שתי הערות

שתי הערות

א. אילו היתה רשימה כזו "צעירי מרצ", אזי השמאל העקבי, החברתי והמדיני כאחד, היה יכול להתלבט בינה לבין חד"ש. אבל "מבוגרי מרצ" תמיד מגמגמים ברגעים מכריעים ואינם אומרים דברים ברורים וחד-משמעיים. משהו מעורפל כזה. "כאילו".

ב. למה אתם נכנסים ל"ויכוחים" עקרים עם אנשי ימין מוצהרים? למה אינכם מתעלמים מ"עיר האבות" שלהם? לדעתי, עדיף לאחד את ההודעות החדשות שלהם לאשכול אחד, ולהגיב להודעה זו או אחרת רק אם התגובה תתרום להבהרת ולהבלטת עמדותיכם. אחרת - פורום מרצ ישמש למעשה כבמה נוספת דווקא לימין עם "עיר האבות" שלו.

orchilit

New member
תשובות

א - אני חושב שאתה טועה , ודווקא יש משב מרענן, דוגמא לכך הוא כתיבת המצע החדש בהשתתפות הגולשים; ב - מתמודדים במרצ פנים חדשות וגם פנים ותיקות וזה בסדר גמור.
ב - כן, אני כבר מתחיל לחשוב שהויכוח הזה נעשה עקר ומלא דמגוגיה.

תודה על התשובות

א. אני מקווה שאני טועה. נדמה לי שגם עכשיו מדברים במרצ על מעין שותפות עם העבודה, ללכת ביחד, לא לכת ביחד. וזאת לאחר ששלי "החברתית" הפגינה את "חברתיותה" במחאת האוהלים אשתקד, בתמיכתה בעיני, ואת "שמאלנותה" ב"אין לי התנגדות להתנחלויות". כמו-כן סיעת מרצ בתל-אביב התנתקה לאחרונה מ"עיר לכולנו" ועברה אל חולדאי.

אני מבין את מצבה הקשה של מרצ בנישה הקטנטנה שנותרה כיום בין ה"כאילו שמאל" הימני לבין חד"ש, ובכל אופן מאחל לכם הצלחה ו...יותר משבים מרעננים!

ב. מדובר בשאלה "טכנית בלבד" - איך לארגן את "זה" כך, ש"בעימות הטלוויזיוני" הזה הניצחון יהיה שלכם! להיות צודקים, הגיוניים ומנומקים זה לא מספיק :)

shovaly23

New member
הבידול בין העבודה למרץ הוא חשוב.

חיבור למרץ רק ירחיק ליכודניקים מהעבודה,וידחוף מצביעי מרץ לחד"ש.
חבירה בין השתיים תעקר את מרצ מעקרונותיה ותהפוך אותה לגרורה של ממשלה קואליציונית יחד עם הימין הקיצוני והחרדים.

shovaly23

New member
מרצ היא עדיין מפלגה ציונית ליברלית.

קשה לומר דבר כזה על חד"ש.
האגף של מק"י הוא אולי א-ציוני (כלומר לא פרו-ציוני ולא אנטי-ציוני) אבל האגף הלאומני חייב את בחירתו ללאומנות הפלסטינית השוררת הרחוב הערבי מאז שנות התשעים,ולכן חד"ש במתכונתה הנוכחית לעולם לא תוותר על הקו האנטי-ציוני המאפיין אותה,כי וויתור כזה עלול להעביר מנדטים לטובת בל"ד,שגם כך תוקפת אותה על היותה "מפלגה יהודית".

"ציוני" או "לא ציוני"

אלה מונחים די מעורפלים. האם "הציונות" של האיחוד הלאומי יותר קרובה למרצ מה"לא ציונות" של חד"ש?

במה בעצם מתבטאת "הלאומנות הפלסטינית" של חד"ש? מה לא נכון ב"לאומיות" הזו מבחינת מרצ, נקודתית?

orchilit

New member
בסופו של דבר, יש הבדלים הן משמאל וימין למרצ

הכוונה כמובן לעבודה מימין ולחד"ש משמאל, וכמובן יש קווי מתאר דומים רבים. לי, אישית, איחוד עם חד"ש נראה קל יותר , אבל לא מחייב המציאות. אין חובה באיחוד של מפלגות או רשימות רק בגלל הליכוד-ביתנו . ממילא, שת"פ בין העבודה למרצ יתקיים (ואני בטוח שגם חד"ש תתמוך בדרך חברתית של סוציאל-דמוקרטיה ובדרך מדינית של נסיון להתניע תהליך שלום).

עד כמה שידוע לי,

(אף אחד לא נתן לי יפוי כוח לדבר בשמה של חד"ש), חד"ש מעוניינת בשיתוף פעולה עם כל גורם בכל נושא ונושא, בו העמדות קרובות. חד"ש השתתפה, למשל, בגוש החוסם שתמך בממשלת רבין כנגד הימין. נראה לי, שדווקא "השמאל הציוני" הוא זה שמחרים את חד"ש עקרונית, כמו ההשתלחויות הגלויות של שלי יחימוביץ' בדוב חנין. אני אישית בטוח שה"דרך החברתית" של שלי יחימוביץ' & עיני זה בלוף אחד גדול, כפי שנוכחנו, למשל, במחאת האוהלים אשתקד, בשביתה המגוחכת "בעד עובדי הקבלן", בבגידה בעובדי הרכבת. גם התנהלותה של סיעת מרצ במועצת תל אביב, נטישת "עיר לכולנו" וההצטרפות לחולדאי, נראית לי די תמוהה.

לא דיברתי על איחוד. דיברתי על שיתוף פעולה.

orchilit

New member
הקטע בין יחימוביץ' לדב חנין הוא על גבול הגועל

יש לה כמה קטעים מאוד מאוד מעצבנים.

למעלה