שתי קטנות מהיום:

עסקית צהריים באדורה

אחרי שהתברר שהאירוע לא בנמל ת"א(אחרי שכבר הגעתי לשם) ולפני שהתברר שהוא גם לא בנמל יפו(אחרי שכבר הגעתי לשם), נהייתי רעב.

קצת אחרי שלוש בצהריים, המסעדה בתפוסה מצומצמת עם אווירה נעימה ומוסיקה צרפתית נחמדה.

הזמנתי קמפרי עם אשכולית אדומה(44 ש"ח)

עסקית צהריים עולה 69 ש"ח עם תוספות לחלק מהמנות.

לראשונה הזמנתי "סלט לבבות חסה ערבית עם קרוטוני בריוש ופרמז'אנו רג'יאנו בוינגרט חרדל דיז'ון" שהיה מצויין ובדיוק בגודל הנכון למנה ראשונה של עסקית צהריים.
בנוסף הזמנתי לחם שאור שעושים במקום(17 ש"ח). לחם ברמה לא מספיק גבוהה לטעמי. הוא היה דחוס מדי, לא חם מספיק, וצורת ההגשה של ככר לחם שפורסים אותה עבורך לפרוסות עבות ולא עד הסוף(!) לא חביבה עלי.
עם הלחם הגיע חמאה צהובה טעימה, ממרח עגבניות מיובשות מצויין(עם כמון כמדומני), מלח גס ושום קונפי טעים.

לעקרית הזמנתי "ריזוטו תרד ערבי ופטריות כמהין בציר ירקות ויין לבן מוגש עם פרמז'ן וקרם פרש" שהיה מוצלח.

מים רגילים הגישו לי לאורך כל הארוחה לבקשתי.

יחד עם אספרסו קצר טוב יצא לי 140 ש"ח לפני שירות. קצת יקר לארוחת צהריים, אבל היי, חיים פעם אחת. כנראה.

יויו13

New member
מ 69 ל 140 יפה להם גם בקיזוז השתיה

זה בסביבות 100
כבר כתבתי שאני מרגיש לא נוח עם עיסקיות שמתחילות נמוך
וכדי לאכול ולהנות ולצאת שבע הן גודלות (מבחינת מחיר ) באחוזים גבוהים יחסית.
אבל העיקר שנהנת זה מה שחשוב בשורה הסופית .
תודה על הדיווח.

מסכים, אבל לא הפעם

המנות שבחרתי הן לא מנות עם תוספת תשלום.
הלחם - לא ממש מוצלח והמנה לכשעצמה באמת גדולה מדי לאדם אחד. אפילו הארתי להם על כך.

קמפרי עם אשכוליות ב44 זה די יקר, אבל המחיר היה לפני ובזה בחרתי.

וגם היה קפה.

גסטרו

New member
אכלנו באדורה בחול המועד עם זוג תירים

ששמחו לשמוע מוסיקה בשפת אמם כמוסיקת רקע....
תצוין לשבח המלצרית שמזגה מיוזמתה שוב ושוב מים מקנקן
ומה אכלנו ? אני פטה כבד בעבר הוגש בצורת פרוסות והפעם כיציקה בקערית אבל היה טעים מאד על פרוסות מצה (ללא חיוב נוסף) עם ריבה מצוינת וג'לי יין . לעיקרית לקחתי את הריזוטו שהיה חביב, לא אהבתי את עלי התרד שהוכנסו בשלמותם לתבשיל . לא אזמין שוב

הוא לקח קרפצ'ו טונה (תוספת 9שח) הוגש בצורה מרהיבה והיה "מדהים" ועיקריות נקניקיות מרגז - 3 יחידות כמדומני על פירה- טוב מאד

התירת התמוגגה מקאלמרי על מסבחה (תוספת 9שח) שמחתי שהמלצתי לה, למנה היה ריח מפתה מאד , עיקרית תוספת של 25 שח הפעם- שיפודי פילה בקר על פירה בציר בקר וסילאן- מנה זו זכורה לי היטב , בעבר הוגשו 3 פרוסות בשר והפעם קוביות על שיפודוני עץ- פחות בשר , ללא ספק . היא ובעלה אהבו את הבשר שלדבריהם נמס בפה.

התיר לקח לראשונה פסטרומה - פרוסות דקות של בשר מעושן ופילה כזוגתו , לגם 2 כוסות מיץ אשכוליות סחוט שנראה כי נסחט במקום אחר וחצי כוס היתה קוביות קרח- 13 שח כל כוס

עם 2 אספרסו וכוס תה- 400 שח לא כולל שרות.

לאור זריחתן של מסעדות חדשות לבקרים נראה כי אדורה נשארה בצל. בצהרי ששי התפוסה היתה חלקית- בניגוד לשנים עברו . האוכל טעים עד מאד ומקווה שתשרוד בתחרות הקשה.

HLAddict

New member
אם כבר שלל ביקורות על אדורה, הזמנו לשם מקום

לשבת הקרובה, לפתיחת יום אם-בן-בת לרגל חגיגות ה-60 של אמי.
השאלה המרכזית שמטרידה אותי: איפה חונים שם? (ואגב, האם אכן כה מומלץ? כי אנחנו נוסעים לחיפה וכל מקום על ציר תל אביב-חיפה עשוי להתאים עקרונית)

salo22

New member
עדיף להחנות ברידינג

בחניות החינמיות ולטייל 15 דקות ברגל למסעדה.

HLAddict

New member
אין בשבת חניה קצת יותר קרובה?

אנחנו די קצרים בזמן...

inבאלי

New member
תנסו את החניה שנכנסים אליה מרח' חבקוק

נכנסים לרחוב ובסופו פונים ימינה ומצד שמאל יש חניה.
אני כמעט בטוחה שזו החניה הקרובה ביותר.
מצד שני, ביום שבת יפה כמו שצפוי להיות מחר, אני משוכנעת שהיא תהיה מלאה עד אפס מקום.

salo22

New member
לא יודע, יכול להיות בעייתי

אלא אם תמצאו במקרה בכחול לבן באחד המקומות באיזור, חניה מסודרת שממש קרובה, אני לא זוכר, אבל אתם יכולים לנסות לפתוח מפות חניונים בתל אביב.

טאנטי באצ'י

חזרתי צפונה מוקדם משחשבתי, אז קבעתי עם אבא שלי בטאנטי באצ'י.

חלקנו:
"רביולי רוקפורמ ואגסים בחמאת מרווה וגראנה פדאנה"(68 ש"ח). רביולי מצויינים כמו כל הרביולי שאכלתי עד היום בטאנטי באצ'י. בצק מושלם, מילוי מעודן ולא אגרסיבי, ורוטב שמתלווה לפסטה ולא להפך.
"סלט של סבא אורי"(30 ש"ח) סלט פשוט ומדוייק של חסה, רוקט, עגבניות שרי ושקדים קלויים בכמות נדיבה מאוד.
"אגס מבושל ביין אדום, גבינת רוקפור, וארטישוק"(על חשבון הבית) מנת פתיחה מעולה, שללא הארטישוק הייתי יכול לראות את עצמי אוכל אותה בכלל לקינוח!

סיימנו עם טירמיסו(34 ש"ח) שזו כבר הפעם האינספור שאני אוכל אותו והוא מהטובים שאכלתי.

יחד עם הפוך ואספרסו קצר טוב שילמנו 160 ש"ח

על בקבוק יין שהבאתי איתי(ברולו של קורדרו די מונטזמולו) לא גבו מאיתנו דמי חליצה. כוסות יין בסיסיות ביותר.

טאנטי באצ'י היא באופן שיטטתי אחת המסעדות שאני הכי נהנה בהן.

רביולי אגסים

ראשית תודה על השיתוף ועל הסקירות הממוקדות. אני תמיד נהנה לקרוא אותך.
גם אני אישית לא אוהב עסקיות שהמחיר "חייב" להגיע לכ פי 2 ואף יותר לפעמים, כדי להזמין את מה שבאמת רוצים.. זה קצת "מפספס" לטעמי.
אבל, כמו שציינת, אלו היו המנות, בחרת בעצמך ונהנית. שזה באמת הכי חשוב.

לגבי הרביולי, סתם הקפיץ אותי מכיוון שלפני שנה הכנתי ארוחה בת 4 מנות ל 3 זוגות בבית מקסים בצפון הארץ עם נוף מרהיב.
המנה האחרונה שהכנתי עבורם הייתה -
רביולי אגסים ורוקפור ברוטב גנאש שוקולד וצ'ילי בעיטור סיגרים עם מוס שוקולד לבן.
מה שזכור לי שהם ליקקו את הצלחות ולאחר מכן גם את הקערות עם הגנאש, המוס וכל מה שנשאר ממלית הרביולי

[ולא שהם היו רעבים במיוחד אחרי 3 מנות מטורפות לפני כן
]

גם אני גם אני (טאנטי באצ'י + ברונו)

ביום שני אחרי שהמוני ישראל התחילו לשוב לביתם אנחנו טיילנו בשטחים המשוחררים.
שני אחה"צ- מדעטק ( "הייתם צריכים לראות מה היה פה קודם" אמרו לנו. היה ממש ריק, הכל כמעט רק שלנו)
ארוחת ערב בטאנטי באצ'י (2+2)
ניוקי סלק היה מעולה, בעלי ישר ביקש להזמין אחד נוסף אבל עקב שפע מנות שכבר הוזמנו לא נעתר
רביולי בטטה ברוטב רוזה- לדעת המבוגרים היה מעולה, לדעת הילדות קצת פחות, היה הרבה רוטב עשיר.
פיצה היתה טעימה אבל אכילתה דרשה שתי ידיים אחרת הבצק קרס ולא החזיק את העומס (בצל ואנשובי),
צריך לאפות עוד כמה זמן או לשנות את פיזור החום בקרקעית. מבאס לאכול פיצה זולגת.
סלטים לבבות ארטישוק קלוי על לבנה מתובלת וסלט קולורבי, פטה שקדים ורוקט שניהם מעולים.
לקינוח עוגת שוקולד לא טובה (מתוקה וסתמית. הבנות לא סיימו) בתוספת גלידה נמסה, וטירמיסו כהלכתו. מעולה. קפה טעים גם כן.
שירות מצוין. מלצרית מקסימה,
מסעדה בעיצוב בול איך שאני אוהבת- פשטות ביתית מוארת ולבבית.
בעיה אחת - אין מספיק אוורור ( קולט אדים חלש?) וכשנשרף משהו שורפות העיניים (לי).
בתמונה המצורפת - קינוחים

למעלה