שתי שאלות

spacera

New member
שתי שאלות ../images/Emo118.gif

1. rest areas בארה"ב: אומנם אלה נקודות מנוחה שבהם אפשר לנוח/לישון חינם לכמה שעות, אבל האם זה בטוח? אני נוסע עם רכב מחוף לחוף וכנראה שיצא לי להיות הרבה מאוד בדרכים, אז רציתי לדעת אם זה פתרון לינה סביר (וכמובן זול..). 2. האם סטודנטים זכאים להנחות משמעותיות בארה"ב? (לינה במוטלים, כניסות לאתרים וכד')
רבה מראש על העזרה!

siniver

New member
תשובה

אני הגעתי לארה"ב עם תעודת סטודנט ובקושי היא החזירה את עצמה. חבר שלי עשה תעודת AAA וקיבל המון הנחות.אתה גם יכול לקבל המון מפות בחינם +המלצות בסניפי AAA. לכן אולי שווה לעשות גם תעודה כזאת. ברוב המוטלים תעודת AAA מקנה בין 5-10% הנחה. בנוסף לפארקים כמו ילוסטון וכו" יש כרטיס אחד שעולה 50 $ ומקנה כניסה לכל הפארקים . במידה ואתה נוסע להרבה פארקים בסגנון הזה אתה פשוט מרוויח בגדול. תהנה

sela v

New member
לגבי 1

האם את מתכוונת לחניונים בכבישים המהירים?

gabylevy2003

New member
rest areas

אלו מקומות שנועדו למנוחה בלבד!!! הרבה פעמים יש בהם שוטרים שמפטרלים ואז הם ידאגו להעיף אותכם משם אם לדעתם שהיתם שם יותר מדי זמן (שעתיים לדעתי זה היה יותר מדי זמן). כשאין שוטרים, אולי תוכלו לישון שם כמו שצריך אבל קודם כל תדעו מראש שזה אסור - אתם תראו שלט שמודיע על כך בכניסה, ושנית זה באמת לא רצוי מבחינה בטיחוטית. אני עצרתי די הרבה ב rest areas בשביל לנוח ולהתרענן בלילות ולא קרה לי כלום, אבל מצד שני שמעתי מכמה אנשים (גם כשהייתי שם) שהיו מקרי שוד וכדומה במקומות האלו...

spacera

New member
אתה בטוח שהשלטים אומרים

שאסור לישון
הרי נהגי משאיות שנוהגים אלפי מיילים חייבים לישון בדרך במקומות כמו אלה, לא? זאת ועוד, גם קראתי באיזה אתר שבפרק זמן של 24 שעות אסור להיות יותר מ-8 שעות באותו מקום. לפיכך נראה לי הגיוני שמותר לעשות הפסקת שינה (שהיא גם סוג של מנוחה). מה דעתך?

gabylevy2003

New member
אולי לגבי משאיות זה שונה

מה שבטוח במאה אחוז זה שאני זוכר שסילקו אותנו כמה פעמים כשראו שהתמקמנו יותר מדי (ואני בטח לא מדבר על 8 שעות!!!)... אני אנסה למצוא חומר כתוב בבית, אז אולי יהיה לי מידע יותר מדוייק.

spacera

New member
סבבה, תודה

הכי גרוע אפשר תמיד לרדת באיזו יציאה של הכביש המהיר כדי לנוח באיזה חניון צדדי או במקום לא מוסדר בלי לחשוש שמישהו יפריע, לא? למרות שאז כל הסיבוב יעכב טיפה יותר..

jeshu

New member
להעיף אנשים מניון על זה שהם ישנו בו שזז,מסתבר באמת עברה חמורה ב-USA

gabylevy2003

New member
אבל אלו לא חניונים!!!

אלא מקומות למנוחה והתרעננות לאנשים שלא רוצים לסוע רצוף. (rest = מנוחה ולא חניה). גם בלי לנסות להבין את ההגיון שבזה, מספיק שהשלט מורה על כך שאסור לי לישון שם כל הלילה ואז זה כבר לא "אשמת" למשטרה, שרק אוכפים את החוק.

jeshu

New member
תגיד אם אתה נוסע שם ואתה רוצה לישון (ולא במוטל,כי לא בא לך לשלם להם)אז מהן האופציות שלך?

gabylevy2003

New member
קשה

לי לענות על זה במדוייק כי אני הלכתי ממש ממש זרוק. אני באמת לא שמתי על שום שלט או אזהרת בטיחות ופשוט נרדמתי בכל מקום שבחרתי (בדרך כלל אלו היו rest areas) וכל 3 או 4 ימים נכנסנו למלון דרכים על ה highway שזה היה הכי זול שיכולנו למצוא (אגב זה היה די מזמן - 97). לא מזמן כשתכננו את הטיול הקרב ובא שלנו, אחד מהיעדים האופציונאלים היה ארה"ב. במהלך הבירורים מצאתי שיש אפשרות לישון באכסניות עם חדרים משותפים בדי הרבה מקומות וכמובן אתרי קמפינג למיניהם אבל כיוון שירדתי מהענין לא חקרתי לעומק...

למעלה