שתי שאלות

שתי שאלות

ולא עפ"י סדר חשיבות דווקא. השאלה הראשונה: הבת שלי בת ארבע וחודשיים, ילדה רגישה מאוד, קצת מופנמת. הבעיה היא שהיא בוכה מכל שטות. היא יכולה לבכות כי לא הצליח לה משהו במחשב. היום היא בכתה כי הלכה עם שכנה מהקומה שלנו לבית השכנה והשכנה סגרה את הדלת לפני שבתי נכנסה (היא לא שמה לב שבתי מאחוריה). היא מין cry baby כזו. איך עליי להתייחס אליה בזמן בכי שהוא בגלל שטויות (כמובן שברור לי שעבורה זה לא שטויות אבל בכל זאת...). איך אני גורמת לה להיות פחות בכיינית? ושאלה שניה - עוד חודשיים אנחנו עומדים לעבור לארץ אחרת. היא לומדת אנגלית כבר קרוב לשנה, יודעת די הרבה מילים אבל ברור שיהיו לה קשיי שפה לא פשוטים. איך אני יכולה לעזור לה בעת המעבר ואחריו? אנחנו שוקלים לטוס לשם לשבוע ואז לחזור לארץ ואז לטוס לגור שם. המחשבה היא, שיהיה לה יותר קל להפרד אם היא תדע למה היא נוסעת ויהיה לה קצת זמן לעכל את המאורעות העתידיים. מה דעתכם? המון תודה.

גרא.

New member
לגבי הבכי הלא רלוונטי,פשוט תתעלמי

אלא אם כן את מרגישה שלבכי יש בסיס אמת של סבל,כמו מכה,אומשהוא מעין זה. ככל שתתעלמי מהבכי הסתמי,הוא ייחלש ויעלם בהדרגה.אבל אם תגלי התענינות יתר,ונסיון מוגזם להרגיעה..אין לה סיבה להפסיק לכבות,כדרך למשיכת תשומת לב,ואולי גם אקט של פינוק.לגבי קשיי השפה.לדעתי יש שתי אפשרויות.האחת, לחפש ממש עכשיו גן בו השפה הדומיננטית היא אנגלית,או כשפה שנייה המוקנית בגן,ויש גנים כאלה.או לחילופין,נסי ללמדה אנגלית,ע"פ שיטת הלן דורון (יש בחנויות הספרים).אפ את יכולה כספית,אז על ידי מורה בוגרת הקורס של הלן דורון.הרעיון להכינה למעבר,עי"כ שתהיו שם שבוע,הוא נחמד,אבל לא יעיל.בתך כמהגרת טרייה,תעבור קשיי הסתגלות רבים.ומוטב שאתם תתכוננו לכך,אם על ידי שיחה עם מהגרים,או ייעוץ פסיכולוגי.

פעם הייתי מגיבה באהדה ולאחרונה

התחלתי להגיב לבכי הלא רלוונטי די בכעס. היום אמרתי לה שזו לא סיבה לבכות (עניין השכנה שסגרה את הדלת) ואמרתי גם שיש מקום לבכי אם הדלת הייתה נסגרת עליה. אמרתי את זה מאוד בכעס, פשוט כי נמאס לי. ברור לי שזו לא הדרך כי לדעתי זה עלול לגרום בחוסר אימון בי כסביבה תומכת. היא באמת סובלת כשהיא בוכה. היא מאוד רגישה ולוקחת יותר מדי ללב. כשאתה אומר להתעלם - אתה מתכוון ממש לא להתייחס ? לא להסכים לשמוע למה היא בוכה? לא להגיב על מה שהיא אומרת? זה נראה לי קצת לא ישים.... ושאלה לגבי הלן דורון - היא לומדת אנגלית בשיטה אחרת וכאמור יודעת די הרבה מילים. האם תוך חודש וחצי חודשיים שיטת הלן דורון יכולה לתת לה קפיצה בעניין השפה? תודה רבה.

גרא.

New member
לגבי ההתעלמות,מה לעשות,יש לי נסיון

רב במקרים דומים,וזה עובד,אם את ממש ממש מתעלמת מהבכי.אם היא רוצה לומר לך דבר מה כשהיא בוכה.עלייך לדרוש ממנה תחילה להפסיק לבכות,כיוון שאינך מבינה מאומה כשהיא בוכה.כל עוד היא בוכה.כן,כן,התעלמי ממנה..זו הגישה שאני מכיר,והיא עובדת.גם אם זה לא נראה לך ישים,מה אכפת לך לנסות???? לגבי האנגלית,התנסיתי הרבה בגני ילדים בהם עבדתי,בהקניית השפה האנגלית על ידי מורה מוסמכת בשיטת הלן דורון.ואחד הדברים שנראה בברור,כי מעבר לאישיות המורה,שזה משתנה דומיננטי ביותר,ככל שתדירות השיעורים גדלה,עד כדי שלוש פעמים בשבוע,התקדמות הילדים היתה מהירה,ומאד מורגשת.לכן יתכן מאד שביתך תתקדם מאד מהר ע"פ השיטה הזאת הכוללת מספר חוברות לימוד,ומספר קלטות שמע.

Maya29

New member
לגבי האנגלית...

אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג. ילדים קולטים שפות מהר מאד, מה עוד שהיא תלך לגן תחילה ולא יהיו לה קשיים של בי"ס. אני גרה כרגע בחו"ל ועבדתי עם ילדי ישראלים והקטנים קולטים הכי מהר את השפה (גם את המבטא).

למעלה