שתי שאלות על שפגטים...

רקדנית14

New member
שתי שאלות על שפגטים...

היי לכולם...
יש לי שתי שאלות בקשר לשפגטים(או איך שלא כותבים את זה)... 1. איזה סוגי שפגטים יש כיאלו חברה שלי אמרה לי שיש שפגט גאז ושפגט של בלא ההבדל בלט- מראשונה... גאז- כזה בפיונט לא יודעת איך להסביר למאחורה זה למעלה כזה כיאלו אתה על פוינט... זה נכון? איזה עוד יש חוג מאלה ו"בנים"... 2. איזה תרגילים יש כדייי לעשות שפגט... מכול הסוגים.... שליחה על החפרנות ותודה מראש...

אמממ...

אני לא חושבת שיש ממש הבדל בין שפגאט בג'אז לבלט....שניהם יוצאים אותו הדבר ובשניהם צריך לעשות פוינט....יש 3 סוגים..ימין שמאל ומה שנקרא "בנים"... כדי לעשות שפגאט צריך שהשרירים ברגליים יהיו חזקים מאד...ככל שהם חזקים הם גם ארוכים מה שבעצם גורם לשפגאט.... מקווה שעזרתי!

Only Dance

New member
חזקים לא קשור כל כך כנסי שנייה

יש לנו קבוצות ובקבוצה בינונית בזמן שהמורה יצאה לחו"ל אני וחברה (קבוצה גדולה)נשארנו ללמד בנות שאנחנו בחרנו שיש להן פוטנציאל, הייתה ילדה שיש לה פשוט שפגט שלא ראיתי מימי ! מדהים! אבל כשהיא עומדת ליד המעקה - של הבלט - לא יודעת איך אומרים בעברית אנחנו אומרים ברוסית "סטנוק" הרגל שלה לא עולה יותר מ40 סנטימטרים מהארץ, פשוט ככה אז יש גמישות, ומתיחות ויש חוזק שזה שני דברים שונים. מה צריך בשביל שפגט? התמדה, כל יום חימום מקיף לרגליים, דגש על מתיחות, פיסוק של רגליים מקסימלי ולהתכוף לצד ימין, שמאל, ישר, פשוט תשכבי עם הבטן על הרצפה בכוח אפילו שהפיסוק לא מאפשר לאט לאטלהתקדם יותר ויותר כל יום זה ישתפר, לאחר חימום שכזה יורדים לשפגט ונשארים כמה זמן בשביל להתרגל. באשר לחוזק השרירים, ככל שיהיו חזקים יותר, במיוחד השרירים המחברים בין האגן לירך או איך שלא קוראים לזה הרגל שלך תוכל להחזיק יותר זמן באוויר - אני מתכוונת בעמידה ויותר למעלה, החוזקלא משפיעה על השפגט. קאטי.

nitzan91

New member
ללא נושא

אמ.. לא שמעתי אף פעם על שפגט ג'אז ושפגט מחול.. בשבילי שפגט זה שפגט! חח אני בשביל להצליח לעשות שפגט ניסיתי למתוח את השריר כמה שיותר כשאני עושה את השפגט.. גם אם את לא מגיעה לרצפה תנסי לרדת הכי נמוך שאת יכולה אפילו אם זה כואב ואחרי כמה זמן את תצליחי לעשות שפגט בלי בעיה!
מקווה שעזרתי.. :]

רקדנית14

New member
תודה רבה... אבל...

יש לכן תרגילים מסויים שמחזק את השפגט או את השירירים? בתודה מראש....

nitzan91

New member
לא ממש..

אני חושבת שהכי טוב זה פשוט לשבת הרבה זמן בפיסוק! בכל זמן שאת יכולה.. כי זה מחזק את השרירים ואז יותר קל להגיע לשפגט

רקדנית14

New member
אוווקי מממש תודה לכולם..

הבעיה שלי היא שאני מקפלת את הרגל... אבל אני יעשה את כל מה שאמרתם לי תודה רבה!!!!

למעלה