שתי חידות קשות....

בסג

New member
לא

זה בניין קל - פוֹעל, בעבר - פָעַל. אנחנו מדברים על - פֻעל.

נכון, פספסתי

מחפש המאה כתב: "וגם אין כזה פיעל או פועל או התפעל", וקראתי כ-"פּוֹעֵל".

Ferma

New member
../images/Emo6.gifמזכיר לי את השיר...

"כל מקום בו נהיה ויהיה לנו טוב שם נשב ונטה את הפועל אהוב ובפועל בנפעל בהתפעל את הפועל אהוב נדקדק ונגלגל" אם כבר חידות - שם השיר, והלהקה

בסג

New member
../images/Emo62.gif

קל - כנס ("לך כנוס את כל היהודים") פיעל - כינס (לכנס איברים דומים בביטוי מתמטי; כינסתי את מועצת העם) פועל - כונס (הציבור כונס; האיברים כונסו) נפעל - נכנס (מאמן הנבחרת נכנס למגרש וראה שבוגי שבר את ידו) הופעל - הוכנס (דן, החלוץ החלופי, הוכנס למשחק במקום בוגי) הפעיל - הכניס (דן רץ לכיוון השער והכניס לתוכו את הכדור) התפעל - התכנס (השוער המסכן התכנס בעצמו ושקע בדכאון)

בסג

New member
?

הבאתי דוגמה לכך שהפועל קיים בבניין, מהופעה תנ"כית שהיתה בזמן ציווי. אבל - זה רק ממחיש שהפועל קיים בבניין הזה. הייתי צריך להביא דוגמה כי זה חריג.

בסג

New member
2

השם הרשמי הוא "מכשיר פקסמיליה", וכפי שנזכר (חלקית) לעיל - "המילה האחרונה" (גל"צ) החליטו שזה יהיה "דפנע". אאל"ט - לא האקדמיה, ולא האקדמיה החלופית, קבעו חלופה עברית למכשיר זה.

regit knup

New member
חבל דווקא, מה אכפת לכם לעזור לו?

אם הייתי יכול אני הייתי עוזר לו, מה אכפת לכם שהוא יצליח בקלות? סם ככה לא עוזרים לו

בסג

New member
מה זאת אומרת../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

שמת לב כמה תשובות יש בשרשור הזה לשאלות שלו? עזרנו לו; מהי הבעיה?

jast

New member
יש יותר מאחד..

כמו שאתה רואה שכתבו לך... אע. וזה מזכיר לי שיש לי מחר מגן בלשון. =S

מצאתי לך אחד

חשב: הוא חשב על הבעיה נחשב: הוא נחשב כאדם עשיר החשיב: הוא החשיב את הבעיה כבעיה קשה הוחשב: הכסף שהוא תרם הוחשב לו לצרכי מס חישב: הוא חישב את הפיתרון חושב: הפתרון חושב על ידו התחשב: הוא התחשב בבאי המסעדה ולא עישן. בהצלחה בבחינות

מספר6

New member
עוד אחד

פטר וגם: רצה נרצה (מההגדה) ריצה (עונש מאסר) רוצה (העונש רוצה ע"י האסיר) הרצה (על הנדסה גנטית) הורצה (ההרצאה הורצתה ע"י פרופ' להנדדסה גנטית) התרצה (והסכים להרצות על הנדסה גנטית)

Mr Pointy

New member
1../images/Emo62.gif

חשב: חשב נחשב חישב חושב החשיב הוחשב התחשב

53925392

New member
לא כ"כ קשות החידות.

פ.ק.ד פיקד (פיעל) פוקד (פועל) התפקד (התפעל) פקד (קל) הפקיד (הפעיל) הופקד (הופעל) נפקד (נפעל)

למעלה