שתי שאלות מרשותך

taliya

New member
שתי שאלות מרשותך

1. איך מחשבים גובה של הנחת סופר שנתית לתושב איזור, הנחת תושבות בו חלה מחודש יולי? (אשקלון דוגמא מצויינת) 2. מה הנחה במס על קופות גמל פרטיות (סכום לא עולה על 5% לסעיף 017,016) אם זה לא יותר מדי מורכב, אסמח לקבל תשובה תודה

PINIZ

New member
שתי תשובות

1. לא ברורה לי השאלה מה זה "סופר שנתית"? 2.כוונתך לנכוי מההכנסה החייבת עד לגובה של 5% מההכנסה. לדוגמא ההכנסה החייבת היתה בסך 100000 שח תוכר לך הפרשה של עד 5000 שח לקופת גמל כנכוי מההכנסה. האמור הינו לשכיר שאין המעביד מפריש עבורו לקופת גמל.

taliya

New member
כנראה התבלבלתי במוסגים

לגבי גמל כבר קיבלתי תשובה - פשוט מורידים מהברוטו לגבי הנכה - אני תושבת אשקלון והנחת ישוב היתה שם רק מיולי. איך מחשבים מס שנתי כאשר הנחה היא רק חלק ממנה. ועוד שאלה מרשותך - יש לי פאלפון מעבודה שהוא מוגבל (סל של 200 ש"ח כולל מע"מ, דמי שימוש, ביטוח) כל השאר עלי. האם במקרה כזה אני חייבת מתוך 200 ש"ח במס של 48 ש"ח תודה

taliya

New member
כנראה התבלבלתי במוסגים

לגבי גמל כבר קיבלתי תשובה - פשוט מורידים מהברוטו לגבי הנכה - אני תושבת אשקלון והנחת ישוב היתה שם רק מיולי. איך מחשבים מס שנתי כאשר הנחה היא רק חלק ממנה. ועוד שאלה מרשותך - יש לי פאלפון מעבודה שהוא מוגבל (סל של 200 ש"ח כולל מע"מ, דמי שימוש, ביטוח) כל השאר עלי. האם במקרה כזה אני חייבת מתוך 200 ש"ח במס של 48 ש"ח תודה

PINIZ

New member
סדר במושגים

1. מאחר וההנחה היא רק מיולי, הרי שהיא ניתנת רק למחצית ההכנסה השנתית. דהיינו עד לתיקרה של 83750 שח. 2. לגבי טלפון סלולרי יזקף להכנסתך שווי שימוש. והמס יגזר לפי שיעור המס הספציפי שלך.

למעלה