שתי שאלות קטנות:

Drunkard

New member
שתי שאלות קטנות:

בטח שאלו את זה לפני כבר הרבה ובכל זאת: אני מחפש תוכנה הכי ידידותית למשתמש מתחיל ליצירת מודלים תלת ממדיים, באיזו תוכנה הכי כדאי להתחיל מבלי ללכת לאיבוד בים של תפריטים ותהליכים? שאלה שניה: האם קיימת תוכנה דומה לUNITY של המקינטוש לPC? אני למעשה מחפש תוכנה לפיתוח משחקים שיכולה לתת מענה נאה בלי תיכנות, אבל בתלת מימד. עד עכשיו עבדתי עם MULTIMEDIA FUSION 2 וזו תוכנה מדהימה, אבל אני רוצה ליצור בתלת מימד. הנה שלב אחד שבניתי עם הMMF2: http://www.youtube.com/watch?v=SCSTDpeZVac

adiel666

New member
נהדר, כמה דברים

קודם כל אני מציע שתבקר באתר החדש שלנו: www.mmf2.com ותירשם לפורומים. האתר מוקדש לפיתוח משחקי מחשב בארץ וכולל קטגוריה שמלמדת שימוש בMMF2 בצורה של video tutorials. כמו כן, כל מי שנתקע ושואל שאלות מקבל מענה מהיר לבעיה שלו. כיום אנו עובדים על MMORPG שנבנה בתוכנה זו, שיעבוד בתור משחק דפדפן(סגנון פלאש). מעבר לזה אני מבטיח שיש לך הרבה מה ללמוד בMMF2 מראיה של מה שפיתחת ויש לך המון פוטנציאל. בנוגע לשאלות ששאלת, אני יכול להמליץ על Milkshape בתור תוכנה קלה למידול שתומכת בהמון פורמטים שונים. תוכנה לפיתוח משחקים שיכולה לתת מענה נאה בלי תכנות - עדין לא קיים לצערי הרב. עוד דבר, משום שיש לי גישה לפורום הנסתר באתר של clickteam אני יכול להראות לך שפיתחו כבר Extension שמייבא את המנוע Irrlicht לתוך MMF2 - מה שמאפשר תכנות בתלת מימד בתוך MMF2, זה מאוד מסובך ומדובר על 4 extensions שונים שלכל אחת מהן תפקיד שונה, ככה שלא היה לי זמן לבדוק את זה בעצמי. להתרשמותך.

Drunkard

New member
ראשית תודה,

זה בדיוק העניין, שבמולטימדיה פיוז'ן ניתן להעמיד רעיון ללא תיכנות ממש בכמה דקות ואני מחפש כזה מנוע לתלת מימד..יש כמה מנועים כמו 3DRAD וכמו PROTOOLS רק שהכלים האלה מתאימים יותר לסימולציות ..השאלה היא האם יש MMF לתלת מימד..תוכנה בסיגנון..כנראה שבאמת אין :( אני יודע שיש אפשרויות של תלת מימד בMMF2 , אבל זה באמת מסובך בטירוף ובנתיים שהHWA עדיין לא עובד כפי שצריך, נראה שיש עוד הרבה זמן עד שקליק-טים יעברו לתלת מימד. הם נורא כבדים בקטע של תיקוני באגים.

adiel666

New member
לא בדיוק

הם מעולים בתיקון באגים בשנה האחרונה יוצאת גרסא מעדוכנת כל חודש אם לא פחות, הHWA בסופו של דבר יצליח, ראית את המשחק דוגמא עם התינוק נכון? - מה שכן הHWA כרגע הוא להאצת חומרה בדו מימד. כל הענין הזה הוא מלפני 10 ימים, לפי דעתי זאת הולכת להיות מהפכה ברגע שיהפכו את הExtension הזו לFINAL ויוציאו אותה לציבור, השאלה היא אם יוציאו אותה בחינם. ממש תרגמו 80% מהפונקציות בIRRLICHT3d לתוך MMF2 בצורה נוחה אבל טיפה מסובכת. אני רציתי לעשות אותו דבר רק עם Ogre3d, כנראה שלא יצטרכו את זה בסוף. מה שכן זה תומך בפורמט .X שהוא די נפוץ וכמעט כל תוכנת מידול תומכת בEXPORT שלו. תראה את התמונה, היא מתוך EXE שעוד חבר בפורום הנסתר יצר עם הExtension הזה. שורה תחתונה, זה עדין BETA.

Drunkard

New member
וואלה..מכניס רוח חדשה ליצירתיות:)....

אגב, נרשמתי לאתר שלכם וממבט חטוף, נראה חביב ביותר:) כאשר ההרחבה הזו תיכנס זה באמת יהייה ענק. מקווה שבקרוב מאוד:)

adiel666

New member
בקשר להרחבה

הורדתי את הגרסא החדשה שלה(עדין BETA) שיצאה לפני כמה ימים. זה נראה מסובך למדי לכל מי שלא בא מראש מעולם התכנות לתלת מימד. 7 extensions נפרדים שזה משהו שבחיים לא ראיתי. בכל אופן אם אתה מעוניין להיות פעיל בנושא MMF2 ויש לך כח לייצר מדריכים לפורום- תדבר איתי, אני מחפש אנשים שיתנו תמיכה חוץ ממני ומחיים.

Drunkard

New member
אשתדל לסייע במידת האפשר:)

תודה על כל ההדרכה והתמיכה.

למעלה