שתי הודעות

שתי הודעות ../images/Emo124.gif

כבר כמה ימים שיושבת בשקט גלריה חדשה בפורום, "דמותגים ישראליים". המטרה הייתה לאסוף כמה מהדמותגים (דמויות המלוות מותגים, ע"ע מאמר) הבולטים והמוצלחים יותר בזירה הישראלית. הגלריה עדיין לא שלמה, בקרוב היא תגדל ותכפיל את גודלה.
כתבה ב-Y-NET על בובות הדוליז. שילוב של קיטש ופיקסל-ארט.

oren*

New member
אחלה רעיון ../images/Emo62.gif

יופי של גלריה הקמתם
, אבדוק אם יש לי מה להוסיף.

אגב, חשוב מאוד לציין

שהגלריה נעשתה בשיתוף פעולה גדול מאוד של "מתלהב", כך שהרבה מהקרדיט מגיע לו.

מתלהב

New member
הסבר...הסבר...הסבר (אני לוקח אחריות

על הדמותג האמור. ובכלל, אם להאשים מישהו במשהו - אז אותי) אם ניקח לדוגמא, במקביל להסתכלות על הדמותג (!) האמור, את מקס ברנר השוקולטייר (ראה דמותג) ואת זדנקה דיזיין המעצבת/אמנית (ראו דמותג) ואת השף אדוארדו (ראי דמותג), הרי שבהחלט יש בהם מן המשותף.. אמנם לא מדובר בלוגו, אולם העקרון פחות או יותר דומה - ייצוג דמותגי (כלשהו) לדמות הקשורה למותג - יזם, מייסד, בעלים, יוצר, אישיות מלבבת ומשפיעה כלשהי וכו'. במקרה של דימונה אמנם לא מדובר בלוגו (ויש להם לוגו חביב למדי של הכור האטומי..), אבל הדמותגים האמורים (עסקת חבילה, אגב) מייצגים את היוצרים השונים בקבוצה, בבידול האחד מהשני ובהתאם לסגנון המאפיין כל אחד מהם. כל יוצר כזה גם פועל באופן עצמאי, כידוע. זה - פחות או יותר או פחות - ההסבר.

מתלהב

New member
"ברצוני להרחיב את גבולות הדיון" ../images/Emo22.gif

(לא, סתם. לא ממש. אז בואו נשאר דווקא בגבולות הדיון ונמשיך מכאן:) בשבועיים האחרונים מתלווה למדורו של גל אוחובסקי בעמוד האחרון של "עכבר העיר" איור של הכותב (מצ"ב בזאת). אמנם לא הוספתי אותו - בינתיים - ל'דמותגיה' ובחרתי להביא אותו בראש ובראשונה לדיון בפורום ("תרתי") זה, אבל אני נוטה להאמין שמדובר בדמותג. יש את הדמות - גל אוחובסקי, בשבילכם, ויש את האיור - שמייצג אותו. והשילוב האמור יוצר דמותג.. מסוג אחר, אמנם, אך בכל זאת דמותג. כמו כן, הדמותג האמור גם חוזר על עצמו בכל מדור. בינתיים. ולצורך העניין יכול להיות שאפשר לראות בכך גם קריטריון להגדרת "דמותג": דמות, בדרך-כלל מאויירת, המתארת יישות כלשהי ומלווה/מייצגת אותה בנסיבות שונות ובפלטפורמות משתנות או באופן קבוע ומתמשך אז, עכשיו, בואו נבהיר מה אינו דמותג - ראו הודעה מצורפת

מתלהב

New member
../images/Emo128.gif ושאינו ../images/Emo128.gif דמותג ../images/Emo128.gif

ובכן - בדוגמא שלפניכם ניתן לראות את מה שהייתי מסתייג להגדיר כדמותג. וזאת מהסיבות הבאות: - מדובר במופע חד-פעמי, רק על הדיסק האמור, שלפי רוב הסיכויים לא ימשיך וילווה את מר בלוך. - זהו עיבוד לתמונה ולא איור או קולאז'-שיוצר-דמות. נאמן מדי למקור. - בהזדמנות זו יובהר, שגם (למשל) תמונתו של אהרוני, המתנוססת בראש מדור המתכונים שלו ב"7 ימים" לצד שמו בפונט מסוגנן, אינה דמותג - שכן זוהי תמונה לכל דבר. תמונה אינה דמותג, מאחר והיא מתעדת דמות ואינה מיועדת לייצוג הדמות בלבד. תמונה שעברה עיבוד קל אך מלווה מותג תיבחן לגופה. עד כאן, להפעם.. אך, לפני סיום, ברצוני לבקש את עזרת הציבור הקדוש באיתור דמותג המשלוחים (האופנוען, בשבילכם..) של רשת בורגראנץ'. באתר החברה מופיע האמור באיכות ירודה במיוחד. המשך יום טוב. לכולנו.

Yoav1800

New member
אם כך, גם ה"ילד המשתין" של הדג נחש

לא היה אמור להכנס, הוא הרי מופיע רק הדיסק הזה ולא יהיה כנראה בדיסקים הבאים.

אבל מופיע גם בקליפ "גבי ודבי"

ובמודעות פירסומת וסטיקרים... הוא לא "הדמותג של הדג נחש" אלא יותר של האלבום הספציפי.

טעות גדולה לדעתי

בקצרה דמותג הוא "דמות המלווה מותג". ודמות היא גם אדם. בין אם זהו דיוקן אהרוני (שנחשב במשך שנים לסמל של אוכל איכותי ו"אקזוטי"), הבעלים של רשת טנדורי, דודו הלשעבר של הום-סנטר ואפילו שוקי הכלב של ארז טל המתנוסס בלוגו חברת "מנטה הפקות". הבעיה עם המצולמים היא שקשה למצוא משהו שקהל גדול יוכל להזדהות איתו, להבדיל מאיור שיכול לעבור סקיצות מניפולציות ושידרוגים כל כמה שנים. אבל כל זה כבר נושא לשיחה בפורום אחר... אף אחד מהנ"ל לא הגיע לגלריה כי זהו פורום איור ומטרת הגלריה היא למחיש צורות ביטוי שונות של איור וסגנונות בשירות מוצרים שונים בעלי אופי שונה.

מתלהב

New member
רגע רגע, אני דיברתי רק על אהרוני

ובלוך, כדוגמאות מאד נקודתיות. ואני באמת מאמין שבלוך האמור הוא לא דמותג (ונדמה לי שעל זה הסכמת איתי). אבל, במקרה של אהרוני, מדובר בצילום/תמונה של כותב הטור. ומבחינתי - בצילום בלבד. זה פחות או יותר כמו צילומי כותבי המדורים ב-TimeOut. לעומת זאת (אם אני זוכר נכון, מעולם לא עקבתי בדבקות אחרי "ידיעות"), לטור של אודטה היה דמותג (ואולי עדיין יש, ב"מעריב"? ומה עם גיל ריבה? משהו בזיכרון מדגדג לי גם בכיוון שלו..) לגבי שלושת הדמותגים שציינת - אני מסכים שאכן מדובר בדמותגים - ויכול בהחלט להיות שההגדרה לא היתה מושלמת (סתם שליפה!), כי כיוונתי אותה להגדרה עפ"י הפורום הזה והקריטריון היחסי לכניסה לגלריה..אבל, אני לא בטוח שאם אתקל בדמותג-מצולם כזה, לא אכניס אותו לגלריה. בהחלט יכול להיות שכן. קצת איזון לכיוון הזה לא יזיק.. (אגב, באתר של טנדורי לא ראיתי את הדמותג שעליו דיברת - זה שמלווה את מוצרי המזון הקפואים שלהם, ברשתות השיווק המובחרות. אולי יש במקום אחר)

תשובה

מסכים איתך לגמרי לגמרי בקשר להנחה הראשונה. בקשר לאהרוני כנראה שלא הבנתי אותך נכון, אז אני מודה שטעיתי. בראש היתה לי תמונה אחרת לגמרי, כנראה שאני הוזה. כן, לריבה (ואולי גם לאודטה) יש איזה משהו... אני לא מעוניין שיהיו צילומים בגלריה, גם אם אתה חושב שהם יתאימו ו"יאזנו". לא אמור להיות פה איזון. ואם אני לא טועה בקשר לטנדורי...

Yoav1800

New member
גל אוחובסקי הוא מותג?

נ.ב. [URL='http://']יוני בלוך שולתת!!!1[/URL]

למעלה