שתי חידות

• פותח הנושא JDOE
  • פורסם בתאריך

JDOE

New member
שתי חידות ../images/Emo35.gif

1 אצלנו לפני הים תבוא הדבורה ואחרי הגרזן תגיע השאלה 2 תחילת שמי הוא יוד האות השניה בשמי היא אמצע היוד אחריה תגיע פעמיים יוד ועוד יוד ולבסוף מחצית היוד מי אני? תשובות בלי הסבר גם אם הם נכונות יקבלו
אוטומטי זה למקרה שתחליטו לנחש עד שתגיעו לתשובה הנכונה

lupoN

New member
רעיון לשאלה 1

לפני הים (sea) שנשמע כמו האות C תבוא הדבורה (bee) שנשמעת כמו האות B אחרי הגרזן (axe) שנשמע כמו האות X תבוא השאלה (why) שנשמע כמו האות Y לפני האות C באה האות B; אחרי X באה Y; וזה קורה בא"ב הלטיני.

DyingToLiVe

New member
שאלה 2

תחילת שמי הוא יוד = י האות השניה בשמי היא אמצע היוד = ו אחריה תגיע פעמיים יוד ועוד יוד =2*י+י=כ+י ולבסוף מחצית היוד=י*0.5=ה מי אני? יוכיה?!

JDOE

New member
../images/Emo128.gif

כל שורה מציינת אות כך שהשם הוא ארבע אותיות חשבתי שזה ברור

galit2510

New member
יוליה אם כבר...

כי י+י*2 10*2 זה 20 ועוד י שזה 10 שווה 30 ו30 זה ל

baraba1

New member
../images/Emo62.gif2

יולי או יומי. י' אמצע היוד = ו' פעמיים יוד ועוד יוד זה או ל' או מ' תלוי איך קוראים את המשפט מחצית היוד = ה' (גמטריות)

JDOE

New member
../images/Emo128.gif

לפי התשובה שלך השם הוא או יולה או יומה יש שמות כאלה בכלל? בכל מקרה זה לא נכון

אולי (ל-2 )

יונה? יוד זה יוד אח"כ האמצע של י ו ד זה ו' שני יוד זה נ' כי בכתב נ' נראית כמו יוד ועוד יוד שוכבת ה' זה חצי יוד (י'=10 ו- ה'=5) ממש חמיצר

JDOE

New member
אני לא אבל אני אגיד את זה

אני לא מוכן לקבל את ההסבר כי מבחינתי אין בו הגיון אבל השם נכון

lupoN

New member
אני חושבת ש../images/Emo27.gif

התשובה של רונה פיתה חביבה מאחר שכבר נאמרה התשובה, ארשום את ההשלמה, שאני מניחה שאליה התכוונת: האות נ' שהערך הגימטרי שלה 50 שווה ל פעמיים הגימטריה של המילה "יוד" + הגימטריה של האות י': הגימטריה של המילה "יוד" היא 20; פעמיים זה 40 ועוד י' = 10 ביחד זה יוצא 50 ובגימטריה זה נ'. זו ההשלמה למה שנאמר כבר קודם. (מתחיל ב י' השנייה זה אמצע המילה י ו ד - שזו האות ו' והסוף הוא חצי מהערך הגימטרי של י' = 5 = ה')

למעלה