שתי שאלות בריאות

יהלום29

New member
שתי שאלות בריאות

1. כינים. נאמר לי בגן שהכינים מבקרות.. הבת שלי בת שנה וחצי, עדיין עם שיער תינוקי דק כזה. הסתכלתי כמה שיכולתי ולא ראיתי כלום. אבל איך אני מוודאה שאין באמת כלום?
גם אי אפשר לשים בגיל הזה שום חומר, מה כן אפשר לשים?

2. יבלות ויראליות. למישהו יש אולי פתרון לדבר הזה שלא דורש הרדמה? משהו למרוח?
רופאי העור טוענים שפשוט לחכות עד שיעבור, אבל זה נורא לא אסטטתי וזה מתפשט..

ingreen

New member
תשובות..

1. פשוט לסרק עם מסרק כינים בעדינות, זה מה שאני עושה.
2. אומרים שחלב מעץ התאנה עוזר, פשוט לקטוף ענף קטן ולמרוח על היבלת את הנוזל הלבן שיוצא מהענף, שווה לנסות.

kita1000

New member
נסי לחפש ביצים ולא כינים

לפעמים זה הדבר היחיד שרואים.

עם שיער כזה הייתי מסרקת במסרק כינים וזהו.

יהלום29

New member
השיער שלה דק מידי למסרק כינים

סירקתי, ולא יצא כלום. אבל לדעתי השיער פשוט דק מידי.
היה לי את זה כשהבת הגדולה שלי היתה בת שנתיים ונדבקה. העברתי את המסרק על שיערה שרואים עליה ביצה, והיא פשוט נשארה על השיערה..
והשיער של הקטנה שלי אפילו יותר דק

kita1000

New member
אם אין ברירה תוציאי ידנית

אצלנו זה קורה עם בת ה4.. שיער מאוד מאוד דק

יהלום29

New member
זהו שאני לא רואה כלום על השיער שלה

השאלה אם אני יכולה לסמוך על זה..
אם אני לא רואה משמע אין ?
או שיכול להיות שאני מפספסת

kita1000

New member
אם גם באזור העורף אין ביצים

סביר להניח שאת לא מפספסת.

אביה ב

New member
מנסה לעזור

1. לגבי הכינים, גם לביתי השיער דק מידי והביצים נשארות. זה נוראי... ניסיתי עם חומץ, ועם שיער יבש - כך שהוא טיפה יותר עבה, לא עבד באופן גורף אבל עזר מעט. מה גם, שביתי יותר גדולה כך שאני לא יודעת, אבל בטוח אפשר לנסות בזהירות רבה (לטבול את המסרק בכוס עם חומץ ולנסות בזהירות לסרק)
דרך נוספת היא פשוט ביד. להוציא אחת אחת... אין ברירה בגיל כה צעיר.
2. גם אני יודעת על חלב מעץ התאנה. רק לא בטוחה שכדאי לנסות על הפנים! תבדקי.

שיהיה בהצלחה

לגבי הכינים

פשוט תחפשי טוב טוב בעורף ומעל האוזניים.
כשיש - תאמיני לי, לא ניתן לפספס

אבל אולי בתך היא מיחידות הסגולה שלא נדבקות?
אצלי שני הילדים הם מגנט מטורף לכינים. מהקטן הורדתי כינה קטנטנה כשהיה בן חודשיים! בכלל לא היה לו שיער אז, בקושי פלומה דלילה.
כמובן שמאז היו עוד ועוד.

אבל יש ילדים שפשוט לא נדבקים. זה מאוד אופייני לבלונדיניים משום מה. כמובן שאם היא בלונדינית זה לא מבטיח כלום.
בגן של הקטן שלי היו כינים כל השנה, כל יומיים הייתי צריכה לסרק.
בסוף השנה, ראיתי שאת אחד הילדים סיפרו קצר-קצר, ממש תספורת קצוצה במכונה. אחותו הגדולה אמרה לי שהמטפלת אמרה שיש כינים בגן אז האמא פחדה שיידבק. אותי זה הצחיק... אם לא נדבק עד עכשיו, כבר כנראה לא יידבק.

בכל מקרה אם יש ולא ניתן לסרק, אז פשוט לנקות ידנית. אין הרבה ברירות בגיל הזה.

בלונדינים כמעט ולא נדבקים?

אז אולי בגלל זה אין אצלינו כינים, לא בגלל חומץ התפוחים האורגני

סקר אנקדוטלי ובלתי מחייב שלי

אבל לגבי החומץ, אם זו את שאמרה שאת שמה טיפת חומץ מתחת לכל אוזן ובעורף ובגלל זה מעולם לא היו אצלכם כינים - אז כן, סביר להניח שזה לא החומץ אלא נטיה טבעית שלא להזמין אותן.

john111

New member
איך שמים את החומץ? כי אנחנו תחת מתקפת כינים

ואנחנו נגיב בזמן ובמקום שיראו לנו

לא, לא! חומץ התפוחים האורגני שאני משתמשת בו

מיועד לטיפול מונע , לא לטיפול בכינים שכבר "פלשו" לשיער.

כל בוקר, אבל כל בוקר לפני ההליכה למוסדות החינוך שמים טיפה מהחומץ שלעיל על צמר גפן, ונוגעים נגיעה קלה על השיער בשלוש נקודות- מאחורי האוזניים ובעורף.
זהו.
הכמות כה אפסית שלאף אנושי צ'יק צ'אק הריח נעלם, אבל הכינים כנראה מריחות את זה יום שלם, נגעלות ובוחרות "בית" אחר בדמות שיער של ילד "לא מחומץ"

ללילילל

New member
חומץ גם עוזר קצת להוצאת הכינים

לחומץ תפוחים יש קצת פעולה כמו של מרכך.
כשאני מסרקת אני מניחה לידי ספל עם חומץ תפוחים + מים חמים וטובלת בו את המסרק אחרי כל מעבר בשיער. זה מקל על הסירוק וההוצאה.

בזמני מתקפה רצינית אני ממלאה את השיער בשמן זית, עוטפת בניילון נצמד, מחכה חצי שעה בערך ואז מסרקת. עדיין צריך לסרק שוב וושוב במשך כמה ימים ושוב אחרי שבועיים כמה ימים כדי לנטרל את המתקפה (השנה זה לא משנה אצלנו כי כל פעם שהבכור הולך לבי"ס הוא פשוט מביא משלוח חדש, אבל זה בעקרון...)

בלה שור

New member
אנחנו משתמשים בכינקייר

זה שמפו כינים טבעי של MORAZ שעוזר גם לטיפול וגם למניעה, כך שאני מציעה לך להשתמש בו בכל מקרה ומקסימום זה ישמש רק למניעה. אין בו שום כימיקלים או משהו בסגנון כך שאפשר להשתמש בכל גיל, ומאז שהתחלתי לשים אותו על הקטנים טפו טפו לא היה להם כלום... ולי בתור ילדה היו כינים כל הזמן!!
בקשר לחלב התאנה - גם אני שמעתי פעם, וניסיתי, ומצער אותי לדווח שלא עבד...

למעלה