שתי שאלות אם אפשר...

תאומה 2

New member
שתי שאלות אם אפשר...

לילה טוב לכולן! שתי שאלות לי אליכן: האחת, נשלחתי לבדיקת קולפוסקופיה (אם כתבי נכון), מוכר למשהי? אני לא בטוחה שהבדיקה קשורה לפוריות. והשניה, בתוצאות צילום הרחם צוין כי קיים אי סדירות באזור הפונדוס, יש למשהי מושג מה זה? חוץ מ"אי הסדירות" הנ"ל, הוכרזתי "לא מוסברת". ואם כבר פתחתי הודעה, אז רציתי לנצל את ההזדמנות להודות על הפורום המקסים הזה. ואני מודה התמכרתי. כל כך התמכרתי שהבעלול לא מעיז להתקרב למחשב עד שאני קוראת את כל ההודעות החדשות...(וגם חצי מהארכיון).

בוליקי

New member
אם את מדברת על לפרפוסקופיה אז

אני קצת מתמחית בעניין. עברתי פעמיים בתוך פחות משנתיים. כעיקרון, לפרפסקופיה היא שיטה שבשנים האחרונות מנצלים אותה הרבה כדי להמנע מניתוחים קשים. דרך חורים קטנים בגוף שולחים מצלמות זעירות שמראות בצורה בהירה מה קורה לך בפנים. אני יודעת שיש כל מיני סוגים של לפרפוסקופיה וגם כאלה שמנצלים חורים טבעיים (אם את מבינה למה אני מתכוונת...), אבל אני אדבר רק על מה שאני מכירה. מדובר בניתוח בהרדמה מלאה. אני אישית עברתי פעם ראשונה בגלל כאבי בטן לא מוסברים שהתבררו כתוספתן מפוצץ. אז חתכו אותי בטבור ומשני צידי האגן. החתכים קטנים, והצלקות נעלמות די מהר. לפני שבוע ויום עברתי שוב לפרפוסקופיה בגלל הריון חוץ רחמי ואז שדדו לי גם את החצוצרה. הפעם חוררו אותי בטבור בצד אחד של האגן (יותר נמוך מהצלקת הקודמת) וליד המפשעה בקו השיער. וואי, אני פתאום חושבת איך התיאורים מפורטים ומגעילים. סליחה!!! אבל אם זה יעזור לך לדעת לקראת מה את הולכת, אז אולי אמשיך? לפחות בלפרפסקופיה בבטן, מהסוג שאני עברתי, מכניסים CO2 לתוך חלל הבטן כדי להיטיב את הראות. המשמעות - בטן מאד נפוחה שיורדת מאד לאט. בערך יום אחרי הפעולה יש כאבים בגב בכתפיים ובבטן העליונה, בגלל האוויר שיוצא מהגוף. זה לא כזה נורא אם את מוכנה עם משככי כאבים. דרך הלפרפוסקופיה אפשר לראות יותר טוב מה הולך אצלך בבטן. בדרך כלל אם יש מה לתקן, אז על הדרך ממשיכים לניתוח. האשפוז קצר מאד, ויש מספיק ימי מחלה אחר כך בבית כדי להתפנק עד שהבטן יורדת והתפרים נמסים. אני מתארת לעצמי שזה נשמע ממש ממש מפחיד, אבל נראה לי אידיוטי להקטין מגודל האירוע, אם באמת את זה את עומדת לעבור בעצמך. מקווה שעזרתי במעט. אם יש לך עוד שאלות. אני פה.

רוית ב

New member
פונדוס זוהי תקרת הרחם

לעייתם יש התעבות בתקרת הרחם. אולי זה יעזור.

מם 1971

New member
קולפוסקופיה

היא בדיקה גניקולוגית הבודקת את צוואר הרחם. בד"כ נשלחים אל הבדיקה כאשר ישנה איזשהי אי סדירות או ממצא לא ברור על צוואר הרחם. אני עברתי את הבדיקה הזאת מספר פעמים- אין לך מה לחשוש למעט אי הנוחות הרגילה שחשים בבדיקה גניקולוגית. כפי שציינתי הבדיקה עצמה היא כמעט רגילה למעט דרך ההסתכלות של הרופא על צוואר הרחם שנעשת במכשיר דמוי טלסקופ. בנוסף תיתכן צריבה קלה בשל החומר איתו מנקים את האזור. בהצלחה

למעלה