים בשתי הקומבינציות?

שאלה שנייה :
לפעמים יוצא לי בכלל להשתגע ולעשות 3 שיעורים רצופים : אירובי שעה->סיבולת שריר שעה -> מתיחות שעה (יוגה,טאי צ'י וכו'...לא מתיחות סטטיות כמו שיש בחד"כ)

השאלה שלי אם יש מקום בכלל או כדאי לי באמת לשקול לשתות משקאות איזוטונים תוך כדי האימונים האלה (היות וכל אימון שלי הוא או שעתיים או שלוש(וגם זה רק פעם בשבוע) כי הבנתי שאימון לא בעוצמות גבוהות מתחת ל90 דקות לא באמת מצריך משקאות שכאלו) בד"כ מה שאני עושה כדי לשרוד את זה זה לשתות כמה שלוקים של קולה זירו תוך כדי האימון עצמו (מעין מיני בוסט למערכת)

מנסה לענות

מתוך ניסיון ולא מתוך ידע מקצועי
הקומבינציה השניה כניראה קלה לך יותר כי את יותר "נחה" בזמן שאת עושה סיבולת שריר.
אני די בטוחה שאם תמדדי לאורך זמן את היכולת שלך במשקולות --- אחרי--- אימון אירובי מאומץ -- ולפני ----, תגלי שהיכולת שלך גבוהה יותר לפני אימון אירובי מאומץ. יש לך יותר אנרגיות, הטכניקה נכונה יותר והאפקטיביות גדולה יותר.
מאמן שהיה לי אמר לי פעם משהו ממש נכון - בשביל עבודת משקולות נכונה צריך לחשוב ולהתרכז. אחרי אירובי מפרך זה קשה. ולכן עדיף לעשות חימום, משקולות, ולשמור את האירובי לסוף. אירובי לא מצריך מחשבה.

אני באימונים "קורעים" מהסוג הזה לוקחת בתיק תפוח, או חטיף חלבון, או מעט תמרים או צימוקים.
אני לא בעד משקאות איזוטונים וכד לנשים. לפעמים רשום שלא מומלץ לנשים בהריון ומומלץ להפסיק שלושה חודשים לפני שרוצים להכנס להריון. תסיקי את המסקנות...

משקאות איזוטונים

לוקחים בין היתר בגלל המלחים ולא רק הסוכר. כדי לענות על השאלה הזו צריך לדעת בדיוק מה את עושה באימונים ויכול מאוד להיות שזה יהיה ביזבוז כסף ומוצר כמו אבקת חלבון[אולי בשילוב עם פחמימה כמו תמרים] (שלא דורשים הרבה עיכול ויחסית "נספגים מהר" יספיקו) יהיו דיי ויותר (וגם זול יותר ממשקאות איזוטונים שיקרים יחסית).

julietb

New member
טוב אני אנסה לענות בתקווה שזה יהיה מובן

אירובי : שעה אימון בנוסח HIIT בעצימות בינונית עד גבוהה בסגנון אומניות לחימה שונות עם משקל גוף (בלי שימוש במשקולות ליד או שקי אגרוף) תכלס זה שיעור סטודיו אבל לא קל (ולא אני לא בחורה שממש ממש לא בכושר ולכן אומרת את זה אני כבר שנתיים מתאמנת במכון וקצת נמאס לי מהמשקולות וההליכונים אז עברתי לעשות את האירובי במסגרת שיעורי אירובי בסטודיו של החד"כ) מחולק ל10 מקטעים מקטע ראשון הוא חימום מן הסתם ולוקח משהו כמו 7 דקות וגם הוא בהדרגה עולה לעצימות גבוהה אח"כ 3 מחזורים כל אחד בן 10 דקות בערך כשהחמש דקות הראשונות זה עבודה יותר של כוח והחמש דקות שאח"כ זה עבודת HIIT בעצימות גבוהה אחרי השלושה מחזורים יש עוד מקטע אחד של אגרוף תאילנדי של 4 דקות אחר תרגילי התניית כושר גופני (שכיבות שמיכה ,בטן וכו') לאיזה 4-5 דקות ואז שחרור מגוחך לטעמי של 5 דקות נוספות...

ואח"כ אין מנוחה ממשיכה לשיעור הבא ברצף שהוא שיעור סיבולת שריר עבודה בסגנון FBW גם זה שיעור סטודיו אבל עם משקולות ומדרגה וגם הוא לא ממש פשוט (מרימים משקלים הרבה יותר נמוכים ממה שמרימים בחד"כ באימון כוח מן הסתם והסיבה כי מדובר באימון סיבולת שבערך כל עבודה על שריר כוללת בסגנון ה60-80 חזרות משהו כזה ובמצב כזה ברור שאין מצב להרים את כל המשקל שמרימים באימון כוח) גם מחולק ל10 מקטעים חלק ראשון חימום נראה לי אורך משהו כמו 5-6 דקות מכיל תרגילים קצרים לכל השרירים (כמו easy dead row,easy squats,easy dead lift הכוונה לטווח תנועה לא מלא כי זה חימום) אח"כ עבודה על סקווטים,חזה-בנץ' פרס אבל כמובן במשקלים נמוכים,גב-קלין&פרס,דדליפט,DEADROW,חתירה רחבה,יד אחורית -בד"כ לחיצה צרפתית והארכות,יד קדמית,לאנג'ים,כתפיים-בד"כ כולל ROTATEOR פרסים עם מוט בעמידה ועוד משהו ששכחתי תשם אח"כ עבודה על שרירי CORE כמו פלנק נמוך אלכסונים ישר בטני כאלה דברים ואז שחרור מגוחך של 5 דקות...בסה"כ זה לוקח שעה...אבל שוב כל שיר זה משהו כמו 60-80 חזרות אז אני לא יכולה להרים 10 ק"ג בבנץ' פרס אלא 6.5...לדוגמה...וכן אני מודעת לזה שזה לא ממש מעלה מסת שריר ולא תורם בקטע הזה אבל אני לא מחפשת את זה בכלל בשבילי רק מעונינת לשמור על המסה הקיימת כי אני בחיטוב כרגע

השיעור האחרון הוא מתיחות והוא כולל שיר חימום שהוא בד"כ רצועת טאי צ'י שאורכת 5 דקות (השיעור הזה קצת קצר יותר ואורך 50 דקות) אח"כ הצעדות שמש,לאחר מכן "לוחמים למינהם" רצועת יוגה שכוללת דברים כמו לוחם שמש לוחם מספר 2 וכל זה...אח"כ עבודה על שיווי משקל (כל מיני פוזיציות שלקוחות לדעתי מיוגה) עבודה על מתיחת שרירי פותחי ירך (hip openers),עבודה על בטן (תרגילי בטן מפילאטיס) עבודה על גב (יותר שרירי CORE תומכים אחוריים) גם לקוחים מפילאטיס,אח"כ עבודה על מתיחת שרירי גב ושרירים מאריכים שקשורים למנח שדרתי -TWISTS שונים ובסוף מתיחה של ההמסטרינגס -בד"כ דברים כמו שפגטים עמידת פירמידה וכל מיני דברים מיוגה וסתם מתיחות קלסיות שקשורות להמסטרינגס
כל אחד מהתרגילים לדעתי אורך בין 5-6 דקות משהו כזה....

קיצר יצא לי מגילה .....מה שבד"כ קורה לי זה שאחרי שסיימתי עם כל האירובי עד לחלק של החזה בשיעור של הסיבולת שריר אני לא מתאוששת....בד"כ מה שאני עושה זה פשוט לשתות איזה 2-3 שלוקים של קולה זירו בין האירובי לסיבולת שריר וזה מה שעוזר לי להתאושש ולהמשיך....השאלה אם יש מקום להחליף את העניין במשקה איזוטוני ולקוות שזה יעזור לי להתאושש יותר טוב בין האימונים...

למעלה