שתי חידות נחמדות .

the YOOK

New member
שתי חידות נחמדות .

מפורום מדע פופולרי. 1) מניחים על מכשיר משקל כלוב שבו ציפור שיושבתעל תחתיתו. כעת הציפור מעופפת בכלוב. האם המשקל שמראה המכשיר ישתנה (יקטן/יגדל)? 2) כורכים חוט מסביב לתפוח ומסביב לכדוה"א. כעת מחליטים להאריך את שני החוטים ב- 15 ס"מ (ומותחים, כלומר מרימים מעל פני התפוח/ כדוה"א). מה יהיה גדול יותר- הגובה של החוט מעל התפוח, או הגובה של החוט מעל כדוה"א? ניסחתי כמיטב יכולתי...

Gaius Octavius

New member
על פי ההגיון:

1. המשקל שהמכשיר יראה יקטן. 2. התפוח. אם כי סביר להניח שעכשיו עריסטו ישעט ויביא הוכחה מתימטית שאני טועה לגמרי ושההגיון שלי שואף לאפס, אבל מילא.

עריסטו

Active member
אתה טועה לגמרי ../images/Emo6.gif

1. אם הכנפיים של הציפור לא יוצאות מחוץ לכלוב המשקל לא יקטן. 2. שניהם במידה שווה.

77עקרב

New member
גם אתה קצת טועה ../images/Emo2.gif

אם הכלוב הוא כלוב פתוח אז המשקל יקטן. אין קשר למיקום הכנפיים

הסבר..?

לדעתי זה שמעלייך צודק בקשר ל1 בגלל שכשהציפור עפה, משקלה אינה משפיע על הכלוב... לא נוצר שום לחץ על התחתית והמשקל שלה לא מורגש.

deathstar

New member
העקרב צודק

אם הכלוב סגור אז האוויר מהכנפים פוגע בתחתית והמשקל לא משתנה. אם הכלוב פתוח האוויר יוצה החוצה והמשקל יקטן.

the YOOK

New member
אכן...

שכחתי באמת לכתוב שהכלוב אטום (אחרת זו לא מערכת סגורה, ושיקולים של שימור תנע לא תקפים (נראה לי...)

shadow2097

New member
את החידה עם התפוח הכדה"א אני מכיר

אבל בקשר לציפור אני חושב שזה יקטן, כי היא לא נתלית על הכלוב, וזה גם לא משנה לדעתי אם הוא סגור או פתוח. אבל נגיד אפשר לעשות מעין ניסוי, לקחת סלסלה (מהאלה עם הידיות הגבוהות), ולשים אותה על משקל לגם לשים בה כמה דברים. עכשיו תיקח גם ציפור ותשים בה, והמשקל יגדל אבל אם היא תעוף ולא משנה איפה זה לא יהיה ככה... זה כמו שאם תשים את היד בתוך הסלסלה ולא תיגע בה המשקל לא יגדל.... אבל אולי אני טועה, אשמח לקבל הסבר

shadow2097

New member
בעצם..

יכול להיות שזה תלוי אם הוא פתוח וגם מה גובהו, בגלל שאם הציפור עפה זה אומר שהיא מנופפת בכנפיים בכוח שמאזן את משקלה והכוח מגיע לריצפה של הכלוב כך שמשקלה עדייו משפיע... אבל אם הכלוב פתוח וגבוה אז חלק מהכוח שהפעילה הציפור יתפזר ואז המשקל יקטן, גם אם יחשיב חלק מהמשקל של הציפור

למעלה