שתי שאלות

שתי שאלות

1. איך אפשר לחזק את יכולת הנגינה עפ"י השמיעה? 2. אני רוצה לקנות חלילית (כי יותר נח להתסובב עם זה בתיק..) - איזה סוג (מחיר לא בשמיים)?

תירתיר

New member
שתי תשובות...

1. כדי לנגן טוב לפי השמיעה צריך להתנסות הרבה בנגינה על כל כלי שהוא, תוך ניסיון לשחזר מנגינות. מתחילים ממנגינות ממש ממש קלות כמו שירי ילדים, ומעלים את הקושי אח"כ. גם שירה מתווים יכולה לשפר את השמיעה, שירה של סולמות וכו'. (את זה אני אישית לא עושה) אם מנגנים בכלי של הרמוני כמו פסנתר, גיטרה, מנסים למצוא אקורדים של שיר, ולכתוב אותם. שמיעה בסיסית זה דבר מולד, אבל צריך לעבוד עליה המון כדי לשפר אותה ולשכלל אותה. 2. החלילית המומלצת ביותר היא של aulos- לא יקרה, איכותית מאוד, בשונה מחליליות עץ שקצת מזייפות היא מדוייקת מאוד. היא עשויה מפלסטיק וצבעה שחור-לבן. יש אלט, סופרן, סופרנינו וכו' אבל הבסיס זה חלילית סופרן. (היא גם באותו הסולם כמו פסנתר) בהצלחה.

אם זו החלילית המומלצת ביותר,

למה אנשים מוכנים להשקיע המון כסף בחלילית עץ <שתהיה מעת מייפל מהגוני פשוט, כי יש לה צליל יותר עדין משל עץ אגס> מוזר...

תירתיר

New member
יש לי גם כאלו

מעץ, יקרות הרבה יותר. צר לי, אבל מבחינת דיוק אין מה להשוות. ונכון שהצליל יותר עדין ויפה, אבל כשמנגנים בתזמורת הדיוק מאוד חשוב.

למעלה