שתי שאלות קצרות...

yanivtil

New member
שתי שאלות קצרות...

שאלה ראשונה- ראיתי בטלויזיה תוכנית על מתיחות ואימוני גמישות והמאמן שם אמר שכשמותחים את הרגל האחורית במצב עמידה (הורדת הראש אל עבר הרגליים ברגליים ישרות) עדיף לנעול את הברכיים ישרות ולהשאירן נעולות וכמו"כ לעמוד כך שהקרסולים מעט פתוחים יותר מאצבעות כף הרגל (עמידת ברווז שכזאת) וכל זאת ע"מ למנוע שחרור של מיתר הברך. האם מישהו יכול להסביר לי את העניין? מישהו מבין על מה אני מדבר? שאלה שניה-האם מתיחות וגמישות באמת עוזרים? האם גמישות הרגליים והמפשעה באמת משתפרת? תוך כמה זמן השינוי ניכר? (מס´ חודשים? שנה? שנתיים?) תודה רבה!

אנסה לענות על השאלה השנייה

מתיחות וגמישות בהחלט עוזרות כל עוד הן נעשות בזהירות, כי אחרת הן גם עלולות להסב נזק. ניתן לשפר לא רק את גמישות הרגליים והמפשעה, אלא את גמישותם של רוב השרירים בגוף. הגמישות לא רק מרחיבה את מרחב התנועה של כל מפרק, אלא עוזרת באופן כללי לתפקוד של השריר בכל הפעולות שהוא מבצע, גם אם הן כביכול לא דורשות גמישות מיוחדת. גמישות טובה גם עוזרת למנוע פציעות בעת מאמץ גופני. השינוי ניכר בהתאם לכמות הזמן שאתה מקדיש לאימוני גמישות. החשוב באימונים מסוג זה הוא לעשות חימום טוב לפני המתיחות. השרירים צריכים "לבעור" אם אתה רוצה למתוח אותם טוב. לכן מומלץ חימום של 10-20 דקות, אבל כמובן שגם בחימום אסור להגזים ולהתיש את הגוף. מה שאני ממליץ לך לעשות, זה מה שאני עשיתי כשעבדתי על הגמישות שלי (בימים שלא הייתי עצלן). גש לאדם מוסמך - מורה לחינוך גופני, מדריך כושר, מורה לאומנויות לחימה וכדומה, ובקש ממנו שיבנה לך תוכנית מסודרת לעבודה על גמישות. פרט באוזניו בדיוק מה המטרות שלך, ואילו איזורים בגופך אתה רוצה להגמיש. אם תקפיד על ההוראות שלו, תרגיש את התוצאות מהר מכפי שאתה חושב. מקווה שעזרתי, לורנס

קרוקדיל

New member
והשאלה השניה...

אני לא יודע למה עושים את זה ככה אבל אני יודע שתמיד אבל תמיד אנחנו מקפידים על זה... יהיה באמת נחמד לדעת למה

למעלה