שתי שאלות חשובות!

Pet Shop Joe

New member
שתי שאלות חשובות!

1. אני צריך שיר מובהק על מלחמת ויטנאם, רצוי להיט (גדול או בינוני), רצוי משנות השבעים. 2. מישהו יכול לספר לי בקצרה על הלהקה "דיון והבלמונטס"? מאיפה הם, מתי הם נוסדו, מי חברי הלהקה וכמה מלהיטיהם הגדולים.

yoavsc

New member
שני נסיונות ל1.

לא יודע אם זה מובהק מספיק בשבילך. Creedence Clearwater Revival - Fortunate Son The Doors - The End

country joe

New member
שנות השבעים?

אתה לא תמצא שיר על ויאטנאם משנות השבעים, אם כבר אז מהסיקסטיז. feel like I´m fixing to die של קאנטרי ג´ו אנד ד´ה פיש הוא דוגמא מצוינת. אגב- אם אתם מחשיבים את האיירפליין לאגדת רוק- אז גם לפיש מגיע!

מי זה אתם?

האיירפליין הם אגדת רוק, בעיניי גם הפיש, אבל מאחר ולא מזכירים אותם כאן, אין להם ממש יצוג. לפני שהפכתי למנהל, וחשבתי שמוזר שלא מזכירים כאן את האירפליין כתבתי עליהם סקירה, ואנשים התחילו להזכיר אותם, וכך בתהליך זוחל הם נכנסו לשיחות שלנו, והשבוע גם הוספתי גלריית תמונות שלהם. אשמח אם תכתוב משהוא על הדג של ג´ו הכפרי, ותעזור לעוד אנשים להכיר אותם.

Creamy Weather

New member
האמתי ש..

לפי מה שאני יודעת (וזה לא הרבה, אבל בכל זאת) feel like I´m fixing to זה של איזה אחד בשם בוקה ווייט שיר אחר שהוא שיר על מלחמת ויאטנם באופן מובהק הוא- "Vietnam" (שם מפתיע), והוא דוקא כן של קאנטרי ג´ו אנד דה פיש הוא מסוף שנות השישים, אז נראה לי שזה נופל בקטגוריה חוצמזה זה שיר משעשע ומקסים בצורה בלתי רגילה..:)

Creamy Weather

New member
טוב, אמרתי שאני לא מבינה הרבה..:)

אני פשוט אוהבבבת את השיר הזה! גררר אז רגע, קוראים לשיר Feel like Im fixing to die? מוזר, כי אני מכירה שיר אחר שקוראים לו ככה וגם קראתי משהו על השיר של ג´ו-ג´ו שבו הוא נקרא ויאטנם.

Grimble Grumble

New member
להיט מובהק

Status Quo - In The Army Now אמנם השיר הוא מ86, אבל הוא בהחלט על וייטנם... דרך אגב... The End זה שיר על הרבה דברים ואני לא מוצא בו שום קשר לוייטנם, הקשר היחיד שיש הוא כמובן שזה שיר הנושא לאפוקליפסה עכשיו... אבל זה לא עושה את השיר לשיר על וייטנם...

nute kram

New member
הסרט

כאילו דדדדההההההההה!!!!! של מר פרנסיס פורד קופולה האדיר והנעלה. אחד מהסרטימ הכי אנטימחלמתיימ ובמיוחד נגד וויטנאמ (לא כ"כ קשה לקלוט את הדמיונ)

אפוקליפסה עכשיו

הסרט של קופלה, על קצין צעיר (מרטין שין), הנשלח לג´ונגלים של קמבודיה, במשימת חיסול, לחסל קולנל אמריקאי, שדעתו נטרפה עליו (מרלון ברנדו הענק), הוא אחד התיאורים הקולנעיים הטובים ביותר של מלחמת ויטנאם. פס הקול, מכיל לצד דיאלוגים מהסרט, את Ride of the Valkyries מתוך טבעת הניבלונגים של וגנר, וכן כמה מהשירים הקלאסיים של ה 60es כמו the end של הדורס. על אף שהסרט עוסק כאילו בויטנאם הוא מדבר על מלחמה בכלל, ובעיקר על חוסר ההגיון שבה והשיגעון שהיא מעורר בקרב לוחמים

dylan

New member
הוא גם מדבר על

השגעון שמעוררת הפקת קולנוע בבמאים/מפיקים וגורמת להם לגרום לשחקן הראשי שלהם שני התקפי לב ולחתוך גב של שור באמצע בעזרת חרב (כך שהשור עוד חי שהגב שלו פתוח באמצע).. אכן איש גדול פורד-קופולה...

the end

חזרתי לפני כמה זמן מהעבודה בקולנוע, הגיע סרט חדש, the bangers sisters זה על 2 היפיות מזדקנות שאחת השתנתה לגמרי והשנייה נשארה אותו דבר. בכל מקרה, יש איזה חלק שהזאת שהשתנתה נותנת הרצאה בשולחן האוכל על ג´ים מוריסון, הרצאה של 2 דקות. באותו רגע פשוט היה בא לי לקום, ללכת הבייתה ולשמוע את השיר the end סרט מומלץ לכל ההיפים שביניכם.

the end

חזרתי לפני כמה זמן מהעבודה בקולנוע, הגיע סרט חדש, the bangers sisters זה על 2 היפיות מזדקנות שאחת השתנתה לגמרי והשנייה נשארה אותו דבר. בכל מקרה, יש איזה חלק שהזאת שהשתנתה נותנת הרצאה בשולחן האוכל על ג´ים מוריסון, הרצאה של 2 דקות. באותו רגע פשוט היה בא לי לקום, ללכת הבייתה ולשמוע את השיר the end סרט מומלץ לכל ההיפים שביניכם.

תנסה את

lather של ג´פרסון אירפליין (וגם את white rabbit שלהם), עכשיו שאני חושב על זה רוב השירים של שנות השישים המאוחרות הם על מלחמת ויטנאם, האם אתה מחפש משהוא שהמלחמה עצמה מוזכרת בו או שיר שמדבר על המאבק במלחמה?

Pet Shop Joe

New member
אני מחפש

משהו שהמלחמה מוזכרת בו או שזה מובהק שמדובר על מלחמת ויאטנם. ולגבי השאלה השנייה אף אחד לא יודע כלום?!?!

צ´מע

נתנו לך כמה תשובות טובות. לגבי השאלה השניה, כנראה שהם לא אגדות רוק, אני ניסיתי להזכר, ויש משהוא שמגרד לי במוח כמוכר אבל עוד הצלחתי לזכור, ניסית לחפש בגוגל?

חולוני

New member
מאפוקליפסה עכשיו

Vienna Philharmonic Orchestra - Ride Of The Valkyries זאת המוזיקה המתנגת בסרט בסצינת המתקפה על וויאטנם..

למעלה