שתי שאלות תם

PEN30

New member
שתי שאלות תם

1. האם נכון ומקובל כי רבי ישראל אודיסר הנו גלגול של רבי נחמן ? אני שואל כי ראיתי שאמר "כל העולם לא יודע מי. אני אגלה ....אני נ נח..." 2. מה הוא שמו של הבן של אפריים ? (יעזור לי מאוד).

פראזניק

New member
א וב

א. לא שמעתי מעולם דבר כזה. צדיקים אינם יורדים בגלגול, שכן "תיקנו" כל מה שהיו צריכים לתקן. ב. איזה אפרים?

שייקס35

New member
לפראנזיק..

למה הרי מצינו שצדיקים יורדים בגילגול ליפעמים רק בישביל לתקן כמו שאומרים שהאר"י היה גילול של ר' שמעון בר יוחאי....

פראזניק

New member
לא גלגול, אלא ניצוץ מנשמתו

ויש הבדל. בכל מקרה - איני יודע מה מקובל בקרב תלמידי רבי ישראל דב אודסר, אבל בכלל ברסלב מעולם לא שמעו על כך שרבי ישראל דב היה "גלגול" או "ניצוץ מנשמת" רבינו הק'.

PEN30

New member
שתי תשובות

1. כיונתי לעניין ניצוץ נשמה. מדבריו של רבי ישראל שאני נוטה לקבלם, מתפרש כאילו הוא ניצוץ. נראה לי שתלמידיו לא הבינו נכון את אמירתו (שהוקלטה) שכן ציין במפורש שהוא מגלה להם סוד כאמור. אודה אם תוכל לומר לי מי כיום הוא התלמיד המוביל של הזרם של רבי ישראל (אם יש רבי כזה). 2. "בן יקיר לי אפריים".

יש דעה מקובלת ושגויה

אצל האנשים של סבא (ר' ישראל) שסבא הוא נשמת רבינו, ברובם צרפתים אבל רוב האנשים של ר' ישראל לא מאמינים בזה, והנכד שלו גם בעל הקרן שקרויה על שמו, שקבל את הקרן בירושה מסבא ישראל וגם הוא לא מאמין בזה, זה עשבים שוטים, איך אומרים- בכל בית יש שירותים- בלי לפגוע.

שייקס35

New member
אחים שלא תבינו לא נכון....

אני לא מישתיך לאלה שאומרים שר' ישראל או גילגול של ר' נחמן או משהו כזה כי אני אפילו לא מגדיר את עצמי חסיד ברסלב אלה לומד ומאמין בזה ומכווה להיות באומן ברוש השנה וזהו

asaf2000

New member
קצת מטרידה אותי העובדה

שאצל הרבה יהודים הכמיהה ל"אומן ראש השנה" הפכה גדולה יותר מהציפיה להיות בבית המקדש בראש השנה עם המשיח ואבותינו ורבותינו ביחד.

בעיקבות מה שאסף כתב נזכרתי בזה

ואזי כשנתגלה הפאר והיפי של הצדיק האמת ונתגדל שמו, שזה בחינת הגדלת שמו יתברך, כביכול, כנ"ל, שעל-ידי-זה נעשין המחין וכח הראות, ונפתחין העינים כנ"ל, אזי יש להעולם בעל-הבית, שהוא משגיח על העולם. וזה בחינת 'בראשי"ת רא"ש בי"ת' (תקוני זהר תקון ג דף יח.) . 'ראש' זה בחינת מחין, 'בית' זה בחינת בית-המקדש, שעקר קיומו על-ידי בחינת המחין, שהם בחינת תלת גונין דעינא ובת עין, בחינת שבת, שמאיר לבית-המקדש כנ"ל. גם 'בית' זה בחינת הבתים של התפלין, ששם הם המחין, בחינת: 'ואמלא אותו רוח אלקים בחכמה ובתבונה ובדעת ובכל מלאכה'. 'ואמלא' דיקא, בחינת הבתים שהמחין ממלאין אותם, ואזי יש בעל-הבית בחינת ראש הבית, שהוא מחזק בדקי הבית, כי תקון הבית-המקדש הוא על-ידי-זה כנ"ל: ליקוטי מוהרן תורה ס"ז

שייקס35

New member
זו גם לא כוונתי......./images/Emo4.gif

אסף אני לא מצפה ל"אומן ראש השנה" יותר מבית המיקדש חו"ש אלא שאומן זה הפשר להגיד תלוי כמעט רק בי ובית המיקדש תלוי בכולנו)(ואני לא יכול ליכפות על אף אחד לקרב את המשיח)(אבל אין מה להגיד שיש משהו בידברך

לפליאה היו לי דבריך, רוזן,,,

הרי שטות כזו מזמן לא שמענו, מה קשורה העובדה, שרבבות עם ישראל קדושים, רחוקים מהכמיהה לבניין הבית, לבין הקיבוץ הקדוש של חסידי ברסלב בראש השנה? הרי אם יש לך ציבור שמוסר את נפשו לבניין הבית, כל לילה בחצות, זה ציבור חסידי ברסלב היודעים מעלת חצות מהי, ויודעים מה משאת נפש האומה, ועל זה מוסרים נפשם, כשאחת מהדרכים הינה הנסיעה למקום קדושת ארץ ישראל, לרבן של כל ישראל, להכלל בראש הבית, בזמן היותר מסוגל להמתקת הדינים. אז לבא עם מן טענה כזו תלושה,,,, ממש בורות. אצל הגויים השיטה הזו רווחת, היתה פעם אימרה כזו אצל הרוסים של סטאלין ימ"ש, "הכה ביהודים, והצל את רוסיה". אבל כאן?!? מה בדיוק הרעיון? כאן זה רק הכה ביהודים.... גם כשאתה כותב בפורום, מסתתר מאחרי איזה כינוי, מה אתה לא מסתכל במראה לפעמים?

asaf2000

New member
../images/Emo45.gif

אין פה שום שטות ואין פה שום טענה על אף אחד. ידוע ומופרסם שחסידי ברסלב עושים תיקון חצות כל לילה וברור שכל מצווה שעושים וכל התקרבות לה' מקרבת את הגאולה ובנין בית המקדש וברור גם שעם ישראל רחוק מההרגשה של כמיהה לבנין בית המקדש אבל רבינו כותב בספריו שגם רצון וכיסופין זה דבר חשוב מאוד לכן לאחרונה מציקה לי העובדה שאני שומע מהרבה אנשים לאו דווקא חסידי ברסלב אבל כאלה שהתקרבו לדרך של רבינו שמשמע מדבריהם שלשנה הבאה התכלית שלהם זה להגיע לאומן בר"ה כמטרה ולא כאמצעי.

פראזניק

New member
ואין בזה פסול

משום: א. שאל את האדם "מדוע" הוא רואה בנסיעה לאומן דבר כה חשוב, עד כי זו מטרה ולא אמצעי. דומני שכולם יאמרו שמשום שהם רוצים להתקרב לבורא, במילים אלה או אחרות. ב. משום שאם אדם מכיר בעובדה שהוא לבדו אינו יכול להתעלות - והוא זקוק לצדיק שיעלהו - אזי למרות שזו נראית לך המטרה, המטרה האמיתית, שאותה אולי לא תשמע, היא ההתקרבות לבורא.

למעלה