שתי שאלות קטנות :)

מהות

New member
שתי שאלות קטנות :)

שלום לכולם פה :) אני מרגישה מאד מטופשת לשאול את השאלה הבאה אבל היא רק בשביל הסקרנות שלי... תמיד הייתי ילדה נורא "טובה" ובגיל קטן אפילו ביישנית מאד. גם תמיד הייתי תלמידה מצטיינת. מצד שני תמיד היו לי שגיאות כתיב, עד גיל 15 כתבתי את האות ז´ בדפוס כדי לא להתבלבל עם ג´, היו לי טעויות קבועות עם ט´ ות´ ושגיאות כתיב בכלל. כשעברתי לתיכון המצב השתפר וכך גם כתב היד, היום יש לי שגיאות כתיב רק פה ושם, אבל עדיין קיימות בהחלט, תמיד אמרו שאם אני אקרא זה אעזור, קראתי ה מ ו ן זה לא שינה שום דבר... :) היו לי גם תמיד שגיאות מתמטיות, טעויות של פלוסים ומינוסים וטעויות מסוג 2*3=5 וכד´ המון, למרות שעשיתי חמש יחידות במתמטיקה ופיסיקה, עדיין תמיד לא הייתי מגיעה לתשובה הסופית, תמיד היו לי הטעויות הקטנות הללו.. אין טעם להגיד שאת לוח הכפל לא ידעתי מעולם בעל פה, גם אחרי שסיימתי תיכון... היום אני מורה למתמטיקה.. מצחיק... עדיין טועה לעיתים (המצב השתפר מאד מאד יחסית) בשנים הראשונות הייתי שוכחת נושאים שלמים שאני מלמדת, כאילו יש לי ניתוק מוחלט בחשיבה, ורק אחרי שהייתי מתרגלת זה היה מתחיל חזור, גם דברים שידעתי בעבר מתוך שינה (יש לציין שזה נכון גם למקצועות אחרים) עד היום, כל שנה מחדש, אני יכולה לשכוח איך מלמדים נושא כאילו לא ידעתי אותו מעולם... האם מה שאני מתארת אלו לקויות למידה? אני חייבת לציין את התסכול שבהשקעה עצומה בלימוד של דברים ופשוט שכחה כאילו לא היו קיימים מעולם מול עיני... האם זה קשור? ועוד שאלה- היום כמורה אני עובדת עם תלמידים שיש להם קשיי ריכוז, מה אפשר לעשות כדי לעזור להם? אני רואה שהם רוצים ויכולים, אבל תכלס הם לא יושבים ולומדים, איך אפשר להגע למצב שהם ילמדו, אפילו בצורה לא קונבנציונאלית? תודה מהות :)

freebird

New member
את יודעת את התשובה../images/Emo127.gif

מהות בוקר טוב, את, דווקא את שיודעת את כל התשובות, שואלת את השאלות ובו זמנית נותנת את התשובות. אז בואי נראה מה סיפרת לנו : היית ילדה ביישנית ילדה שכותבת עם טעויות כתיב וכשהתגברת על הביישנות גם שגיאות הכתיב השתפרו. את גם ידעת למצוא דרך להמנע משגיעות כתיב על ידי תחכום וכתיבה של אותיות דפוס ולמרות שהיו לך המון טעויות עדיין היית תלמידה מצטיינת שהלכה ללמוד איך ללמד אחרים ללמוד מקצוע שכל כך התבלבלת בו. ומה חשוב לך היום? לעזור דווקא לאלה מתלמידיך שיש להם קשיי ריכוז, כי את מרגישה שהם יכולים ורוצים.ואת שואלת איך אפשר להגיע אליהם ועונה:בדרכים לא קונוונציונליות. אז יש לך את כל התשובות לשאלות ואת היא התשובה שאפשר להצליח וללמוד הכל ואת גם יודעת איך, כי את למדת והצלחת. ילדים עם קשיי ריכוז צריכים לעשות תרגילי הצלבות לפני השיעור. תרגילים שאת והם מכירים משיעורי ההתעמלות. מתיחות למיניהם ותרגילי עיניים - הזזת העיניים לכל הכיוונים. עכשיו הראש פתוח ללמוד הכל ואם תשתמשי בתרגילי המתמטיקה בתחומים שמעניינים אותם ובהצבת מטלות שונות שכדי ליישם אותן צריכים לפתור את התרגילים - רכשת אותם ונתת להם את המוטיבציה לתרגול. מהות, זה שאת שוכחת חומר שאת כה שולטת בו, זה לא במקרה. כנראה שהוא לא מתאים לך ואת צריכה לעשות כאן איזה שינוי וכשאת שוכחת אותו את נאלצת לשאוב את הידע מתוך עצמך ואז לפתע הכל חוזר. מהות, את מתנה גדולה להרבה ילדים, וגם אם לא תמיד העבודה שלך נושאת פרי, וגם אם יש עליות וירידות, הן שם כדי להקפיץ אותך קדימה.
מאיה

שלום וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

למרות התשובה הארוכה והיפה שקיבלת כבר, את השאלות שלך תמיד לוכלילפתור באבחון אצל מאבחן מומחה ללקויות למידה, את יכולה להתקשר עם ניצ"ן הקרוב לביתך ולקבוע תור, אל תשכחי להדגיש שאת מבקשת מאבחן מומחה בלקויות למידה. והרשי לי להסכים עם התשובה שכבר קיבלת - עצם זה שאת מכירה את הבעייה של התמודדות עם קושי כזה או אחר - הוא רווח נקי של תלמידייך. שיהיה בהצלחה. אפרת

Iddo

New member
זו בהחלט יכולה להיות לקות למידה.

לגבי שגיאות הכתיב בדפים מודפסים שאת מחלקת, יש פתרון קל: שיפור מעבד התמלילים כמו שמוצע באתר www.help-kit.co.il. לשגיאות הכתיב על הלוח זה לא יעזור. לגבי לקויות למידה ככלל, יש הרבה מה לעשות במערכת החינוך אבל הבעיה היא קודם כל בעיה רפואית. הטיפולים ברבים מהסימפטומים לא שווים את המחיר כשהמצב אינו קטסטרופלי. לגבי בעיות ריכוז זה לא המצב. אפשר לקחת ריטלין.

מהות

New member
שאלה חשובה ../images/Emo53.gif

שלום לכולם יש לי שאלה טכנית חשובה אני עובדת עם ילד שמוכר על ידי המערכת הרפואית כסובל מבעית קשב וריכוז. הוא מטופל בריטלין ויש לו מכתב המלצה מהרופא המטפל שהוא זכאי להארכת זמן מבחן ומבחנים בעל פה. מאחר והוא ילד מאד אינטלגנטי אבל הוא מתקשה להתרכז לאורך זמן ויש לו מעיין "ניתוקי" חשיבה, אני חושבת שההמלצה הזו היא דבר חשוב ביותר עכשיו שתי שאלות: 1. מהן ה ז כ ו י ו ת של הילד הזה כתלמיד בבית ספר (חטיבה עליונה). האם חובה על בית ספר לתת לו זמן נוסף ומבחנים בעל פה? או שזה תלוי ברצון הטוב של בית ספר? האם בית ספר יכול להעיף אותו בגלל ציוניו הירודים מאחר ובמבחנים הוא ממש לא מראה את יכולתו האמיתית (הוא חכם ושולט בחומר אבל במבחנים הוא תוך שתי שניות מאבד סבלנות ולא כותב דבר)? 2. הרופא המטפל אמר שעצם הפניה מצידו לבית ספר תכתים את הילד בעיני המערכת, שיש לו ניסיון עם בית הספר, ושעדיף לא לתת מכתב כזה, כי בדעיעבד זה יזיק לילד יותר מאשר יועיל. האם זה יתכן?? האם יתכן שילד שיש לו בעיה מובהקת ומוכרת, שהוא לא יכול לשלוט בה- יענש על ידי המערכת במקום שהמערכת תעשה מינימום מאמץ לבוא לקראתו?? האם במערכת אין איזשהי מוכנות לקראת תלמידים שכאלה? 3. במידה ויש לתלמיד כאלה יש זכויות במערכת החינוך- האם תוכלו לפרט לי מהן, או איפה אני יכולה להשיג את רשימת זכויותיו, ואיך אני מביאה לידי מימושם... תודה מראש :)

Iddo

New member
צלצלי אלי אם את רוצה טלפון של עו´´ד

עורך הדין הספציפי הזה מנוסה בויכוחים עבור תלמידים לקויי למידה. מלבד זאת: א´ הרופא טועה בקשר להחתמה על ידי המערכת. המערכת כבר לא מסוגלת לזכור מי שייך למספר הרב של התלמידים המוכרים כלקויי למידה וריכוז. אין לי ספק שכישלון בלימודים מחתים את האדם הרבה יותר קשה בעני המערכת. ב´ חוץ המעזרה הרפואית וחוץ מהעזרה הבירוקרטית בבית הספר יש עוד הרבה מה לעשות. מה שיש לעשות לא יכול לבוא במקום שני סוגי העזרה האלה אבל הוא משמעותי.

למעלה