שתי שאלות ברשותכם

• פותח הנושא ©®
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

©®

New member
שתי שאלות ברשותכם

שתי שאלות ברשותכם
בעקבות מקרה של חברה, רוצה לוודא כמה דברים: 1. האם עובד המועסק לפי שעות (ברמנית) זכאי לפיצויי פיטורים לאחר שנה? ולפי מה יחושב הסכום? 2. האם מעביד רשאי לקנוס עובד במקרה ואין חוזה חתום ביניהם? האם סעיף כזה המאפשר קנסות לעובדים הוא חוקי? (אני מתכוון לקנס עקב "עבירה" ולא הפרת סעיף בחוזה) אודה לתשובותיכם

תשובה

שתי שאלות ברשותכם
בעקבות מקרה של חברה, רוצה לוודא כמה דברים: 1. האם עובד המועסק לפי שעות (ברמנית) זכאי לפיצויי פיטורים לאחר שנה? ולפי מה יחושב הסכום? 2. האם מעביד רשאי לקנוס עובד במקרה ואין חוזה חתום ביניהם? האם סעיף כזה המאפשר קנסות לעובדים הוא חוקי? (אני מתכוון לקנס עקב "עבירה" ולא הפרת סעיף בחוזה) אודה לתשובותיכם
תשובה
כל עובד שהשלים שנת עבודה במקום עבודה ופוטר, זכאי לפיצויי פיטורים, ואין זה משנה מהו בסיס חישוב השכר שלו. אם שעות העבודה משתנות מחודש לחודש וכל גם השכר, הרי שיש לעשות ממוצע של 12 החודשים האחרונים לעבודה. הכפלת שכר ממוצע זה, במספר שנות הוותק במקום העבודה (במקרה זה - שעה) תיתן את גובה פיצויי הפיטורים. מעביד אינו רשאי לקנוס עובד אם אין חוזה חתום ביניהם או מקור אחר המתיר קנס כספי - כמו תקנון משמעת במקום העבודה שהובא לידיעת העובד בטרם נקנס, או הסכם קיבוצי (במקום עבודה מאורגן) שמכיל הוראות בדבר עבירות משמעת והסנקציות בגינן. גם כאשר קיים חוזה בכתב בין הצדדים בנוגע לסנקציות בגין עבירות משמעת, יש לבחון את הסבירות והמידתיות של ההוראות, וניתן לתקוף הוראות אלה בתביעה בבית הדין לעבודה אם נראה לך שמדובר בהוראה לא סבירה ולא מידתית או שהיישום שלה במקרה ספיציפי אינו עונה על הקריטריונים האלה.

©®

New member
תודה רבה

שתי שאלות ברשותכם
תודה רבה

מצב
הנושא נעול.
למעלה