שתי דילמות שמטרידות אותי:

M o o n G i r l

New member
שתי דילמות שמטרידות אותי:

דילמת שכונתית
1. נניח שיש זוג בתים שגרים בשכנות ובינם מפרידה גדר. (בית ראשון יכונה בית א' ובית שני יכונה בית ב'). בבית ב' החליטו לעשות עבודות בגינה ביום שישי בבוקר ולהפתעתם הרבה גילו כי מחצרו של בית א' מעבר לגדר, גולש לגינתם שיח ענקי עם פרחים שמונע מעץ המנגו שלהם לצמוח לגובה. האנשים בבית א' ובית ב' לא מיודדים במיוחד, כי האנשים בבית א' לא נחמדים. האם בית ב' צריך לבקש רשות מבית א' על גזימת ענפי השיח שגלשו לחצר מעבר לגדר? או שמא זכותו של בית ב' לגזום כל ענפי שיח שנמצא בתוך שטח החצר שלו? הערה: הדשא של השכן תמיד ירוק יותר
בחדר ההמתנה לרופא
2.בחדר ההמתנה לרופא משפחה יושב לבדו איש שקבע תור לשעה 16:30. בתוך חדר הרופא ישנו מטופל שמתעקב שם כבר זמן רב (מעבר לזמן שהוקצב לו) והשעה כבר 16:30. עובדה נוספת: נקבע תור לאדם אחר לשעה 16:15, אך הוא עדיין לא הגיע לחדר ההמתנה. משמע, האדם שחיכה מההתחלה (זה שנקבע לו תור לארבע וחצי) חושב שהוא הבא להיכנס, בעוד זה שאיחר כביכול פיספס את התור שלו. האדם המאחר מגיע ובדיוק יוצא המטופל המעכב. שני האנשים רוצים להיכנס השאלה היא של מי הזכות..זה שחיכה ראשון או זה שנקבע לו תור ראשון? הערה: two apples a day - keeps the doctor away! שמעו הדילמות האלה באמת מטרידות אותי, חלקן אף מבוססות על סיפור אמיתי. אני מקווה שכתבתי אותן בצורה ברורה

ממש לארי דייויד\ג'רי סיינפלד את...

1. לדעתי מותר לשכן לגזום את הענפים שפולשים לחצר שלו,אחרי הכל זה השטח שלו.... 2. אצל רוב הרופאים ההליך הוא כזה: אם בן אדם עם תור בא באיחור אז העונש שלו הוא לחכות שני תורים. ברוב המקרים העונש הוא כזה או דומה.

נצל"ש

בקשה קצת מוזרה: למישהו יש את ספר הלשון הירוק הגדול מכיתה י' ורוצה לעשות קצת ג'ובות?

למעלה