שתי שאלות:

D a n n y b o y

New member
תודה

אינ חושב שזה מה שאעשה בסופו של דבר, בעיקר בגלל שמה שבאמת הכי מעניין אותי זה אסטרופיזיקה. לגבי מדעי המחשב, אני עושה את זה מכיתה ז´...ואני מת על זה...אני מת על ההרגשה שאתה מסיים תוכנית אות פותר איזו בעיה רצינית :) יש מסלול כזה בטכניון? כי לפי מה שראיתי בחוברת אין... אני יודע שבבן גוריון יש...אבל משום מה נראה לי שבבן גוריון יותר קשה להתקבל למדיע המחשב מאשר בטכניון...זאת מכיוון שהקבלה למחלקה הזו לא נעשית על ידי סכם...

atheist22

New member
מעניין מאוד

"בעיקר בגלל שמה שבאמת הכי מעניין אותי זה אסטרופיזיקה" זה מאוד נכון גם לגבי. אני מאוד אוהב אסטרופיזיקה. אני אפילו זוכר שלבגרות בפיסיקה בבית ספר למדנו כפרקי בחירה אופטיקה וזרם חילופין(שני הנושאים הכי משעממים). בבחינת הבגרות לא ידעתי לענות על השאלה באופטיקה אז עניתי על השאלה באסטרופיסיקה. "לגבי מדעי המחשב, אני עושה את זה מכיתה ז´...ואני מת על זה" גם אני התחלתי לתכנת בתחילת כיתה ז´ ולא הפסקתי מאז. הגעתי גם לכמה השגים לא רעים. עשרות אלפי אנשים משתמשים באחת התוכנות שכתבתי ולאחרונה גם הגעתי למקום השני בתחרות עולמית בבינה מלאכותית, Learning Machine Challenge "...ואני מת על זה...אני מת על ההרגשה שאתה מסיים תוכנית אות פותר איזו בעיה רצינית :)" זאת בדיוק הסיבה שבגללה אני התחלתי לתכנת. אני הרי לא יכול לבנות מעיץ חלקיקים בבית(ובכלל אני יותר טוב בלפרק דברים מלבנות אותם). תוכנית מחשב אבל זה משהו שבהחלט אפשר לכתוב בבית. אני לא יודע מה קורה באוניברסיטאות אחרות, אבל בתל אביב אם אתה רוצה לקבל תואר דו חוגי מלא במדעי המחשב+עוד משהו, זה לא קל להתקבל. יש אבל גם תואר בפיסיקה ראשי+מדעי המחשב משני. בזמני לפחות היה נורא קל להתקבל לשם, נדמה לי משהו כמו סכם של 570(קשה להאמין). הנדסת חשמל היה נדמה לי 650 ומדעי המחשב 690. בתואר הזה אתה מקבל תואר ראשון רק בפיסיקה, אבל לתואר השני אתה יכול להמשיך גם בפיסיקה וגם במדעי המחשב. זה נראה כאילו התוכנית הזאת נוצרה ממש בשבילי, ולא הלכתי לשם. איזה פיספוס. בכל מקרה נראה שיש לנו מספיק דברים במשותף, ואם כך אז: אל תלך ללמוד הנדסה!!!

D a n n y b o y

New member
:)

אני ממש שונא את תל אביב, ואני בשום אופן לא אלך ללמוד שם...למרות הקורסים הנוספים באסטרונומיה, שלמען האמת די קורצים לי. בסופו של דבר אני אשאר ללמוד כאן בבאר שבע, יש תוכנית נחמדה- אני מכיר את המקום, מכיר את האוניברסיטה ואפילו חלק מן המרצים... את התואר השני אני אעשה בטכניון או בחו"ל כנראה...

פלטרון

New member
ועוד עיצה קטנה

בטכניון יש להם מנהג מוזר - כמו ארה"ב , הם אוסף פקולטות שאוחדו להם יחדיו ( אולי זה לא נכון מעשית - אבל תכף תבין מה הדמיון ) . כל פקולטה שומרת לה באופן עצמאי על כל מיני זכויות . וכשתנסה לקבל הטבה בפקולטה זרה , הם יסתכלו עליך כמו מהגר זר , שמזי** להם את השכל . ויש לי דוגמאות לא מהעולם הזה ... ובכל מקרה - מכיוון שכך , כל פקולטה תציע לך מסלול של 2 תארים . למשל , פיזיקה מציעה : פיזיקה + הנדסת חשמל , פיזיקה + מדעי המחשב ... גם הפקולטה להנדסת חשמל מציעה הנדסת-חשמל פיזיקה וגם הפקולטה למדעי המחשב מציעה מדעי המחשב-פיזיקה ( על זה אני לא סגור ..אם זה עדיין נכון . פעם היה ככה ! ) ובכל מקרה , הרבה יותר קל להתקבל לפקולטה לפיזיקה , ומשם לבקש ( ברגע שהממוצע שלך חוצה את קו ה-84 , שזה בדר"כ מה שמובטח בקטלוג , ולכן זכותך לבקש זאת !! ) את המסלול של פיזיקה + חשמל . באותו אופן עבור פיזיקה + מדעי-המחשב - וגם שם אני חושב שהדרישה היא ממוצע מעל 84 ( וחייבים לאשר לך את זה , למרות שהפקולטה למדעי-המחשב בטח תעשה בעיות - כי הם מניאקים - וזו האמת ! ). עכשיו שאני חושב על זה , אני די בטוח שזה נכון ! אני נזכר בחבר שלי שעושה מסלול דומה . ובכל מקרה, מה שאני מנסה לומר לך , זה שאתה יכול לקבל את אותם התארים ( שניים) דרך פקולטות שונות . וזה לא קשה/קל באותה מידה דרך הפקולטות השונות .

למעלה