שתי שאלות - ילדה בת 3

aFish

New member
שתי שאלות - ילדה בת 3

ילדתי בת השלוש מתוקה להפליא אך משמשת כר נרחב לשאלות לפורום זה. אשמח אם יש למישהו רעיונות או משהו להאיר לי: 1. גמילה מחיתולים קשה - לא לוחצים בכלל אבל יש דווקא מעין רגרסיה במקום התקדמות. האם רגרסיה היא תופעה שכיחה בגמילה מחיתולים...? מה יכול לגרום לכך? יש רעיונות יצירתייפ איך לקדם את התהליך? הפיפי כבר היה ממש לא רע אבל הקקי לא בכיוון בכלל (מצטער על המונחים...) ויוצא חופשי בכל מצב (ילדה משוחררת) 2. שינה - כל לילה מגיעה למיטה שלנו בעצמה ופשוט מצטרפת מה שהופך את העסק לצפוף ולא נוח לישון. אשתי טוענת שהילדה פוחדת ("אחוזת אימה" אם לצטט) ולא מוכנה לעשות מלחמה, כלומר מאבק על גבולות, שכן נראה לה שהילדה במצוקה. כרגע, כפתרון היא ישנה איתה בחדר כדי שלפחות תתרגל ללילות שלמים במיטה שלה. לי לא כל כך נראה הפיתרון הזה. מישהו? ניסינו מספר דברים כולל שוחד (נגד האינטרסים שלי אבל הגיע מיאוש). הילדה בלתי ניתנת לשיחוד ("לא רוצה ביצת הפתעה - רוצה לישון במיטה של אימא ואבא"). נו, לילה טוב....

רֶשֶף

New member
שתי תשובות

1. אל תלחצו, אל תכעסו, אבל הבהירו לה בעקביות את אי-שביעות רצונכם מהעובדה שהיא "חירבנה באמצע השטיח שבסלון". הרגרסיה היא תופעה טבעית, מעין ניסיון להאחז עוד קצת ב"חופש מעכבות". מנסיוננו הדל עם שני הילדים - זה יבוא. תהיה רגוע. זה לא ימשך ככה עד גיל 18
2. גם אשתי נשבעה שהיא לא תיפול למלכודת ה"לישון במיטה של ההורים". גם היא בילתה חצאי לילות במיטות הזערוריות של הילדים בכדי "להרגיל אותם לישון במיטה שלהם" (אני לא משוכנע עדיין מה יותר טוב) ואתה חושב שזה מנע מהם להזדחל למיטה שלנו ב-4 לפנות בוקר? לא עוצרנו בעדם מלהצטרף, אם יש להם צורך או פחדים, אני לא בטוח שכדאי לפתח אצלם חרדות, אבל השתדלנו להחזיר אותם כלאחר כבוד למיטה שלהם ברגע שהם נרדמו. גם התקופה הזו עוברת והם מתרגלים לישון במיטה שלהם ומגלים שהשד לא נורא כל כך. 3. אחי, יש לך חברים עם ילדים. יש לך 4 שעות לשאול שאלות כאלו בזמן רכיבה. מה, כל הזמן נדבר רק על מעבירי XTR?
כל טוב ונשיקות לרוני.

aFish

New member
וואללה אני טיפש....../images/Emo8.gif

אם הייתי יודע שיש לך תשובות כל כך טובות כבר מזמן הייתי מביא איתי את הדפים עם השאלות לרכיבות. חכה חכה עכשיו... רציתי גם לראות מה קורה פה בפורומים האחרים. אם זה כמו אצלנו "בבית", אבל נראה לי שיש יותר מדי אנשים עם בעיות כאן בפורום מאשר "אצלנו". איך בכלל הגעת לשאלה הזאת? דרך הדף האישי שלי? בסוף מה קורה....פורום אופנים פותר גם את הבעיות בפורום פסיכולוגיה. בקרוב נבחן אותך גם בשאלות בפורום גינון וצמחי בית מיקרוסקופיים.

aFish

New member
הבהרה לגבי מה שכתבתי

שמתי לב שתתכן כאן אי הבנה על הדברים שכתבתי כאן למעלה לרשף והם עלולים להיות מובנים כאיזה כעס או התקפה עליו. הדברים נאמרו בחיוך וציניות לא ארסית והיתה להם גם נימה אישית שנובעת מהיכרות מעמיקה שלי ושל רשף ממקומות אחרים. אשמח לקבל תשובות נוספות. מתנצל עם מישהו ראה בזה גסות או חריגה מקוד אתי כלשהו...

רוני2112

New member
כמה שזה נשמע מוכר

שלום לך אני אבא לשני בנים בני 5 ו7 לערך לגביי הגמילה אני לא יודע כלכך לתת לך רעיונות כי זה הלך יחסית מהר בשנייהם אני זוכר שהיתה רגרסיה בילד הקטן אבל התמדה ורבה סבלנות תוביל לתוצא חיובית לא יוע להגדיר כמה זמן אצלי בכל אופן זה הלך מהר לגבי שינה בלילה יש לי את אותה הבעיה עם הבן הקטן תנסה לקנות לו\ה בובת פרווה שהיא תאהב שיהיה מעיין "השומר" שלה בליה זו טעות לישון איתה במיטה שלה לילות שלמים אני מפתה את הבן שלי מדי פעם בפרס (לא כל יום) "אם לא תבא למיטה שלנו כמה לילות תקבל פרס" וזה עובד וכשלא ואני מרגיש שהוא במיטה ( הוא בא מהצד של אישתי דוחף אותה לאט לאט ועד שאני מרגיש שאני מאבד מקום ונהיה לי צפוף אני מבין שהוא נכנס למיטה) אז אני קם ולוקח אותו למיטה היו ימים שהוא היה משיג אותי בריצה חזרה למיטה אבל היו ימים שלא הייתי מוותר ומחזיר אותו אפילו פעמיים בלילה נכון שזה קשה אבל אין ברירה ממילא אתה לא יכול לישון וכאשר יש לילה שלם שהיא.הוא לא בא למיטה לתת חיזוקים כמו ילד\ה גדול\ה וכו.. טוה עד כאן מקווה שעזרתי במשהו

aFish

New member
תודה!

אני חושב שבגדול זה בדיוק דברים שניסינו ומצחיק כי תאור הדברים שלך כל כך זהה שזה ממש משעשע. הכונה בדיוק לזחילה לצד של האמא ופתאום מתישהו אתה מתעורר ומגלה ש"זה" שם. חיזוקים פשוט לא לוקחים כרגע ואני לא מדבר על חיזוק של פעם בכמה לילות. יש לי סטוק שלם של ביצי הפתעה במקרר ואני מוכן להפרד מאחת כל לילה (הילדה אוהבת שוקולד...). כמובן שאנו מחזקים גם במילים כשקורה הנס והיא מתעוררת בבוקר במיטה שלה. דרך אגב באינטואיציה אני מסכים שלישון איתה לילות שלמים במיטה ליד (יש לה מיטה נפתחת) זו טעות אבל אני לא סגור על ההסבר הרציונלי. אישתי אומרת שזה פשוט מרגיע אותה מבחינת הפחדים וקשה לי להתוכח עם זה... נראה לי שבאמת להחזיר אותה זה יכול לעזור אפילו שזו מלחמה והיא מתעוררת וחוזרת ובכי. אני פשוט כל כך אפוף שאוטומטית הגוף שלי ממשיך לישון בחוסר נוחות ואני לא מצליח להעיר את עצמי לעשות את זה. רק בבוקר אחרי שמרגישים שהשינה היא לא 100% מצטערים שלא עשינו את זה... השאלה האמיתית היא אם נותנים לזה להמשך האם זה לא ידעך מעצמו מתישהו כמו שגמילה "בסוף" קורית?

רוני 2112

New member
רעיונות חדשים

זה שכשאישתך ישנה ליידה בטח שיש לה ברגשת ביטחון לשאול אותה ממה היא מפחדת ולנסות להוכיח לה שאין שום מפלצות וכאלה בלילה תשאירו לה מנורה קטנה מעל המיטה אנחנו למשל השארנו ועדיין משאירים אור במקלחת שמפזר קצת אור לחדר זה יכול לעזור קרה שכמה פעמים שהבן הגדול גם התעורר ובא למיטה ושאלתי אותו מה קרה הוא אמר שהוא חלם חלום מפחיד והסברתי לו שזה בעצם רק חלום ואין מפלצות במציאות יש סיפור על פו הדוב שכחתי את שמו שבא לו איזה פילנפיל (המפלצת בדמוי פיל) שבא לגנוב לו את הדבש מהמזווה ו8כשהוא התעורר הפילנפיל רצה לטרוף אותו הוא התעורר ורץ לחברים שלו לבקש עזרה לבסוף הסבירו לו שבעצם הוא חלם חלום ואם הוא יבוא שוב שיצעק עליו והוא ילך ואכן שוב פו הדב חלם שהוא בא פו הדוב צעק לו פילנפיל לך כמה פעמים ואטז הפילנפיל נבהל טוב היא עוד קטנה מה אגיד לך אני מנסה לתת לך רעיונות תנסה לפתותו אותה במשהו חדש לא רק ביצי קינדר שהיא כבר מקבלת יום יום כמעט לפי הבנתי בהצלחה

aFish

New member
גדול אתה ../images/Emo6.gif

1. ביצי קינדר שמורות רק להצלחות שינה והצלחות אחרות משמעותיות אבל זה שיש שוקולד בעוד צורות כנראה באמת מקטין את האפקט. יש לה אופי חזק וקשה לקנות אותה. 2. אני באמת שמח לראות שאני מכסה את כל האפשרויות שכן כל מה שאתה מציע נוסה. תמיד שואלים אותה מה מפחיד ומשאירים לה אור קטן ויש לה קלטת על איתמר והשד הכחול שהוא בהתחלה מפחיד ואחר כך רואים איך הוא סתם קטן ולא מפחיד. מסבירים מסבירים אבל זה עדין לא ממש מחלחל. 3. מצחיק אבל בד"כ מה שמפחיד אותה זה באמת איזשהו פיל מסתורי. וגם שלוקחים אותו ושמים אותו בארון או בחדר אחר וסוגרים אותו איפהשהו הוא תמיד משכפל את עצמו וחוזר בדרך זו או אחרת. לפעמים אני באמת לא יודע אם היא מתחמנת ו"ממציאה" פחד רק כדי שלקבל את אמא. קשה מאד לומר. 4. אני אחפש את הסיפור הזה כי הוא נשמע לי חמוד...על הפילנפיל.

רוני 2112

New member
../images/Emo91.gifחפש בסופר פארם

נדמה לי שי סידרה של ספרים של פו הדב נדמה לי שקנינו את זה בסופר פארם

גרא.

New member
afish,לשאלתך הראשונה.אפשר להתמודד

עם בעיית חוסר השליטה על הסוגרים (כלומר בריחת קקי/פיפי).לא ביחד, אלא להתייחס לכל בעייה בנפרד..כדאי להתחיל דווקא בבעית הקקי.ראשית,יש לבדוק מה הילדה אוכלת, איזה מאכלים,כי לכך ישנה חשיבות מה. אבל ובעיקר,יש צורך לסגל לה הרגלי אכילה ויציאה קבועים.כלומר, עליה לאכול תמיד באותן שעות. בפעוטון, אני מניח אין בעייה. אבל בבית, כלל לא ברור אם זה מה שנעשה. מכל מקום, בהתייחס לבית..קבעו שעת ארוחת צהריים, אם היא כבר בבית..תמיד באותה השעה.לאחר שסיימה,יש לבקש ממנה ללכת לשירותים..אם האסלה גדולה, יש סיר מנגן בכל חנות ילדים..ואז,לבקש ממנה לעשות קקי, אפילו קצת..אם היא מצליחה..יש לעודד ,להפגין שמחה רבה, אפילו לתת ביצת קינדר..אם לא יוצא כלום, אפשר לעזור לה על ידי הכנסת נר גליצרין (בכל בית מרקחת),המזרז את היציאה, ותוך דקה שתיים, הכל יוצא..ואם זה קורה, שוב שמחה וששון..הכוונה היא ליצור מצד אחד מחזור עיכול ביולוגי, ולגרום לכך שיהיו לה יציאות בשעה קבועה. הדבר השני, הוא ליצור התנייה בין אסלת בית השמוש, לקקי... זו הגישה ההתנהגותית המקובלת לטיפול בבעיות של יציאה לא סדירה..כל מיני הצעות אחרות ששמעת,אינן עובדות, אלא באופן מקרי..לגבי השאלה השנייה, זו שאלה שחוזרת שוב ושוב.לכן מצ"ב מכתב שכתבתי להורים אחרים. נא התייחס לחלק השני של המכתב. בהצלחה..

למעלה