שתי שאלות לגבי תעודת הזהות

L a C a t

New member

שלום, תעודת הזהות שלי החלה להתבלות לאחרונה, בעיקר מבחינת הנרתיק הכחול (שמאגד בתוכו את התעודה ואת הספח), ורציתי להחליף רק אותו. לא הייתי רוצה להחליף את כל התעודה, כי אני לא רוצה להחליף את התמונה. רציתי לדעת אם אני יכול לקבל נרתיק כחול חדש, ואם כן, אם אפשר לעשות זאת מבלי לנכוח במשרד הפנים. שאלה נוספת, גם היא לגבי תעודת זהות. הפלסטיק העוטף את תעודת הזהות של אימא שלי החל מעט להחלש, כך שניתן להפריד את הניילון (של הלמינציה). יש לציין כי רק חלק קטן יחסית בלוי, והמצב יכול רק להחמיר. האם תעודת זהות שכזאת נחשבת תקינה, או שיש להחליפה? תודה מראש ושבת שלום, דניאל

צוות Gov

New member

שלום רב, מבירור שנערך עם מרכז המידע של משרד הפנים נמסר, כי ניתן לגשת לכל אחת מלשכות מינהל האוכלוסין ולקבל את העטיפה הכחולה של תעודת הזהות ללא תשלום. למידע נוסף, ניתן לפנות למרכז השירות והמידע של משרד הפנים בטלפון: 1-222-3450 או 3450*. להלן מידע אודות הוצאת תעודת זהות חדשה במקום תעודה בלויה כפי שפורסם בפורטל gov.il להוצאת תעודת זהות חדשה במקום תעודה בלויה עקבו אחר ההוראות הבאות: 1. מלאו את הטופס המקוון בקשה לתעודת זהות או ספח לתעודת זהות בהתאם לסיבת הבקשה לחידוש. השירות אינו כרוך בתשלום. 2. אופן קבלת השירות: דואר – ניתן למלא את הטופס, להדפיסו ולשלוח אותו ללשכת מינהל האוכלוסין באזור מגוריכם. מומלץ לשלוח את המסמכים בדואר רשום. נוכחות אישית – ניתן לגשת אישית ללשכת מינהל האוכלוסין באזור מגוריכם ולהגיש את הטופס 3. המסמכים שעליכם לשלוח ללשכה או להביא אתכם: טופס בקשה מלא התעודה הבלויה בשלמותה (כולל הספח) שתי תמונות פספורט בגודל 3.5X4.5. על התמונות להיות עדכניות, זהות, באיכות גבוהה ועל רקע בהיר למידע המלא, לחצי כאן. בברכה, מיכל.

למעלה