שתי סוגיות on my mind

• פותח הנושא ESPN
  • פורסם בתאריך

DEJ

New member
דיון קצת מוזר

הניסיון לקבוע מה אפשרי ומה לא אפשרי לכלל האנושות, הוא לא אפשרי, לטעמי.
יש אנשים שיאהבו כל החיים רק אשה אחת, ויש כאלו שיאהבו חמש. מישהו מהם צודק?
יש אנשים שמעריצים זמר מסוים ושונאים את כל מי ש"מתחרה" בו, ויש כאלו שמסוגלים להעריץ כמה. גם כאן, אין תשובה נכונה.
ובעניין הספורט - יש כאלו שלהיות אוהד בשבילם זה כל החיים, כאלו שמסתובבים בדיכאון עמוק אחרי הפסדים, ובאקסטזה אחרי נצחונות, ויש כאלו שברגע שהמשחק נגמר, יחזרו לחייהם עם איזו צביטה או שיר בלב (לפי התוצאה). מישהו מהם צודק?
בכלל, יש הרבה באמירה "איש על פי דרכו". אם חלק מאיתנו מצליחים למצוא את הדרך לאהוד שתי קבוצות, אז זה אפשרי. להם. לאו דווקא לאחרים. זה יותר קשור, להערכתי, בכמה אתה טוטאלי בהעדפות שלך. נראה לי שמי שמאוד נוטה לכיוון של אמירות מוחלטות, יתקשה לאהוד שתי קבוצות - אבל האמת שזו הערכה מאוד לא מבוססת - ולא עשיתי בדיקה אמפירית של המתאם בין השניים. בכל מקרה, ברור שזה נורא עניין אישי, וחוץ מהעניין בלראות עד כמה התשובות כאן מגוונות, לקבל באמת תשובה לשאלה הזו, כנראה שלא תקבלי (ואיכשהו נראה לי שלא חשבת שתקבלי באמת תשובה לשאלה הזו
).

ESPN

New member
נכון לא חשבתי

האמת שזאת שאלה שהתשובה שלה קצת נתונה, כי אם יש אנשים שאומרים שהם אוהדים שתי קבוצות אז מראש כנראה שיש כאלה שכן, זה אפשרי בשבילם. נראה לי שזה היה קצת יותר לחפש הסברים לתופעה שלא נראתה לי מובנת מאליו. אז בעצם זה דיון פילוסופי שנופל בסופו של דבר על איך כל אחד מגדיר "אהדה". אז כמו שכתבת התפתח דיון ממש מעניין ועלו דברים שלא חשבתי עליהם לבד.
למשל הסוגיה של המרחק והנגישות שאני חושבת שיש בה הרבה. מי שחי באמריקה בעיר שמטורפת על הקבוצה שלה, סביר פחות שיאמץ קבוצות אחרות לצידה. גם העניין שמישהו כתב פה על זה שיש קבוצות שהתדירות מפגשים שלהם מאוד נמוכה ואז אין התנגשות היא נכונה וגם קצת מסבירה את מה שתהיתי לגבי למה נדמה לי שבפוטבול זה קורה יותר מבענפים אחרים.
לטעמי, העניין שעלה פה על זה שמעודדים קבוצה אחרת בפלייאוף אם הקבוצה האהודה שלך לא עלתה, נראה המרכיב היותר מרכזי. פשוט כי הרבה יותר כיף לראות משחקים כשיש לך "צד". כמו שכתבתי מלכתחילה, אני לא אלך עד כדי להגדיר את זה "אהדה" אבל אחרי הדיון הזה אני יכולה להבין איך זה מתפתח לזה אצל אחרים, ושוב, הכל תלוי בהגדרות האינדיבידואליות.

Yo-man

New member
הדיון הוא לא על מה אפשרי ומה לא

כולנו מסכימים שזה אפשרי לאהוד 2 קבוצות,, עובדה, לא מעט מהחברים כאן מודים בכך
אבל הנקודה היא שבכדורגל וכדורסל ישראלי התופעה הזו לא רווחת בקרב העונים על הסקר הזה, ולכן יש אפשרות לבודד ואז להבין את המקרה לקבוצות שלא שייכות למדינה ממנה באת.
אני מאמין שיש אוהדי כדורגל שאוהדים את מנצ'סטר יונייטד בליגה האנגלית ואת בארסה בספרדית, ואז ביורוליג נתקפים בדיסוננסים כשקבוצות אלה נפגשות (ולרוב מחליטים לפני המשחק את מי הם אוהבים יותר).

ברור שאיש לפי דרכו יחיה ואנחנו לא שופטים כאן אף אחד. רק מנסים להבין את התופעה הזו. אני חושב שלהשלמת המחקר מי שיש לו חברים שגרים בארה"ב (עדיף ילידי ארה"ב ולא ישראלים שהיגרו) שישאל אם בקרב בחריהם תופעה זו שכיחה. אז נדע אם זה הריחוק הגיאוגרפי או שהליגה התחרותית הזו דוחפת אוהדים לספק לעצמם אלטרנטיבות?

למעלה