שתי שאלות לידידי המתנגדים

שתי שאלות לידידי המתנגדים

א. האם לשיטתכם אדם שלא מקפיד על אורח חיים בריא לו ולילדיו (תפריט מאוזן, כושר, הנקה מלאה לתינוקות, טלוויזיה, פלאפונים וכו') האם כדאי שיתחסן ויחסן על פי התוכנית? אלו חיסונים לשיטתכם כדאי שיחסן ויתחסן שאנשים שכן מקפידים על אורח חיים בריא יכולים לוותר עליהם?

ב. למחזיקי כלבים - האם אתם מחסנים את הכלבים שלכם? האם אתם מרגישים רע עם זה?

אתה צודק, אבל בוא נתעלם לרגע מהחוק

האם חיסון נגד כלבת - מחלה שהיא יחסית נדירה במחוזותינו, הוא דבר שהייתם מוותרים עליו לכלבכם לו יכולתם?

nightriders

New member
מה זה נקרא אצלך מחוזותינו?

באזור הצפון נמצאות חיות נגועות בכלבת כל הזמן.

מעבר לכך, על כלבת לא ניתן להתגבר לבד - זה גזר דין מוות (בניגוד למחלות אחרות שיש איתן לעתים סיבוכים אך ניתן להתגבר עליהן).
אני מתעניין בתשובה לשאלה הראשונה.

נו באמת

נאמר עבור בעלים של פודל עירוני מפונפן שלא עוזב את ההשגחה של בעליו לרגע. אני חושב שהכוונה שלי ברורה, לא צריך לדקדק בפרטים.

פולספגן

New member
תשובה לשאלה הראשונה -

לא הייתי עושה שינויים גם במצב של אי שמירה על בריאות תקינה.

פולספגן

New member
כאמא לבת בכורה ומקווה שתצטרף גם בת אנוש

למשפחה
(למען הסר ספק, הבת הבכורה היא חתולה)

אני מחסנת רק את החיסונים שהם חובה בחוק וגם חיסנתי רק פעם אחת, למרות שצריכים לתת בוסטרים.
הגעתי להחלטה הזאת מהסיבה הפשוטה, שהחתולה לא יוצאת מהבית.
את הפעם שחיסנתי עשיתי זאת בגלל החוק ובגלל שאני גרה בקומה ראשונה שכל מיני מזיקים מבחוץ יכולים לקפוץ פנימה.
אם הייתי גרה בקומה עליונה יותר, אז ייתכן מאוד שלא הייתי מחסנת גם את הפעם הזאת.

אם אתה רוצה, יש חומר מאנגליה "האמא של חיות המחמד".

לי אין כלבים, אך גורי כלבים מתחסנים כבר ברחם אמם וממשיכים קצת בהנקה. עד גיל 4 חדשים , יש סיכוי שהנוגדנים של האם עדיין פעילים בגופם , ולכן כל חיסון שניתן לפני גיל זה ,יש סיכוי שלא המע' החיסונית של הגור תפתח נוגדנים אלא יגיבו נוגדני האם . מה שאומר שכל חיסון לפני 4 חדשים פעיל רק חלקית . ובכל זאת ,אם לא מחסנים ,פשוט לוקחים בחשבון אפשרות להידבקות בכלבלבת , עכברת או חתלתלת שכל אחת מהן יכולה להיות קטלנית. גורי כלבים כידוע , הולכים ו"מדברים" ורואים ,כבר מגיל 3-5 שבועות ולא בסביבות שנה כמו "גורי אדם" כך שאין כאן ענין "לחכות" למע' העצבית התקינה ....
לגבי חוק חיסון הכלבת - אין לי שום ויכוח איתו . אני משוכנעת שכלב נגוע בכלבת , עם כל הסבל והיסורים שעוברים עליו עד מותו האיום ונורא, כל אחת היתה טסה לחסן בלי להניד עפעף .

כאמור, חלק מהחיסונים הם חוק ממשלתי (כלבת) וחלקם מחלות שעוברות לבני אדם ,או שפשוט הורגות את הכלב ביסורים(כלבלבת ). הרבה פעמים לוקח זמן עד שהבעלים מזהה שהכלב חולה, ואח"כ עד שמאבחנים את המחלה ובינתיים הנזק הפך בלתי הפיך!!!

עכשיו, תורי לשאול:-
האם תתנו לחתול/ה כדורים פסיכיאטריים (כמו למשל פרוזאק) במידת הצורך?
אם כן, מה תעשו במצב בו הוא/היא מקיא/ה או שמתנגד/ת לקבלת התרופה, עד כדי נשירת שיער והשתנה מרוב פחד?

Oranit Nave

New member
תגדיר אחרת את הכותרת

אין פה עניין זה של התנגדות, דבר שהוסבר לך לא אחת (ואז יהיה ניתן להתייחס לסעיף א').

שנית, ההבדל בין כלבים לבני אדם הוא עצום גם משום חובת החיסון וגם משום שמדובר בחיסון בודד ולא במתקפה של שלל חיסונים.

למה תמיד להתחכם?

אוקי, "לידידי הבוחרים באופן מחושב וסלקטיבי שלא להתחסן ולא לחסן לאחר קריאה מעמיקה ושקילת כל האפשרויות". זה יותר מתאים? דרך אגב אשמח לשמוע את תשובתך לסעיף א'.

Oranit Nave

New member
עדיין לא הגדרת נכון- ואתה המתחכם

"לאלו שבוחרים לא לחסן חלקית ו/או לא לחסן בכלל מטעמים שונים ומגוונים"
זו ההגדרה היותר נכונה.
אין פה התנגדות לחיסונים עצמם, אם היו בטוחים ויעילים לא הייתה בעיה להתחסן.

Oranit Nave

New member
אני אענה לך

לא חושבת שכדאי להתחסן בכל מקרה.גם עם אורח חיים בריא וגם אורח חיים לא בריא. אני מדברת בשם עצמי כמובן.
מהסיבה הפשוטה, שהחיסונים מכילים רעלים שונים ויכולים להזיק בכל מקרה גם אם אתה בריא או לא.
אם אתה לא בריא אז פתאום החיסונים בטוחים ויעילים? הנחת היסוד שלך שגויה.
החיסונים עצמם רובם או לא יעילים או לא בטוחים או יחדיו. יסבירו לך את זה אנשים המבינים בזה יותר ממני.
החיסון היחיד שאותו אני כן שוקלת לתת לקטנה שלי וזה גם בספק, זה הטטנוס, שיחסית מבירור שערכתי הוא קצת יותר יעיל ויותר בטוח מהאחרים.
מקווה שעניתי

cומcו

New member
אל תיבהל ממס' החיות שיש אצלי

את הכלב חיסנתי רק בחיסון החובה.
את שני חתולי ושמונת גוריהם לא חיסנתי כלל למרות שהם חופשי מטיילים מחוץ לבית ובתוך הבית.
את הסוס לא חיסנתי (רכשנו אותו, אז ייתכן שקיבל חיסון), כי לא משתתף בתחרויות.
את התרנגולות חיסנו ב-3 חיסונים (כולם מחוייבים על פי חוק) שכוללים ניוקסל, סלמונלה וקדחת מערב הנילוס.

מחזיק בעמדה דומה לזו של אורנית

ההחלטה אם לחסן או לא, במה ומתי, אינה צריכה להיות קשורה לאורח החיים.
כמו כן, ההמלצה שלי לאמץ אורח חיים בריא, גם אינה קשורה לחיסונים :)

אפשר להבין את השאלה שלך בשני מובנים:
1. אורח חיים פחות טוב - פרדיספוזיציה גבוה יותר למחלות זיהומיות ולכן צריכים להתחסן.
2. אורח חיים יותר טוב - יכולים להתמודד טוב יותר עם תופעות הלוואי של החיסון ולכן צריכים להתחסן.

וההופכי של זה:

1. אורח חיים פחות טוב - סיכון גבוה יותר לפגיעה מהחיסון ולכן לא צריכים להתחסן.
2. אורח חיים יותר טוב - יכולים להתמודד טוב יותר עם המחלות הזיהומיות ולכן לא צריכים להתחסן.

אתה מבין, שוב אתה מתעלם באופן שיטתי מהסיכונים שבחיסונים עצמם, ולכן יוצאות לך שאלות לא רלוונטיות.
כל החלטה טומנת בקירבה סיכונים: לחסן, כמו גם שלא לחסן, והאחריות - תמיד נופלת על ההורים!

למעלה