שתי מחשבות

שתי מחשבות

האחת, תישמע לכם מצחיקה בוודאי אך נראה לי שכולם "לוקים" בה. נראה לי שבאיזשהו מקום כולנו כל כך שקועים בחיים שלנו שזה די מפתיע שיש באמת חיים אחרים לאנשים סביבנו. זה בעיקר "מכה" בי כשנאי נוסעת ברכבת, אני החטטנית מאזינה לשיחות של אנשים, ופתאום מבינה ש-גם להם יש חיים, אנשים, חברים עבודה בעיות. מחשבה שנייה היא שאנחנו עוברים התנסויות כדי ללמוד מהן, אבל אם אנחנו מסיקים מסקנה שגויה אז אנחנו עוברים התנסות דומה, עד שנבין את המסר ואני תוהה לעצמי, נניח בן אדם שם לב למחזוריות מסויימת בחייו, איך הוא יכול לדעת מתי הוא הסיק את המסקנה הנכונה? מגע הקסם

ניני5

New member
מגע הקסם1 , לגבי המחשבה הראשונה.

יום אחד כשהייתי בת 18 הלכתי ברחוב ופתאום הבנתי שלא כולם חושבים כמוני. הייתי ממש המומה מזה. הבנתי שיש כל מיני צורות חשיבה, וכל מיני התנהגויות, וכל מיני דפוסי משפחה. עד אז חשבתץי משום מה שכולם כמוני וכמו המשפחה שלי. מחשבה שניה. לגמרי נכונה. אם לא מעבדים את ההתנסות הראשונה כמו שצריך, היא חוזרת שוב ושוב עד שאנחנו משתנים. זה מזכיר לי שיש נשים וגברים שמתגרשים, ומתחתנים שוב עם אותה אשה/גבר במהדורה צעירה יותר. מה זה אומר? שהם לא למדו כלום מהנשואים מספר אחד. וחוזרים על השגיאה בנישואים מספר 2. ואגב, יש המון גרושים בנשואים מספר 2 . כל הכבוד על ההבחנות המדויקות.

זה בדיוק מה ש"מעצבן" אותי

איך אפשר לדעת שמה שאת חושבת שהסקת הוא מה שהיית אמורה להסיק. כי את יכולה לחשוב שהסקת את המסקנה הנכונה ואז שוב אותה התנסות תחזור על עצמה... ואז היית בטוחה שכבר הבנת את מה שהיית צריכה... אז מתי אנחנו יכולים לדעת אם הגענו למסקנה הנכונה? כנראה רק כשההתנסות משתנה, מתי זה יקרה- כל אחד בזמן הבנתו... קצת מסתכל האמת מגע הקסם

ניני5

New member
אם חשבתי שהנה סיימתי עם העניין

ופתאום אותה התנסות חוזרת, זה אומר שלא סיימתי ועלי להמשיך לעבוד על זה. זה יכול לקחת שנים ולפעמים כל החיים.

איל באש

New member
איך אפשר לדעת?../images/Emo23.gif

קודם כל יש ואין, שגוי ונכון זה המצאה שלנו. חלוקה שנועדה להתאים לתבניות המחשבה והאגו שלנו. כל התנסות היא חוויה נהדרת בפני עצמה, אנחנו רק מחליטים מה כן ומה לא , מה טוב ומה רע. שאנחנו מבינים / מפנימים רעיון, אין הוא משרת אותנו עוד, ונעלם... זה חלק מתהליך השינוי. שהגעת לתובנה מסוימת על עצמך, ואת מסוגלת לראות את עצמך , ואת מסוגלת להבין מדוע את נוהגת כך או אחרת, אז יש לך האפשרות לוותר על אותה התנהגות היוצרת מעגל של סבל וכאב, יש לך האפשרות לעזוב את הרגש הזה. לא תמיד זה נעשה במודע, אך במודעות עסקנין ולכן הנפלא מכל קורה לך, את מבינה ורואה את עצמך, ועל כן יש לך האפשרות לבחור ולשחרר, כי זה או זה לא משרת אותך יותר בחיים , לא מועיל לך, לא מביא אותך למקומות בהם את מבקשת להיות.

כן, וזאת גם טכניקה יעילה

להתמודודת בכל מיני מצבים. לראות את כל האחרים - איך כל אחד נמצא בסרט שלו, בעולם שלו, בחיים שלו. זה יכול לשחרר.

למעלה