שתי שאלות בבקשה :)

ס ו ל ה

New member
שתי שאלות בבקשה :)

1. מה העלות של בדיקת קרקע? קיבלנו הצעות שנעות בין 3400 ל3900 לא כולל מע"מ 2. האם שביל גישה של 3 מטר מספיק לתהליך בניה - הכוונה האם משאיות שופלים וכו' יכלו להיכנס? ומה העלות אם ניצטרך לעבוד עם כלים קטנים יותר? 3. האם מעבר של כלים כבדים בשביל מעבר מזיק לבתים פרטיים שנימצאים משני צידי שביל המעבר? תודה מראש

תשובות

לגבי שביל גישה, 3 מטר לא מספיק. זה גודל כניסה של חניית רכב פרטי. משאית צריכה מעבר יותר רחב. אם משני צידי השביל בתים פרטיים יש סכנת פגיעה ואת חייבת ביטוח צד ג' בכל מקרה, גם אם תעבדי עם כלים קטנים. גם בובקט שמסתובב לא זהיר יפגע במשהו. הייתי מציע ללכת על כלים קטנים ופינוי זהיר של אדמה ולא כלים גדולים. המחיר של פגיעה בבית או קיר שנופל אצל השכן הוא גבוה מאוד ולא שווה.

fireman

New member
סמיטריילר וJCB נכנסים גם דרך מעבר של

3 מטר, אצלי בבית יש שער חניה נטו 295 ס"מ וJCB וטריילר נכנסו דרכם. זה אמנם מאוד צפוף ומאוד דחוק אבל אפשרי. מדובר במשחק של סנטימטרים בודדים מכל צד. הפעלת כלים קטנים עולה כמו הפעלת כלים גדולים אך התפוקה שלהם קטנה ביחס לזמן העבודה בהשוואה לכלי גדול. לגבי נזקים, כל עוד אין פגיעה פיזית אין סיבה שיהיו נזקים.

mister500

New member
מזל טוב.

חישוב פשוט מראה ששילמת 950.000 ש"ח על בניית בית של 190 מ"ר אני בהחלט לא מתפלא שהקבלן הפך להיות חברך. מזל טוב.

fireman

New member
על מה אתה מדבר? ../images/Emo6.gif

נראה לי שטעית במקום של התגובה

mister500

New member
עלות הבדיקה

עלות קידוח ניסיון כ500 ש"ח קחי את 10 השקיות הקטנות לאדריכל הוא כבר יידע מה לעשות עם זה 3 מטר , משאיות כן נכנסות , גם שופל אגב, חומרי הבנייה מגיעים תמיד עם משאית מנוף , כך שאינם מוגבלים .

למעלה