שתי שאלות טכניות

levyroy

New member
שתי שאלות טכניות

שלום, היום רכבתי להנאתי בבארי כאשר שני דברים הטרידו אותי במהלך הרכיבה: האחד - נכנס קוץ לדופן הצמיג הקדמי שלי (טיובלס) וברגע ששלפתי אותו יצא החומר (לא ירד אוויר) השני - הבולם האחורי שלי הוא בעל ריבאונד לויסות מהירות החזרה עד למצב נעול לגמרי. השאלות: 1. האם בכך שיצא אותו חומר אטימה (?) של הטיובלס , משמע שצריך לטפל בצמיג איכשהו למרות שהוא נראה תקין עד עכשיו? או שזהו תפקיד החומר הזה לאטום כך? 2. כשאני משנה את צמצם הריבאונד לאמצע שלו בערך - כאשר אני מבצע קפיצה/ירידה במהמורה כלשהי , הוא מקפיץ את הצמצם למהלך המקסימלי שלו ובכך מבטל בעצם את תפקידו כצמצם שניתן לוויסות. האם יש דרך לטפל בזה? (בולם אוויר). תודה רבה, רועי לוי.

Saito

New member
תשובה, וכמו כל יהודי

טב, גם שאלה.... 1 - הכל תקין, החומר עשה את שלו, זכור שעם הזמן יש להוסיף חומר מעת לעת (כאשר לא מורגש חומר בניעור הגלגל). 2 סוג ודגם הבולם, מהו?

levyroy

New member
אז...

ראשית , תודה רבה לתשובתך... ושנית : 1.לא מכיר שצריך לבצע טיפול הכולל הוספת חומר מעת לעת - באיזה אינטרוול מומלץ לבצע? ובאיזה חומר? 2. בולם אוויר 120 ,Fusion 02RLA (הגיע מקורי עם האופניים שקניתי - Specialized FSR XC 2009) תודה רבה. רועי.

danGlus

New member
ככה

1) פעם באיזה חודש - פרק את הגלגל ונער אותו. אתה אמור לשמוע את החומר משקשק לו בפנים. אם לא, אז תוסיף.. 2) אני לא מכיר בולם שקפיצה אמורה לשנות לו את מצב בורר הריבאונד.

danGlus

New member
אופס

לא לגמרי קראתי. החומר שצריך להוסיף הוא חומר לטיובלס. יש כזה לסטאן נו-טיובס (מאתר הרים) או החומר הישראלי הקרוי ג'ו. בדרך כלל החומר מספיק לכמה חודשים - אבל תבדוק כל חודש. אחרת עוד תאבד אטימה בשטח ותאלץ להכניס פנימית לצמיג מרוח בחומר (גועל נפש ובניו). עוד פעולה מועילה בטיובלס היא לבדוק לחץ אוויר לפני הרכיבה. הטיובלס אולי מאוד אמין, אבל הוא מאבד אוויר יותר מהר מפנימית. אם תרכב בלחץ נמוך מדי, אתה עלול לאבד אטימה בשטח (ושוב פעם הגי'פה עם הפנימית) דבר אחרון, יש ערכה שמאפשרת לתקן קרעים קטנים בצמיג - בלי להכניס פנימית בשטח. יש הרוכבים עם הערכה הזו במקום פנימית ספייר.

levyroy

New member
מעולה...

תודה רבה . אך שאלה נוספת - לחץ אוויר מומלץ , מהו? ברשותי צמיגים במידה 26X2.00 תודה.

danGlus

New member
תלוי

גם במשקל ובאופי הרכיבה. צמיג מנופח יותר יהייה בדר"כ כלל מהיר יותר אבל אוחז פחות. הלחצים החביבים עלי הם בערך 30 באחורי ו 22 בקדמי אני רוכב עם שולבה 2.3 ושוקל 81 ק"ג. כדי לעלות עלייות מדורדרות במיוחד אני לפעמים מוריד קצת לחץ באחורי. אם אתה שוקל בערך כמוני התחל מ 35 מאחור ו 30 מקדימה ותראה איך זה. אם הלחץ נמוך מדי אתה תרגיש שהצמיג פוגע בחישוק במהלך הרכיבה (לא ביג דיל, כי ללא פנימית אין סכנה לסנייק בייט). מה שכן, תזהר מלחצים של פחות מ 15שכן, הטיובלס עלול לאבד אטימה (הלחץ מחזיק את הביד צמוד לחישוק). קח בחשבון שהטיובלס מאבד אוויר לאיטו כך, שרצוי לבדוק לחצים פעם בשבוע שבועיים.

langster

New member
לגבי הבולם

הידית אמורה להשאר במקומה גם בקפיצות, זוהי תקלה נפוצה בדגם הזה גם פשוט לתקן אותה, פשוט תכנס לחנות שבה קנית ותבקש לסדר את זה (אם אומרים לך שזה בסדר או שאין מה לעשות או ששעתים בשמש עד שהרדיאטור יעלה מהקרבורטור וכו' אז מחרטטים אותך) יש ל X-FUSION יבואן בשם רן אופן והוא גם נותן שירות ומסדר את התקלה הזו בקלות בהצלחה

למעלה