שתי שאלות:

D a n n y b o y

New member
עכשיו שאני חושב על זה...

זה די קשה לשלב את הלימוד לפסיכו עם הלימודים באוניברסיטה...אלא אם כן אפשר לעשות את הפסיכומטרי גם בחופש... מה זאת אומרת שנה שניה? אחרי שסיימתי את השנה הראשונה, או אחרי שסיימתי את השניה?

greenguy2002

New member
תראה תשמע...

לא תעשה פסיכומטרי בפעם הראשונה, ככה שהיקף הלימודים אליו יהיה קטן יותר. שנה זה אחרי שסימת שנה ראשונה. וכן, אתה יכול לעשות פסיכומטרי גם בחופש, אם אתה מתכוון לחופש שיהיה לך לפני תחילת הלימודים, ולא חופשת הקיץ בין השנה הראשונה לשניה, כי אז זה כבר לא יהיה רלוונטי...

greenguy2002

New member
אם הכוונה שלך היא לפסיכומטרי...

אז משהו כמו שבוע יספיק לך כדי להתאפס שוב על כל החומר, בהנחה שלא שכחת לגמריי את כל אוצר המילים שלמדת לפסיכו הראשון...:)

פלטרון

New member
שמעתי על כאלו שעברו עם ממוצע קטן

מ-89 . וזה בדוק ב-100% !! חוץ מזה ,הנה הצעה מעניינת ( בשביל דני ) - מקסימום , אם לא תוכל לעבור אחרי שנה למסלול המיועד , אז תעבור לפקולטה לפיזיקה , ומשם תוכל ללמוד תואר כפול (חשמל + פיזיקה ) אפילו עם ממוצע מעל 80 . ההבדל במסלולים הוא בערך 7 נקודות יותר בדרך שהצעתי . לא הכי נורא אם זה ממש חשוב לך .

D a n n y b o y

New member
נראה...

אבל נראה לי שאני אלך בסוף על פיזיקה-מדעי המחשב... כרגע בדקתי את הציונים במתמתיקה, ולפי הציונים המשוערים שלי הסכם שלי יהיה קצת יותר מ88... אז ככה שנראה לי שאני יכול להמשיך לחלום... חוץ מזה, מה שבאמת מעניין אותי כבר הרבה זמן זה אסטרופיזיקה. הסיבה היחידה שאני חושב על הנדסת חשמל זה כי יש לזה תפקידים טובים בצבא.

greenguy2002

New member
בקשר לאסטרופיזיקה...

אני לא בטוח שתואר בפיזיקה בטכניון יספק לך את העניין בתחום... בפקולטה יש רק קורס בחירה אחד בנושא(מבוא לאסטרופיזיקה וקוסמולוגיה), וגם הקורס הזה הוא קורס של 2 נקודות, לא משהו רציני...

אתה רוצה אני אתן לך את שלי

קיבלתי 740 ואני הולך להנדסת תעשייה וניהול ככה שאני לא ממש צריך אותו...

פלטרון

New member
נכון ולא נכון !

תואר כפול חשמל-פיזיקה = 177 נקודות תואר בחשמל לבדו = 156 נקודות ( בערך ) אז ההבדל הוא כ-21 נקודות ( אם זכרתי נכון את הנתונים ). וזה בערך קורס לסמסטר . עד כאן הנכון . עכשיו ללא נכון : " התואר הכפול הזה זה לא כזה עומס כמו שחושבים " האמן לי - דיברתי עם הרבה אנשים שעושים תואר כפול . בפועל - זה יצא להם סמסטר אחד יותר - או הרבה יותר עומס מחבריהם שעשו חשמל לבד ! חוץ מזה, מנסיון שלי , קורס אחד יותר זה הרבה הבדל ! ויעידו על כך כל מי שלמד מספיק זמן בטכניון , ויצא לו לבטל קורס באמצע הסמסטר ולהרגיש את ההבדל ... ובכל מקרה- זוהי דעתי . אגב - הדבר הבא נאמר לי ישירות ע"י היועץ של המסלול מהפקולטה להנדסת חשמל : אלא אם אתה מתמחה במשהו שקשור לפיזיקה ( גלים, מצב מוצק , כעיקרון ) חבל על זמנך . אם אתה מתמחה ב"עיבוד אותות" ו-"תקשורת" , אז חבל על הרקע הפיזיקלי שרכשת . הוא לא יעזור לך בגרוש . לדעתי , אם אתה מתעניין ב-2 המסלולים (פיזיקה וחשמל ) וסובל מקשיי החלטה מי יותר מעניין אותך , אז כדאי לדחות את ההחלטה לתואר השני , במחיר של לא יותר מסמסטר אחד . ואז זה שווה . בהצלחה בבחירתך

D a n n y b o y

New member
אבל מה אני עושה בתואר ראשון?

פיזיקה או הנדסת חשמל? לדעתי עדיף ללמוד קודם מדע, ואח"כ הנדסה...אבל מה יקרה בצבא? יש מספיק תפקידים טובים לפיזיקאים?

פלטרון

New member
קודם מדע ואח"כ הנדסה - לא הבנתי

מה כוונתך ? הרי את התארים אתה לומד במקביל , לא בטור . בצבא - יש די והותר תפקידים טובים למהנדסי חשמל . לפיזיקה - לא יודע , ומצטרף לשאלתך . מי שיודע , אשמח לקבל יותר מידע בנושא תפקידי פיזיקאים בצבא . נראה לי שעכשיו הבנתי מה אתה לא מבין - אם ניקח תואר של הנדסת חשמל ( שהוא 8 סמסטרים ) ונרשום את רשימת המקצועות של כל סמסטר . כעת ניקח תואר בפיזיקה ( שהוא 6 סמסטרים ) , ונמתח אותו כך שיהיה על 8 סמסטרים , ואז נרשום את רשימת המקצועות לכל סמסטר . כעת נחבר את הרשימות , אז נקבל הרבה מקצועות כפולים , שהגיעו מ-2 הרשימות . לדוגמא - גם פיזיקאים וגם מהנדסי חשמל לומדים את המקצוע "חדו"א 2מ" , וברור שאין צורך לעשותו פעמיים . אז לאחר החיבור , תקבל תואר בהנדסת חשמל עם ממוצע של מקצוע יותר לסמסטר ( בפועל מדובר ב-2 מקצועות יותר לסמסטר , רק בחצי השני של התואר , כי בחצי הראשון גם ככה קשה מאוד להוסיף . העומס הוא ממש רב ! ) . עשה קצת סדר בבלגן ?

D a n n y b o y

New member
לא לזה התכוונתי...

לא לזה התכוונתי, אבל תודה בכל זאת... התככונתי למקרה בו אני לא אלמד לתואר כפול...במקרה כזה מה עדיף? פיזיקה(מדע) או הנדסת חשמל?

שמש27

New member
הבנתי מה אתה שואל...סוף סוף...

היי אתה שואל בעצם - מה עדיף: ללמוד קודם פיזיקה (מדע) לתואר ראשון, ואח"כ הנדסת חשמל (הנדסה) בתואר השני, או להיפך. ובכן. מבחינה תיאורטית גרידא, לפי ההיגיון, ההנדסה מבוססת על המדע (ואכן 75% של התואר ההנדסי הוא מקצועות מדעיים למיניהם) ולכן עדיך פיזיקה בתואר הראשון. אבל זה לא עובד במציאות !!! כי במציאות, אם תבוא לעשות תואר שני בהנדסת חשמל אחרי תואר ראשון בפיזיקה, אז: 1. יחסר לך (באופן אישי) ים של ידע בסיסי. 2. לא בטוח שהטכניון יתן לך בכלל. 3. אם הוא ייתן, תצטרך לפחות שנה של השלמות של קורסים של חשמל - כל הקורסים הכי קשים בשנה אחת - לא מעודד. 4. אם מדברים על לעשות את התואר השני תוך כדי שירות (נא לללמוד - תוכ"ש) אז זה יהיה מאד קשה - גם ככה זה קשה - קרא שירשור תואר שני בשירות. ואם מדברים על תואר שני בהמשך ישיר לתואר הראשון, בזמן הדח"ש, אז הצבא לא יאשר את זה. בצבא רוצים תואר שני כמו התואר הראשון (בד"כ) ובמינימום זמן. בלי ניסיונות, בבקשה. בקיצקץ - לא הגיוני. אבל, האופציה ההפוכה היא הגיונית ביותר - ואף מבוצעת ע"י רבים. כמהנדס חשמל, תוכל כבר בתואר הראשון ל"השתחל" לאוריינטציה פיזיקאית, ולהמשיך לתואר שני ללא השלמות, בחיבור אקדמאי ולוגי נכון, ואפילו להנות מזה. עד כאן. מקווה שעזרתי. לגבי תפקידים לפיזיקאים - יש כאן מישהו/י בפורום שיודע/ת טוב מאד איזה תפקידים יש לפיזיקאים - אני לא יכול להסגיר - אבל אני מחכה לו/לה שיענה/תענה... ביי
שמש

D a n n y b o y

New member
תודה רבה!!!!!

תודה תודה. ושוב תודה:) עכשיו אני רק צריך לשנות הכל עם הצבא והטכניון, ביורוקרטיה- בעעעעע.

atheist22

New member
מדע או הנדסה

לדעתי הכי חשוב שתלמד את מה שאתה אוהב יותר. אני לדוגמה ללא ספק אוהב יותר מדע ומעולם לא היה ספק בזה. עם זאת בגלל כל מני צירופי מקרים לא מוצלחים יצא שהלכתי ללמוד הנדסת חשמל ולא כל כך מצאתי את מקומי שם. אני בעיקר מתעניין בפיסיקה ומדעי המחשב, שזה בדיוק מה שרשמת שאתה רוצה ללמוד. למדעי המחשב לא התקבלתי. זה סיפור ארוך איך הגעתי להנדסת חשמל, אבל גם לי נתנו עצות דומות למה שנתנו לך כאן. בסופו של דבר מה שחשוב זה מה שאתה אוהב. עכשיו סיימתי את התואר ואני עדיין הרבה יותר מתכנת ממה שאני מהנדס חשמל(אני עוסק בזה המון שנים בעצמי). גם בתואר של הנדסת חשמל למדתי הרבה דברים מועילים, אבל למדתי גם לא מעט דברים שלא נראה לי שאצטרך אותם. בקורסים הפיסיקליים יש הבדל עצום בין קורסים שמלמד אותם פיסיקאי לבין קורסים שמלמד מהנדס. כל הגישה שונה לגמרי. אותי מעניינות הסיבות העמוקות של הדברים והפיסיקה היותר תיאורטית. בקורסים שמלומדים ע"י מהנדס הדגש שונה מאוד. אני לא יודע מה אעשה בעתיד, אבל אני בהחלט מקווה ומתכנן לעסוק בדברים שקשורים בעיקר למדעי המחשב ואולי גם קצת פיסיקה.

למעלה