כאמא לבת בכורה ומקווה שתצטרף גם בת אנוש
למשפחה
(למען הסר ספק, הבת הבכורה היא חתולה)
אני מחסנת רק את החיסונים שהם חובה בחוק וגם חיסנתי רק פעם אחת, למרות שצריכים לתת בוסטרים.
הגעתי להחלטה הזאת מהסיבה הפשוטה, שהחתולה לא יוצאת מהבית.
את הפעם שחיסנתי עשיתי זאת בגלל החוק ובגלל שאני גרה בקומה ראשונה שכל מיני מזיקים מבחוץ יכולים לקפוץ פנימה.
אם הייתי גרה בקומה עליונה יותר, אז ייתכן מאוד שלא הייתי מחסנת גם את הפעם הזאת.
אם אתה רוצה, יש חומר מאנגליה "
האמא של חיות המחמד".
לי אין כלבים, אך גורי כלבים מתחסנים כבר ברחם אמם וממשיכים קצת בהנקה. עד גיל 4 חדשים , יש סיכוי שהנוגדנים של האם עדיין פעילים בגופם , ולכן כל חיסון שניתן לפני גיל זה ,יש סיכוי שלא המע' החיסונית של הגור תפתח נוגדנים אלא יגיבו נוגדני האם . מה שאומר שכל חיסון לפני 4 חדשים פעיל רק חלקית . ובכל זאת ,אם לא מחסנים ,פשוט לוקחים בחשבון אפשרות להידבקות בכלבלבת , עכברת או חתלתלת שכל אחת מהן יכולה להיות קטלנית. גורי כלבים כידוע , הולכים ו"מדברים" ורואים ,כבר מגיל 3-5 שבועות ולא בסביבות שנה כמו "גורי אדם" כך שאין כאן ענין "לחכות" למע' העצבית התקינה ....
לגבי חוק חיסון הכלבת - אין לי שום ויכוח איתו . אני משוכנעת שכלב נגוע בכלבת , עם כל הסבל והיסורים שעוברים עליו עד מותו האיום ונורא, כל אחת היתה טסה לחסן בלי להניד עפעף .
כאמור, חלק מהחיסונים הם חוק ממשלתי (כלבת) וחלקם מחלות שעוברות לבני אדם ,או שפשוט הורגות את הכלב ביסורים(כלבלבת ). הרבה פעמים לוקח זמן עד שהבעלים מזהה שהכלב חולה, ואח"כ עד שמאבחנים את המחלה ובינתיים הנזק הפך בלתי הפיך!!!
עכשיו, תורי לשאול:-
האם תתנו לחתול/ה כדורים פסיכיאטריים (כמו למשל פרוזאק) במידת הצורך?
אם כן, מה תעשו במצב בו הוא/היא מקיא/ה או שמתנגד/ת לקבלת התרופה, עד כדי נשירת שיער והשתנה מרוב פחד?